English

Obžaloba: Na úplatky lékařů šlo 16 milionů. Hejtman z ANO patřil k aktivnějším

Seznam Zprávy

Obžaloba popisuje roli současného hejtmana Moravskoslezského kraje Jana Krkošky v případu, kdy se jako pracovník farmaceutické firmy měl spolupodílet na uplácení lékařů.

More from Seznam Zprávy

Apr 3

Nemůžu na radnici hned skončit, říká hejtman z ANO ke kumulaci funkcí

Seznam Zprávy

Josef Bělica se stal novým hejtmanem Moravskoslezského kraje. Je už třetím politikem hnutí ANO, který region v tomto volebním období povede. Co se děje v moravskoslezském ANO? A kolik funkcí bude Bělica zastávat?

Apr 3

Novým hejtmanem Moravskoslezského kraje se stal Josef Bělica

www.seznamzpravy.cz

Primátora Havířova Josefa Bělicu ve veřejné volbě moravskoslezského hejtmana podpořilo 36 krajských zastupitelů. Kumulaci funkcí ostře kritizovala opozice. Kraj má v tomto volebním období třetího hejtmana.

Mar 23

ANO pošle Bělicu jako lídra do voleb v kraji, kde často mění hejtmany

www.seznamzpravy.cz

Krajský sněm hnutí ANO na lídra kandidátky pro podzimní krajské volby nominoval primátora Havířova na Karvinsku Josefa Bělicu.

Mar 22

Hejtmanem Moravskoslezského kraje bude Bělica z ANO, přeborník v karate

www.seznamzpravy.cz

Josef Bělica je primátorem Havířova, zasedá i ve Sněmovně. Nahradí spolustraníka Jana Krkošku odsouzeného ve čtvrtek za podíl na uplácení lékařů.

Mar 21

Hejtman za ANO se přiznal v případu uplácení lékařů, dostal peněžitý trest

Seznam Zprávy

Hejtman Jan Krkoška (ANO) byl obžalován z účasti na organizované zločinecké skupině, za což mu hrozil trest od dvou do deseti let ve vězení. Žalobce mu však v závěrečné řeči navrhl peněžitý trest, soud souhlasil.

Mar 20

Obžaloba: Na úplatky lékařů šlo 16 milionů. Hejtman z ANO patřil k aktivnějším

Seznam Zprávy

Obžaloba popisuje roli současného hejtmana Moravskoslezského kraje Jana Krkošky v případu, kdy se jako pracovník farmaceutické firmy měl spolupodílet na uplácení lékařů.

Mar 19

Hejtman Krkoška z ANO je obžalován z uplácení lékařů před 12 lety

www.seznamzpravy.cz

Obvodní soud pro Prahu 2 se bude ve čtvrtek zabývat žalobou týkající se korupčního jednání lékařů a zástupců farmaceutických společností. V případu je obžalován i hejtman Moravskoslezského kraje Jan Krkoška (ANO), uvedl Deník.cz.

Jan 11

Bývalý hejtman Vondrák zakládá hnutí O.k., chce být ve vedení kraje

www.seznamzpravy.cz

Bývalý hejtman Moravskoslezského kraje zvolený za ANO Ivo Vondrák zakládá nové hnutí O.k. (Osobnosti pro kraj).

Jun 16

Moravskoslezský kraj přispěje 35 miliony korun na opravy významných památek v regionu

www.seznamzpravy.cz

Peníze půjdou na 15 projektů včetně opravy dvou národních kulturních památek, a to Společenského domu v Opavě a Dolní oblasti Vítkovice, kde se opravuje Malý svět techniky U6.

Jun 8

Moravskoslezský hejtman Vondrák rezignoval

www.seznamzpravy.cz

Hrozilo mu, že ho zastupitelstvo odvolá. Vondrák v lednové prezidentské volbě - společně s tehdejším ostravským primátorem Tomášem Macurou - podpořil Petra Pavla proti Andreji Babišovi.

