English

Telefonát v italštině. Volali mi kvůli Slavii a ne jednou, říká Bomber Skuhravý

Seznam Zprávy

Statečný výkon Slavie v prvním zápase osmifinále Evropské ligy proti italskému gigantovi AC Milán vzbuzuje v červenobílých duších velkou naději. Vyřadit slavný klub by byl největší úlovek v klubové kronice.

More from Seznam Zprávy

Jun 25

Poznáte hráče pod maskou? Kvíz pro fotbalové fanoušky

Seznam Zprávy

Kylian Mbappé není zdaleka jediným fotbalistou, který musí kvůli zranění v obličeji nosit během zápasu masku. Poznáte maskované fotbalisty v našem kvízu?

Feb 22

Sparta rozstřílela Galatasaray 4:1 a postupuje do osmifinále Evropské ligy

www.seznamzpravy.cz

Zápas se lámal až v poslední čtvrtině, kdy Sparta vsítila tři branky. Nakonec tým z Letné porazil v odvetě Evropské ligy turecký Galatasaray Istanbul 4:1.

Jan 21

Hráči AC Milán opustili hřiště kvůli rasismu. Šéf FIFA chce vylučovat týmy

Seznam Zprávy

Brankář AC Milán Mike Maignan a jeho spoluhráči odešli ze hřiště během prvního poločasu sobotního utkání italské Serie A. Prezident světové fotbalové federace následně vystoupil s požadavkem na změnu pravidel.

Dec 31

Írán po více než roce propustil fotbalového fanouška ze Španělska

www.seznamzpravy.cz

Fotbalový fanoušek chtěl podpořit Španělsko na loňském mistrovství světa v Kataru. Šel pěšky až z Madridu, ale jeho cesta skončila na íránském území. Vězněný byl přes rok za to, že navštívil hrob mladé Kurdky Mahsy Amíníové.

Dec 18

Los jarní fáze evropských pohárů: Sparta narazí na Galatasaray

Seznam Zprávy

V Nyonu byla rozlosována jarní osmifinále nejprestižnější klubové fotbalové soutěže světa. Své soupeře znají i účastníci prvního kola play-off Evropské ligy včetně pražské Sparty, ta poletí do Istanbulu na Galatasaray.

Dec 13

Tykač jedná o koupi fotbalové Slavie

Seznam Zprávy

Miliardář a majitel společnosti Sev.en chce převzít úspěšný český klub od čínské společnosti Citic Group.

Dec 3

Okamžitě po losu fotbalového Eura se strhl boj o lístky. Češi měli štěstí

Seznam Zprávy

Los v Hamburku rozhodl, že se Češi na fotbalovém Euru utkají ve skupině s Portugalskem, Tureckem a jedním týmem z baráže, pravděpodobně Řeckem.

Oct 31

Nejlepší fotbalista světa poprvé není z evropské ligy. Messi se vrátil na trůn

Seznam Zprávy

Nejvíce hráčů mezi deseti nejlepšími fotbalisty této sezony má Manchester City - hned čtyři. Z fotbalistů, kteří odešli do arabských lig, neuspěl nikdo.

Sep 3

Na evropského fotbalového krále se křičet může

Seznam Zprávy

Norský gólový zabiják Erling Haaland sbírá jednu trofej za druhou. Nejnověji se stal Nejlepším hráčem Evropy (Best Player UEFA) v anketě evropské fotbalové unie a německého časopisu Kicker.

Sep 1

Los evropských pohárů. Na Spartu přijede slávista, do Edenu Mourinho

Seznam Zprávy

Los Evropské ligy rozhodl, že na Letnou a do Edenu zavítají velké hvězdy: světoví šampioni z Argentiny nebo útočník, kterého do velkého fotbalu vypustila Slavia. Také Plzeň už zná své soupeře.

Jul 12

Milan Kundera nebyl český, ani francouzský, ale evropský spisovatel

www.seznamzpravy.cz

Milan Kundera psal o nedorozumění - a často se s nedorozuměním setkával. Dílo autora, který zemřel ve středu ve věku 94 let, komentuje pro Seznam Zprávy Guillaume Basset, francouzský spisovatel žijící v Praze.

Nov 7

Fotbalový Katar bude pro fanoušky nejdražší v historii

Seznam Zprávy

Výlet na Mistrovství světa v Kataru nebude pro fanoušky vůbec levný. Včetně vstupenek, ubytování a letů by mohl stát až 20 tisíc dolarů (skoro půl milionu korun).

Apr 20

Superliga se hroutí, šance Slavie vrátit se do Evropské ligy mizí

Seznam Zprávy

Evropský fotbal prožívá bouřlivé chvíle. Sotva tucet velkoklubů vyhlásil, že vytvoří Superligu odtrženou od UEFA, hned se toto společenství zase začalo rozpadat. Po protestech fanoušků, zdá se, končí Chelsea, možnu i další kluby.

Feb 26

Fotky českých fotbalových fanoušků ohromily svět. Podívejte se

www.seznamzpravy.cz

Roman Vondrouš získal cenu v mezinárodní fotožurnalistické soutěži. Fotografická série s názvem Loajální fanoušci v době covidu získala první cenu v kategorii Sport Action.

Feb 18

Začíná vyřazovací část Evropské ligy. O co hraje Slavia?

Seznam Zprávy

Po začátku vyřazovací fáze Ligy mistrů se rozjede i play off Evropské ligy. Ta láká přítomností 4 anglických gigantů. Český fotbal doufá, že po prvním kole bude o jednoho míň. Slavia vyzve Leicester v boji o miliony a koeficient.

Feb 13

Národní park Šumava zahájil monitoring losa evropského

www.seznamzpravy.cz

Šumavský národní park zahájil ve spolupráci s dalšími organizacemi i veřejností monitoring losa evropského. Cílem akce je zjistit, kolik kusů této zvěře na území žije.

Dec 8

Glosa Jaromíra Bosáka: Vzhůru do Kataru! Los českým fotbalistům přál

Seznam Zprávy

Los přisoudil českým fotbalistům do kvalifikační skupiny bojů o MS 2022 v Kataru celky Belgie, Walesu, Běloruska a Estonska. Nad výsledkem losu se zamyslel Jaromír Bosák, fotbalový expert a spolupracovník Seznam Zpráv.

Oct 14

Půl miliardy pro profesionální sport, u fotbalistů z ligy smí trénovat celý tým

Seznam Zprávy

Hlavní hygienička Jarmila Rážová schválila výjimky pro uspořádání tenisového turnaje WTA v Ostravě i pro Octagon, turnaj zápasníků MMA v Brně. Akce se tak mohou uskutečnit, ačkoli jinak je veškeré sportovní dění v zemi zastaveno.

Jun 23

Milan Holub, tak trochu jiný fotbalový skaut

www.seznamzpravy.cz

Klidně dnes mohl působit jako učitel v USA, kam se vydal ještě za komunistického režimu na, jak sám říká, dlouhou dovolenou. Pochopitelně nelegálně, protože tehdy svobodné cestování nebylo povoleno.

May 19

Pozitivní koronatest měl i fotbalista Slavie. Klub už zná opatření

Seznam Zprávy

Plošné testování profesionálních fotbalistů prováděné před restartem I. a II. ligy odhalilo po prvním případu z Mladé Boleslavi i případ druhý, tentokrát slávistický. Klub čeká krátká karantena, desinfekce kontrolní testy.