English

Hutě Liberty Ostrava za měsíc prohloubily ztrátu o miliardu

Seznam Zprávy

V ocelárnách Liberty Ostrava došlo od konce února do konce března k prohloubení ztráty na více než tři miliardy korun. Hlavní část výroby hutí stojí od prosince. Podniku bez provozních příjmů se tak horší i další ukazatele.

More from Seznam Zprávy

Jul 17

Po hutích Liberty zkrachoval Guptovi v Česku i byznys se šrotem

Seznam Zprávy

Městský soud v Praze zahájil insolvenční řízení s firmou Liberty Metal Recycling Czech byznysmena Sandžíva Gupty. Společnost byla přímo napojená na Guptovy hutě Liberty Ostrava. Kvůli jejich problémům také zkrachovala.

Jun 19

Komentář: Kdo vytyčil hutím Liberty cestu do pekla?

www.seznamzpravy.cz

Za čtyři roky se má slavit 200 let ostravského hutnictví. Jestli tomu tak bude, záleží na schopnostech vlády najít investora pro huť Liberty. Naděje žije, i když právě vládní úřady mají na zastavení výroby v Ostravě lví podíl.

Jun 14

Komentář: Ostravské hutě se bez státu neobejdou. Rozhodne Stanjura

www.seznamzpravy.cz

Sandžív Gupta z ostravských hutí odchází, ministr Zbyněk Stanjura oznámil, že už jedná s novým, českým investorem. Jestli to vláda myslí se záchranou hutí vážně, musí přihodit finanční pomoc.

May 27

Tameh vznesl u soudu námitku k restrukturalizačnímu plánu Liberty Ostrava

www.seznamzpravy.cz

Společnost Tameh Czech, která dodávala energie huti Liberty Ostrava, vznesla u soudu námitku proti jejímu restrukturalizačnímu plánu.

May 1

Vládce ostravských hutí Sandžív Gupta. Vizionář, nebo hazardér?

Seznam Zprávy

Vizionář zachraňující staré průmyslové fabriky a propagátor bezemisní „zelené oceli“, nebo finanční hazardér čelící vyšetřování v řadě zemí? Příběh majitele hutí Liberty Ostrava Sandžíva Gupty zahrnuje všechny tyto momenty.

Apr 16

Pro restrukturalizační plán Liberty Ostrava hlasovalo 90 procent věřitelů

www.seznamzpravy.cz

Restrukturalizační plán Liberty Ostrava schválila většina věřitelů, pro jich hlasovalo 90 procent, oznámila firma. Musí to ještě potvrdit soud.

Apr 10

Bylo to zklamání, řekl ministr Síkela po jednání s majitelem hutí Liberty

Seznam Zprávy

Krize oceláren Liberty Ostrava se vůbec poprvé stala předmětem jednání na nejvyšší úrovni. Majitel Liberty Sandžív Gupta se v Praze setkal s ministrem průmyslu a obchodu Jozefem Síkelou a ministrem financí Zbyňkem Stanjurou.

Apr 2

Ostravská elektrárna dodávající proud i teplo hutím Liberty je na prodej

Seznam Zprávy

Majitelé energetické společnosti Tameh dodávající elektřinu hutím Liberty Ostrava oslovují případné zájemce o koupi firmy. Tameh spadl kvůli finanční krizi v Liberty do insolvence. Podnik nevylučuje, že se od Liberty odstřihne.

Mar 22

Hutě Liberty Ostrava za měsíc prohloubily ztrátu o miliardu

Seznam Zprávy

V ocelárnách Liberty Ostrava došlo od konce února do konce března k prohloubení ztráty na více než tři miliardy korun. Hlavní část výroby hutí stojí od prosince. Podniku bez provozních příjmů se tak horší i další ukazatele.

Mar 12

Hutě Liberty mají záchranný plán. O práci by přišly tisíce lidí, říká odborář

www.seznamzpravy.cz

Zadlužené hutě Liberty Ostrava představily svým věřitelům restrukturalizační plán, který počítá se snížením výroby o 60 procent. Podle předsedy odborů KOVO Romana Ďurča je ale plán nepřijatelný, o práci by přišly tisíce lidí.

