English

V Moskvě Putinovi napočítali 85 procent, v některých oblastech měl míň

Seznam Zprávy

Podle průběžných výsledků Vladimira Putina volilo 87 procent Rusů. Skutečná konkurence ale do voleb nemohla. Režim připustil jen kandidáty, kteří mu vyhovují.

More from Seznam Zprávy

Mar 16

V Moskvě Putinovi napočítali 85 procent, v některých oblastech měl míň

Seznam Zprávy

Podle průběžných výsledků Vladimira Putina volilo 87 procent Rusů. Skutečná konkurence ale do voleb nemohla. Režim připustil jen kandidáty, kteří mu vyhovují.

Aug 1

Hierarchií Kremlu stoupá dosud nenápadný generál, věrný Putinovi až za hrob

Seznam Zprávy

S ruským prezidentem se Viktor Zolotov zná od začátku 90. let. Má pověst bezmezně oddaného muže.

May 4

Drony nad Kremlem. Proč je to v zájmu Putina

Seznam Zprávy

Mnoho Rusů nevnímá válku na Ukrajině jako něco naléhavého. Útok dronů na Kreml to má změnit.

May 3

„Putina necháváme tribunálu.“ Zelenskyj popřel útok na Kreml

Seznam Zprávy

Ukrajina se podle Moskvy v noci na středu pokusila dronem zaútočit na rezidenci ruského prezidenta Vladimira Putina v Kremlu. Kyjev tvrdí, že o ničem neví, a mluví o eskalaci z ruské strany před Dnem vítězství.

Apr 4

Putin nepoužívá mobil ani internet. Zběh z Kremlu popsal izolaci prezidenta

www.seznamzpravy.cz

Rozhovor s uprchlým důstojníkem bezpečnostní služby FSO, který měl na starosti utajenou komunikaci ruského prezidenta během výjezdů, zveřejnil investigativní web podnikatele Michaila Chodorkovského.

Mar 20

Setkání „drahých přátel“. Si a Putin si v Moskvě notují od prvních chvil

www.seznamzpravy.cz

Rozvoj Ruska se podle Si Ťin-pchinga pod „pevným vedením“ Vladimira Putina zlepšil a čínský prezident tak svého ruského kolegu podpořil před volbami v příštím roce. Putin je zase ochotný jednat o čínském plánu na mír na Ukrajině.

Jan 7

Putin byl v Kremlu na vánoční mši sám

www.seznamzpravy.cz

Ruský prezident Vladimir Putin se letos při tradiční vánoční mši nepřipojil k ostatním věřícím. V kremelské katedrále se konala exkluzivní pravoslavná bohoslužba pouze pro něj, píše Reuters.

Dec 25

Přímou volbu prezidenta podporuje 82 procent Čechů, ukázal průzkum

Seznam Zprávy

Přímá volba prezidenta se Čechům líbí. Spokojeny jsou více než tři čtvrtiny obyvatelstva, ukázal nedávný průzkum. Poprvé si hlavu státu lidé volili v roce 2013.

Oct 26

Kreml popírá slova prezidenta z Afriky. Putin vzkaz do Kyjeva neposlal

www.seznamzpravy.cz

Ruský prezident Vladimir Putin žádný vzkaz do Kyjeva po prezidentovi Guineje-Bissau nevyslal, oznámil Kreml. Umaro Sissoco Embaló ve středu řekl, že ho Putin požádal o předání vzkazu o nutnosti rozhovorů mezi Ruskem a Ukrajinou.

Sep 2

Důvěra k Putinovi neklesá, ukazují průzkumy

Seznam Zprávy

Po celou dobu války na Ukrajině se popularita ruského prezidenta drží na vysoké úrovni. Postupně se však může na Putinově popularitě začít projevovat prodlužování bojů a rostoucí ztráty na životech.

Jul 26

Schröder je na dovolené v Moskvě. Kreml nevyloučil „kontakt“

www.seznamzpravy.cz

Bývalý německý kancléř Gerhard Schröder je v Moskvě, uvedla německá televize n-tv, které politik řekl, že je v ruském hlavním městě na dovolené.

May 8

Popularita prezidenta se propadla. Lidé nesouhlasí s milostí pro Baláka

Seznam Zprávy

S prací prezidenta Miloše Zemana je podle aktuálního průzkumu agentury Kantar CZ spokojeno 20 procent lidí. V březnu 2017 to bylo 57 procent respondentů.

Feb 25

Putina sesadí jen revoluce, prohlásil kritik Kremlu Chodorkovskij

www.seznamzpravy.cz

Vladimira Putina sesadí jen revoluce, řekl ruský magnát a oponent Kremlu Michail Chodorkovskij. Očekává, že prezident s invazí na Ukrajinu přitvrdí proti svým kritikům i v Rusku. A s dobytím Ukrajiny se nespokojí.

Jan 13

Sankce proti Putinovi by se rovnaly přerušení vztahů, varuje Kreml

Seznam Zprávy

Jednání Ruska s USA a NATO jsou na mrtvém bodě, prohlásil náměstek ruského ministra zahraničí. Spojené státy odmítly požadavky Kremlu, jsou však ochotny dále vyjednávat.

Dec 13

Kreml zvyšuje tlak na Západ. Putinovi žoldnéři skončili na sankčním listě

Seznam Zprávy

Pokud se NATO rozšíří na východ, bude to mít vážné důsledky. Tak zní další varování, které přišlo v pondělí z Moskvy. Mnohem dál na západ, v Bruselu, uvalili šéfové diplomacií sankce na ruské žoldnéře z Wagnerovy skupiny.

Apr 25

Putin a Biden se setkají v červnu, tvrdí poradce Kremlu

Seznam Zprávy

Ruský prezident Vladimir Putin a jeho americký protějšek Joe Biden se možná setkají v červnu.

Mar 18

Putin zabiják? Kdo to říká, ten to je, reaguje na Bidena Kreml

Seznam Zprávy

Ruská federace slova amerického prezidenta, pronesená v rozhovoru pro televizi ABC, nepřešla mlčením. Povolala velvyslance v USA do Moskvy ke konzultacím a žádá omluvu. Putin také vyzval Bidena k rozhovoru v přímém přenosu.

Jan 24

Komentář: Rusové se postavili Kremlu, Putin ale ovládá jejich strach

Seznam Zprávy

Mají, nebo nemají Rusové odvahu vzdorovat režimu Vladimira Putina? Dvě události napověděly, že občanská společnost navzdory represím přežívá. Ale jak dlouho?

Dec 22

Po odchodu z Kremlu imunita. Putin podepsal nový zákon

www.seznamzpravy.cz

Ruský prezident Vladimir Putin v úterý podepsal zákon, který rozšiřuje imunitu pro bývalé hlavy státu. Nově se vztahuje také na případné delikty, jichž by se exprezidenti dopustili po odchodu z Kremlu.

May 14

Komentář: Putin v nesnázích. Virus přelézá hradby Kremlu

Seznam Zprávy

Vladimir Putin možná lituje, že koronavirus nelze bombardovat. Nákaza ohrožuje jeho režim víc než celá Severoatlantická aliance.