Nov 4

V Moravskoslezském kraji by mohly být až čtyři malé reaktory, říká hejtman

Seznam Zprávy

Válka na Ukrajině zdražila energie a komplikuje dovoz uhlí. Černouhelný Moravskoslezský kraj doufá v prodloužení místní těžby, do budoucna však spoléhá na vodík a malé jaderné reaktory, říká hejtman Ivo Vondrák (ANO).

Oct 31

Kritika z ANO: Hnutí je na druhé koleji, Babiš se radí jen se dvěma lidmi, říká hejtman

Seznam Zprávy

Andrej Babiš by měl jít do voleb jako nadstranický kandidát a vzdát se funkce šéfa ANO, míní hejtman Ivo Vondrák. Vadí mu, že důležitá politická rozhodování činí zejména trojlístek vyvolených namísto předsednictva.

Apr 12

Kraj si najal experta na dotace z hnutí ANO. Po protestech mu dali výpověď

Seznam Zprávy

Firma podnikatele a člena ANO Daniela Mayera měla Ústeckému kraji pomoci s plánem, jak region připravit na konec uhlí. Jde o miliardy z nového evropského Fondu pro spravedlivou transformaci. Radní z jiných stran Mayera odmítli.

Mar 18

Asistentka z ANO brala 130 tisíc. Objížděla se mnou kraj, řekl hejtman

Seznam Zprávy

Poradkyně ústeckého hejtmana Jana Schillera dostala od Krajské zdravotní smlouvu na koordinaci očkování v Ústeckém kraji. Zástupci nemocnic i starostové měst říkají, že očkování měl v kraji na starosti někdo jiný.

Nov 19

Lékař rozpozná úmrtí s covidem a na covid, říká poslanec za hnutí ANO

Seznam Zprávy

Počet mrtvých s koronavirem je fake news, tvrdí člen sněmovního zdravotního výboru Rostislav Vyzula. Nechci, aby se počty mrtvých neuváděly, ale ta informace musí být objektivní, vysvětluje v rozhovoru pro Seznam Zprávy.

Nov 16

Koalici v Karlovarském kraji brání spor o funkci hejtmana

www.seznamzpravy.cz

Jednání o koalici v Karlovarském kraji momentálně skončilo kvůli sporu o funkci hejtmana. Trvá na něm koalice ODS a KDU-ČSL, která má v 45členném zastupitelstvu čtyři křesla. Může ještě vrátit k jednání o koalici s hnutím ANO.

Nov 5

Vondrák se stal znovu hejtmanem Moravskoslezského kraje

Seznam Zprávy

V pětašedesátičlenném zastupitelstvu má ANO 24 mandátů, ODS deset, Piráti devět, lidovci sedm, SPD šest křesel, ČSSD pět a komunisté čtyři.

Oct 4

Licitování o hejtmany začalo. ANO pomýšlí na dva nové kraje

Seznam Zprávy

Hnutí ANO mělo dosud pět hejtmanů. Už nyní je jisté, že minimálně o dva z nich přijde. A zda naopak někde hejtmani ANO přibudou? Pomýšlí na to třeba vítězové ANO ve Zlínském či Ústeckém kraji.

Jul 17

Nedávají nám informace a chytrá karanténa nestačí, zlobí se hejtman z hnutí ANO

Seznam Zprávy

Během páteční tiskové konference hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák (ANO) nevydržel a pustil se do hádky s představitelkami krajské hygienické stanice.

May 28

Hnutí STAN jde v Moravskoslezském kraji do voleb v koalici

Seznam Zprávy

Hnutí STAN půjde do podzimních krajských voleb v Moravskoslezském kraji společně v koalici se stranou Zelení a hnutím Nezávislí. Lídrem kandidátky bude krajský předseda STAN a starosta Horní Suché na Karvinsku Jan Lipner.