English

Pokud Ukrajina padne, máme vyzbrojené Rusko na hranicích, říká Lipavský

Seznam Zprávy

Sněmovna řeší, kdo je bezpečnostním rizikem pro Česko. Důvodem schůze je uniklý e-mail Andreje Babiše, ve kterém sháněl informace na ministra Jana Lipavského. Proč vláda kvůli něčemu takovému potřebuje svolat mimořádnou schůzi?

More from Seznam Zprávy

Mar 12

Babišova běžná praxe? Odpadlíci ANO popisují, jak se v hnutí sbíraly informace

Seznam Zprávy

Bývalí vysoce postavení politici ANO popisují své zkušenosti s tím, jak si o nich předseda hnutí shromažďoval informace. Netýkaly se jejich rodiny, ale mediálních výstupů. „Na tom je něco špatného?“ ptá se Andrej Babiš.

Mar 11

Babiš poptával informace o Lipavském. E-mail poslal na špatnou adresu

www.seznamzpravy.cz

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš poptával citlivé informace ohledně ministra zahraničí Jana Lipavského. E-mail, ve kterém se Babiš zajímá o detaily z ministrova života, ale poslal na špatnou adresu, píše server Novinky.

Mar 10

Lipavský: Babiš začíná být kvůli svým výrokům bezpečnostním ohrožením Česka

Seznam Zprávy

Babiš v tomto týdnu kritizoval rozhodnutí české vlády přerušit konzultace se slovenskou vládou. Uvedl, že premiér Petr Fiala (ODS) úplně ničí česko-slovenské vztahy.

Sep 15

Hnutí ANO napadlo u Ústavního soudu zpřísnění lex Babiš

www.seznamzpravy.cz

Hnutí ANO podalo k Ústavnímu soudu návrh na zrušení části takzvaného lex Babiš 2, tedy zpřísněného zákona o střetu zájmů.

Feb 8

Vládní poslanci chtějí zpřísnit lex Babiš, hnutí ANO projednání oddálilo

www.seznamzpravy.cz

Zpřísnění vlastnictví médií veřejnými funkcionáři dnes měla projednat Poslanecká sněmovna. Hnutí ANO se návrh podařilo díky obstrukcím odsunout.

Jan 28

Chceme, aby Andrej zůstal, zní po porážce z ANO. Sám Babiš mlžil

www.seznamzpravy.cz

Andrej Babiš odmítl odpovědět na otázky, zda i po prohře v prezidentských volbách zůstane poslancem. Straníci mu ale vyjadřují podporu.

Jan 23

Babiš poškodil Česko. Polsku bychom pomohli, ujišťuje Lipavský

Seznam Zprávy

Kandidát na prezidenta Andrej Babiš svým výrokem ohledně NATO poškodil podle ministra zahraničí Jana Lipavského Česko v zahraničí. Řekl to v rozhovoru pro Seznam Zprávy.

Jan 23

Jak Andrej Babiš k Agrofertu přišel a vyrazil vládnout Česku

Seznam Zprávy

Aktuální průzkumy favorizují na Hrad Petra Pavla. Jeho protikandidát Andrej Babiš ale v minulosti ukázal, že v konkurenci umí obstát. „Je to obchodník ze staré školy,“ říká reportér SZ Tomáš Pergler k Babišově cestě po roce 1989.

Jan 14

TMBK: Odvolil i Andrej Babiš s chotí

www.seznamzpravy.cz

Návštěva manželů Babišových ve volební místnosti se neobešla bez komplikací. Další provokativní koláž populárního grafika pro Seznam Zprávy.

Dec 16

TMBK: Andrej Babiš ve škole

www.seznamzpravy.cz

Andreji Babišovi se jeho výstup před žáky základní školy zrovna nepovedl. Další koláž populárního grafika pro Seznam Zprávy.

Oct 31

Kritika z ANO: Hnutí je na druhé koleji, Babiš se radí jen se dvěma lidmi, říká hejtman

Seznam Zprávy

Andrej Babiš by měl jít do voleb jako nadstranický kandidát a vzdát se funkce šéfa ANO, míní hejtman Ivo Vondrák. Vadí mu, že důležitá politická rozhodování činí zejména trojlístek vyvolených namísto předsednictva.

Sep 24

5 úkazů z voleb: ANO není jen Babiš a Česko není před výbuchem

www.seznamzpravy.cz

Opozice posílila, ale průběžné výsledky neodpovídají tomu, jak černě situaci líčí. Vládním stranám pomohlo, že se stačily na poslední chvíli vykázat nějakou pomocí voličům a podnikatelům. Jinak by bývaly dopadly hůř.

Aug 18

Hnutí ANO má další dva kandidáty na prezidenta, tvrdí Babiš

www.seznamzpravy.cz

Sám Babiš chce své rozhodnutí ohledně kandidatury oznámit 28. října. Do té doby nebudeme nic řešit, říká Alena Schillerová.

Dec 17

Babiš chce obhájit post šéfa ANO. Hnutí se podle něj musí poučit z voleb

Seznam Zprávy

Končící premiér Andrej Babiš bude na sněmu ANO příští rok obhajovat funkci předsedy.

Sep 21

Studenti postavili hnutí Andreje Babiše na roveň Zeleným

Seznam Zprávy

Kdyby o složení Poslanecké sněmovny rozhodovali studenti, dostali by se do dolní komory Parlamentu pouze zástupci čtyř stran.

Jul 17

Nedávají nám informace a chytrá karanténa nestačí, zlobí se hejtman z hnutí ANO

Seznam Zprávy

Během páteční tiskové konference hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák (ANO) nevydržel a pustil se do hádky s představitelkami krajské hygienické stanice.

Jun 9

Babiš bude řešit Stoku se 200 členy ANO. Hnutí v Brně očekává další odchody

Seznam Zprávy

„Tohle není konečná,“ říká o změnách předsedkyně brněnské organizace ANO Karin Karasová. Připouští, že škrty může odnést celá oblast.

Jun 5

Konspirace, která zaskočila hnutí ANO. Babiš pojede hasit požár

Seznam Zprávy

Premiér a předseda ANO Andrej Babiš se podle zjištění Seznam Zpráv chystá koncem příštího týdne navštívit kauzou Stoka nabouranou brněnskou organizaci. Rád by se sešel se všemi tamními členy.

Jun 1

Babiš měl obavy z dalšího „megapodrazu“. Pak skončil jeden z lídrů hnutí ANO

Seznam Zprávy

Premiér Andrej Babiš o víkendu v Brně řešil situaci v jihomoravském ANO. Na organizaci stále doléhá kauza Stoka, rezignoval krajský lídr do voleb Petr Vokřál.

May 12

Revolta v Babišově hnutí ANO

Seznam Zprávy

V hnutí ANO to vře kvůli korupční kauze Stoka a situaci v Brně. Části straníků vadí, že v hnutí dál zůstává syn Jaroslava Faltýnka Jiří.