Mar 11

Hutě Liberty Ostrava pojedenácté odložily nástup většiny zaměstnanců do práce

www.seznamzpravy.cz

Ani tento týden nepůjde většina zaměstnanců hutě Liberty Ostrava do práce. Firma jejich návrat opět o týden posunula, už pojedenácté. ČTK to řekl předseda základní organizace OS KOVO Liberty ČR Petr Slanina.

Feb 16

Plán na záchranu hutí Liberty se hroutí, podle správce je firma v insolvenci

Seznam Zprávy

Okolo hutí Liberty Ostrava sílí pochybnosti o reálnosti plánu na jejich záchranu. Podle správce je podnik v úpadku. Navrhl proto soudu, aby Liberty zrušila ochranu před věřiteli. Soud již kvůli tomu nařídil jednání.

Feb 1

Průmyslník Strnad se zajímá o vstup do ostravských hutí Liberty

Seznam Zprávy

Skupina CE Industries byznysmena Jaroslava Strnada jedná o možnostech vstupu do oceláren Liberty Ostrava. Ty jsou ve finanční krizi. Strnadovo angažmá ale zatím jisté není. Liberty bude na rozjezd výroby potřebovat miliardy.

Jan 21

Fotky: Podívejte se, jak to vypadá uvnitř zavřené huti Liberty

Seznam Zprávy

Výroba v ostravské firmě Liberty stojí a zaměstnanci jsou už od konce minulého roku doma. Poslední oznámený termín, kdy by se mohli vrátit do práce, je 23. ledna.

Jan 9

Z ostravských hutí odtekly miliardy, majitel se k vracení nemá

Seznam Zprávy

Zásadním bodem krize hutí Liberty Ostrava je osud osmi miliard korun, které si z podniku půjčily zahraniční firmy jejich majitele. Peníze se do Ostravy stále nevrátily. Informace o dobytnosti pohledávek nemá ani auditor Liberty.

Jan 8

Zaměstnanci ostravské hutě Liberty by se měli vrátit do práce 16. ledna

www.seznamzpravy.cz

Termín návratu zaměstnanců hutě Liberty Ostrava do práce se posouvá na 16. ledna, uvedla dnes Česká televize (ČT). Hutní společnost se stále nedohodla s dodavatelem energií Tameh.

Jan 2

Padlý dodavatel energií pro ostravské hutě plánuje přežití

Seznam Zprávy

Dodavatel energií pro ostravskou Novou huť Tameh Czech věří, že bude moci vyřešit svůj bankrot prostřednictvím reorganizace. Firma již návrh doručila soudu. Tameh upadl do platební neschopnosti kvůli finančním problémům hutí.

Dec 21

Ostravský soud v případě Liberty Ostrava vyhlásil všeobecné moratorium

Seznam Zprávy

Krajský soud v Ostravě ve čtvrtek v případě hutní společnosti Liberty Ostrava vyhlásil všeobecné moratorium. Toto opatření zajistí firmě na tři měsíce ochranu společnosti před všemi věřiteli.

Dec 20

Ostravské hutě Liberty se topí ve ztrátě. Před lety přitom vydělávaly miliardy

Seznam Zprávy

Od začátku letošního roku do konce listopadu prodělaly hutě Liberty Ostrava 1,6 miliardy korun. V minulých letech přitom hospodařily v černých číslech. Kolem pěti miliard korun dokonce poslaly do britské firmy svého majitele.

Apr 16

Huť Liberty Ostrava odstaví kvůli koronaviru jednu z vysokých pecí

Seznam Zprávy

Vedení hutí tvrdí, že kvůli nejistotě vyvolané koronavirem, musí snížit výrobu železa o dvacet procent. S plnou výrobou počítá zase od srpna. Odboráři se bojí o budoucnost firmy.