English

„Jsme v bodu zlomu.“ Korčok mobilizuje voliče i v Česku

Seznam Zprávy

Zatímco Peter Pellegrini odmítá televizní debaty a na voliče působí hlavně z titulu předsedy parlamentu, jeho rival Ivan Korčok byl „lovit“ voliče i v Česku – hlavně mezi studenty. Seznam Zprávy mluvily s účastníky akce.

More from Seznam Zprávy

Jun 30

Francie: lepenovci ovládli první kolo, odhady jim dávají 33 procent hlasů

Seznam Zprávy

K prvnímu kolu francouzských parlamentních voleb vyrazilo do pěti hodin odpoledne nejvíce lidí od roku 1978. Vládní voliče totiž děsí případný triumf krajní pravice, která vedla ve všech předvolebních průzkumech.

Jun 15

Střídání na Slovensku. Prezident Pellegrini nastoupil do úřadu

Seznam Zprávy

Bez zraněného Roberta Fica, zato s Andrejem Babišem, Milošem Zemanem i zástupcem Ruska. Novým slovenským prezidentem se stal po poledni Peter Pellegrini.

Apr 6

Unikátní predikce: slovenským prezidentem se stává Peter Pellegrini

Seznam Zprávy

Slovensko zvolilo novou hlavu státu. Unikátní predikce datových specialistů Seznam Zpráv již přisoudila vítězství Peteru Pellegrinimu. Jeho soupeř Ivan Korčok již podle propočtů nemá šanci jej dostihnout.

Apr 6

Ivan Korčok: Demonstroval proti Ficovi, ale svržení vlády prý neplánuje

Seznam Zprávy

Sloužím Slovensku. Tak se Korčok brání obviněním z kariérismu mířícím na to, že byl diplomatem za Mečiara i Fica. Slováci v sobotu rozhodují, jestli si vyberou za prezidenta jeho, nebo expremiéra Pellegriniho.

Apr 3

Volební kalkulačka pro Slovensko: Korčok, nebo Pellegrini?

Seznam Zprávy

O víkendu se dozvíme, kdo bude novým prezidentem na Slovensku a Seznam Zprávy opět ve spolupráci se sdružením KohoVolit.eu přinášejí tradiční aplikaci – volební kalkulačku, která porovnává vaše názory s postoji obou finalistů.

Mar 28

Korčok a Pellegrini do sebe šili v ostrém duelu. Došlo na vyhrožování Pavlem

Seznam Zprávy

„Urážíte moji rodinu,“ reagoval slovenský prezidentský kandidát Ivan Korčok, když jeho soupeř Peter Pellegrini mluvil o diplomatických limuzínách.

Mar 24

Slovenským prezidentem bude Korčok, nebo Pellegrini. Co mají za sebou?

Seznam Zprávy

Zuzanu Čaputovou nahradí na postu hlavy státu buď zkušený diplomat Ivan Korčok, nebo Peter Pellegrini, spojenec současného premiéra Roberta Fica. O vítězi voliči na Slovensku rozhodnou ve druhém kole 6. dubna.

Mar 23

Predikce slovenských voleb: Do druhého kola postupují Korčok a Pellegrini

Seznam Zprávy

Slovensko volí novou hlavu státu. Analytici na webu Seznam Zprávy už zhruba hodinu po uzavření volebních místností predikovali, že 1. kolo vyhraje diplomat Korčok.

Jan 11

Prezident Pellegrini? „Spojenec“ chce, aby řekl, s kým žije a koho má rád

Seznam Zprávy

Krátká kampaň před slovenskými prezidentskými volbami bude střetem mezi liberálem, který potřebuje hlasy konzervativního venkova, a expremiérem, jenž musí čelit nejen přezdívce „podržtaška“, ale i podpásovkám koaličního partnera.

Jan 11

Peter Pellegrini spustil prezidentskou kampaň. Zastal se hokejisty Hudáčka

www.seznamzpravy.cz

Peter Pellegrini, místopředseda Národní rady Slovenské republiky, zveřejnil ve středu na facebooku video. Zastává se v něm hokejového brankáře Júliusa Hudáčka, se kterým Kladno po dvou dnech rozvázalo smlouvu.

Oct 6

Začíná druhé kolo boje o ukrajinské nebe

Seznam Zprávy

ANALÝZA. Ukrajina by na tom měla být v obraně své kritické infrastruktury před ruskými útoky lépe než loni. Experti ale upozorňují, že výhody v podobě zkušeností a nových zbraní může smazat jeden zcela neprůhledný faktor - munice.

Jan 30

Prezident 2023: Volební účast narostla ve druhém kole všude kromě Vysočiny

Seznam Zprávy

Volba prezidenta dokázala přivést k urnám lidi napříč republikou. Mobilizovali oba kandidáti; v místech více zasažených nezaměstnaností a exekucemi „těžil“ stejně jako v prvním kole zejména Andrej Babiš.

Jan 19

Pavel vyhrál druhé kolo studentských prezidentských voleb

www.seznamzpravy.cz

Studenti „nanečisto“ volili mezi dvěma kandidáty reálných prezidentských voleb. Petr Pavel dostal od středoškoláků téměř 86 % hlasů, Andreje Babiše volilo necelých 14 % studentů. Celkem se přihlásilo 530 škol.

Jan 15

Ve druhém kole rozhodnou shlukové skupiny, říkají experti

Seznam Zprávy

Andrej Babiš podle sociologů dosáhl s volebním výsledkem svého maxima, další voliče už bude shánět těžko. Ukotvený už je i Petr Pavel, ten nyní musí přesvědčit elektorát Danuše Nerudové a Pavla Fischera.

Jan 14

Volební průvodce: Výsledky prvního kola a kdy se uskuteční kolo druhé

Seznam Zprávy

Volební místnosti se uzavřely v sobotu ve 14 hodin a začalo sčítání hlasů. Do druhého kola postupují Petr Pavel a Andrej Babiš.

Jan 5

Druhé kolo prezidentských voleb 2023: Co potřebujete vědět

www.seznamzpravy.cz

První kolo prezidentských voleb nerozhodlo. Do druhého kola postoupil Petr Pavel a Andrej Babiš. Kdy se uskuteční, kdy budou debaty a co voličský průkaz?

Oct 2

Kdo má šanci i ve druhém kole, ten bude kandidátem ANO na prezidenta

Seznam Zprávy

Na konci října chce hnutí ANO oznámit, zda a případně koho nominuje do prezidentských voleb. Koalice Spolu se k tomu vyjádří už příští týden.

Apr 10

Macronovce straší druhé kolo, Le Penová není bez šancí

Seznam Zprávy

I když její program zůstává krajně pravicový, v očích mnoha Francouzů šéfka Národního sdružení lépe chápe, co je trápí. Střet Marine Le Penové s Emmanuelem Macronem ve 2. kole prezidentských voleb je nejpravděpodobnější variantou.

Apr 25

Zemřel vědec Ivan Havel, bratr bývalého prezidenta

Seznam Zprávy

Ve věku 82 let v neděli zemřel Ivan Havel, uznávaný vědec a mladší bratr někdejšího disidenta a pozdějšího českého a československého prezidenta Václava Havla.

Jun 30

Polské druhé kolo bude thriller, sázka na nacionalisty se nevyplatí

Seznam Zprávy

Andrzej Duda vyhrál první kolo polských prezidentských voleb, výhru v tom druhém ale zdaleka nemá jistou, říká v rozhovoru pro Seznam Zprávy publicista konzervativního polského týdeníku Do Rzeczy Łukasz Warzecha.