English

Izrael srovnal se zemí třetinu Pásma Gazy, ukázala analýza

EuroZprávy.cz

Podle analýzy Satelitního střediska OSN (UNOSAT) bylo v důsledku izraelské ofenzívy v Pásmu Gazy zničeno nebo poškozeno 35 procent budov na palestinském území. Informovala o tom agentura Reuters.

More from EuroZprávy.cz

Jun 4

Návrh na úplné příměří v Pásmu Gazy OSN vítá. Až zničíme Hamás, reaguje Izrael

EuroZprávy.cz

Generální tajemník OSN António Guterres naznačil svůj souhlas s nejnovějším návrhem na úplné příměří v Pásmu Gazy, který představil americký prezident Joe Biden, informuje agentura DPA.

May 6

Hamás souhlasil s příměřím v Pásmu Gazy. Podle Izraele je to lest

EuroZprávy.cz

Palestinské hnutí Hamás v pondělí oznámilo, že přijalo návrh Egypta a Kataru na příměří v Pásmu Gazy. Informuje o tom agentura Reuters.

Apr 27

Hamás zvažuje izraelský protinávrh na příměří v Pásmu Gazy a propuštění rukojmí

EuroZprávy.cz

Palestinské militantní hnutí Hamás v sobotu nad ránem prohlásilo, že zvažuje izraelský protinávrh ohledně možného příměří v Pásmu Gazy a propuštění rukojmí. Uvedla to agentura DPA.

Apr 3

Izraelský prezident se omluvil za smrt humanitárních pracovníků v Pásmu Gazy

EuroZprávy.cz

Izraelský prezident Jicchak Herzog se v úterý omluvil za letecký nálet v Pásmu Gazy, při kterém zahynuli humanitární pracovníci. Tento útok odsoudilo několik evropských zemí a Spojené státy vyzvaly k jeho urychlenému a nezávislému…

Mar 11

Hamás odhadl, jaké škody působilo v Pásmu Gazy izraelské bombardování

eurozpravy.cz

Válka v palestinském Pásmu Gazy způsobila škody za 30 miliard dolarů a zničeno bylo až 80 procent budov ve městě Gaza, oznámil tiskový úřad ovládaný militantním hnutím Hamás.

Nov 18

"Teď už je to na OSN." Izrael povolil neomezené dodávky humanitární pomoci do Pásma Gazy

EuroZprávy.cz

Izrael oznámil, že umožní neomezené dodávky humanitární pomoci do Pásma Gazy, aniž by dále omezoval množství přijímané pomoci. Podle serveru The Guardian to uvedla izraelská armáda.

Oct 30

Hamás vypálil z pásma Gazy rakety na území Izraele

EuroZprávy.cz

Z pásma Gazy bylo v pondělí ráno odpáleno směrem na území Izraele několik raket. Podle stanice CNN jde o náznak, že palestinské militantní hnutí Hamás je navzdory více než třítýdennímu intenzivnímu bombardování ze strany izraelské armády…

Oct 30

Izraelská armáda zaútočila v Sýrii, Libanonu i Pásmu Gazy

EuroZprávy.cz

Izraelská armáda v noci na pondělí uvedla, že podnikla odvetné útoky na vojenskou infrastrukturu na území Sýrie. V rámci protiofenzívy v Pásmu Gazy také zabila "desítky teroristů".

Oct 27

OSN: Válečné zločiny páchá Hamás i Izrael. Trestá obyvatele Pásma Gazy

EuroZprávy.cz

Organizace spojených národů (OSN) vyjádřila v pátek obavy nad pácháním válečných zločinů v konfliktu Izraele a palestinského militantního hnutí Hamás. Páchají je podle ní obě strany. Generální komisař Agentury OSN pro pomoc a práci ve…

Aug 2

OSN: Izraelská armáda šikanuje humanitární pracovníky

Izraelská armáda šikanuje humanitární pracovníky a ochránce lidských práv, kteří působí v oblasti Masáfir Jatá na Západním břehu Jordánu. Tvrdí to odborníci, kteří pracují pro Radu OSN pro lidská práva. V květnu izraelský soud rozhodl, že…

May 12

Izraelská armáda je připravena na pozemní ofenzivu v Pásmu Gazy

eurozpravy.cz

Izrael má možnost zahájit pozemní ofenzivu v Pásmu Gazy, v tuto chvíli to ale nemá v úmyslu a provádí masivní nálety proti cílům Hamásu. Na briefingu s evropskými novináři to dnes řekl mluvčí izraelské armády Jonatan Konrikus. Případnou…

Mar 25

Izrael v odvetě bombarduje Hamás v Pásmu Gazy

Izraelská armáda dnes oznámila, že začala provádět údery na cíle radikálního palestinského hnutí Hamás v Pásmu Gazy. O několik hodin dříve raketa odpálená z Pásma Gazy zranila nedaleko Tel Avivu sedm lidí. Izraelský premiér Benjamin…

Mar 3

Izrael v odvetě zaútočil v Pásmu Gazy na Hamás

zraelská armáda dnes podnikla nálet na pozorovací stanoviště palestinského radikálního hnutí Hamás na severu Pásma Gazy. Reagovala tak na předchozí útok ze strany Palestinců, při kterém neznámí lidé hodili výbušné zařízení přes plot mezi…

Jun 3

Izrael zaútočil na vojenské cíle Hamásu v Pásmu Gazy

Jeruzalém - Izraelská armáda dnes časně ráno udeřila na vojenské cíle hnutí Hamás v Pásmu Gazy. Odpověděla tak na předchozí obnovení raketového ostřelování jihu Izraele z Pásma Gazy.

Mar 25

Izraelské letectvo zaútočilo na pozice Hamásu v Pásmu Gazy

Tel Aviv - Izraelské letectvo zasáhlo v noci na dnešek pozice palestinského radikálního hnutí Hamás v Pásmu Gazy. Cílem náletu byl výcvikový tábor poblíž města Rafáh.

Mar 18

Izraelská armáda zničila komplex tunelů z Pásma Gazy

Gaza - Izraelská armáda zničila dva tunely budované z palestinského Pásma Gazy do Izraele. Radikálové je chtěli využít pro útoky na Izraelce. Podle sdělení armády při tom vojáci nevstoupili do Pásma Gazy.

May 5

Situace v Pásmu Gazy se opět vyostřuje, Izrael zaútočil na základny Hamasu

Jeruzalém - Izrael podnikl v noci na dnešek letecké údery na čtyři základny Hamasu v Pásmu Gazy. Cílem náletů je hlavně objevit a zničit tunely, které by radikální palestinské hnutí mohlo využívat k provádění útoků.

Jan 2

V Pásmu Gazy to opět vře: Izrael podnikl nálety na cíle Hamasu

Jeruzalém - Izrael dnes reagoval na ostřelování raketami z Pásma Gazy a podnikl nálety na čtyři cíle radikálního palestinského hnutí Hamas, které pásmo ovládá od roku 2007.

Dec 21

Izrael v pásmu Gazy zaútočil na Hamas

Gaza - Na hranici Izraele a palestinských území dnes panovala napjatá situace vyvolaná ranním leteckým úderem izraelské armády v Pásmu Gazy na hnutí Hamas. Podle agentury AP šlo o první letecký útok izraelské armády na palestinském území…

Dec 20

Izrael uskutečnil v pásmu Gazy letecký úder na Hamas

Gaza - Izraelská armáda provedla letecký úder v pásmu Gazy, jehož cílem bylo palestinské hnutí Hamas. Podle agentury AP šlo o první letecký útok izraelské armády na palestinském území od srpnové padesátidenní války.