English

Pellegriniho ministr o strategii pro druhé kolo: Nedokáže změnit to, kým je

Seznam Zprávy

Ivan Korčok nemá voličům Štefana Harabina co nabídnout, to my jsme jim bližší, říká v rozhovoru slovenský ministr školství Tomáš Drucker ze strany Hlas. Jeho stranický šéf Peter Pellegrini je podle něj autentický lídr.

More from Seznam Zprávy

Apr 21

V Polsku skončilo druhé kolo komunálních voleb

www.seznamzpravy.cz

Tyto volby mohou být testem pro současného premiéra Donalda Tuska. Před dvěma týdny v regionálních volbách totiž zvítězila opozice.

Apr 3

Volební kalkulačka pro Slovensko: Korčok, nebo Pellegrini?

Seznam Zprávy

O víkendu se dozvíme, kdo bude novým prezidentem na Slovensku a Seznam Zprávy opět ve spolupráci se sdružením KohoVolit.eu přinášejí tradiční aplikaci – volební kalkulačku, která porovnává vaše názory s postoji obou finalistů.

Mar 24

Slovenským prezidentem bude Korčok, nebo Pellegrini. Co mají za sebou?

Seznam Zprávy

Zuzanu Čaputovou nahradí na postu hlavy státu buď zkušený diplomat Ivan Korčok, nebo Peter Pellegrini, spojenec současného premiéra Roberta Fica. O vítězi voliči na Slovensku rozhodnou ve druhém kole 6. dubna.

Mar 23

Predikce slovenských voleb: Do druhého kola postupují Korčok a Pellegrini

Seznam Zprávy

Slovensko volí novou hlavu státu. Analytici na webu Seznam Zprávy už zhruba hodinu po uzavření volebních místností predikovali, že 1. kolo vyhraje diplomat Korčok.

Oct 6

Začíná druhé kolo boje o ukrajinské nebe

Seznam Zprávy

ANALÝZA. Ukrajina by na tom měla být v obraně své kritické infrastruktury před ruskými útoky lépe než loni. Experti ale upozorňují, že výhody v podobě zkušeností a nových zbraní může smazat jeden zcela neprůhledný faktor - munice.

Feb 22

Druhé kolo Milostivého léta využil jen zlomek dlužníků, řada z nich nemá zájem

www.seznamzpravy.cz

V druhém kole Milostivého léta soudní exekutoři ukončili přes devět tisíc exekučních řízení. O opakování této oddlužovací akce byl výrazně menší zájem než o její první kolo, ukazují statistiky Exekutorské komory ČR.

Jan 19

Pavel vyhrál druhé kolo studentských prezidentských voleb

www.seznamzpravy.cz

Studenti „nanečisto“ volili mezi dvěma kandidáty reálných prezidentských voleb. Petr Pavel dostal od středoškoláků téměř 86 % hlasů, Andreje Babiše volilo necelých 14 % studentů. Celkem se přihlásilo 530 škol.

Jan 15

Schwarzenberg: Druhé kolo bude hnus. Ať si generál Pavel pořídí hroší kůži

Seznam Zprávy

Karel Schwarzenberg má vlastní nezapomenutelnou zkušenost z prezidentské kampaně: V roce 2013 neuspěl proti Miloši Zemanovi. Teď stojí na straně vítěze prvního kola - Petra Pavla.

Jan 14

Volební průvodce: Výsledky prvního kola a kdy se uskuteční kolo druhé

Seznam Zprávy

Volební místnosti se uzavřely v sobotu ve 14 hodin a začalo sčítání hlasů. Do druhého kola postupují Petr Pavel a Andrej Babiš.

Jan 8

První kolo voleb by vyhrál Babiš před Pavlem a Nerudovou, druhé už ne

www.seznamzpravy.cz

Vyplývá to z volebního modelu agentury STEM pro CNN Prima News.

Jan 5

Druhé kolo prezidentských voleb 2023: Co potřebujete vědět

www.seznamzpravy.cz

První kolo prezidentských voleb nerozhodlo. Do druhého kola postoupil Petr Pavel a Andrej Babiš. Kdy se uskuteční, kdy budou debaty a co voličský průkaz?

Dec 18

Zeman podpoří ve volbách Babiše, průzkumům pro druhé kolo nevěří

Seznam Zprávy

Podle prezidenta Miloše Zemana má bývalý premiér jako jediný z kandidátů zkušenosti z politiky.

Dec 5

Bašta citoval Harryho Pottera, tepal Unii i média. Věří si na druhé kolo

Seznam Zprávy

Seznam Zprávy strávily den kampaně s prezidentským kandidátem SPD Jaroslavem Baštou. Vše se odehrálo v Poslanecké sněmovně.

Sep 16

Median: V boji o Hrad vede Babiš, druhé kolo by ale vyhrál Pavel

www.seznamzpravy.cz

V prvním kole prezidentských voleb by vyhrál Andrej Babiš, ale jeho podpora mírně klesla. Druhý by skončil Petr Pavel a třetí ekonomka Danuše Nerudová, která si výrazně polepšila.Ukázal to srpnový volební model agentury Median.

Aug 18

První kolo prezidentské volby by vyhrál Babiš, ale druhé Pavel, tvrdí průzkum

Seznam Zprávy

Pro první kolo prezidentské volby má stále největší podíl hlasů Andrej Babiš, ale v druhém kolo by ho porazil někdejší vysoký představitel české armády a NATO Petr Pavel. Vyplývá to z aktuálního volebního modelu agentury Median.

Apr 10

Macronovce straší druhé kolo, Le Penová není bez šancí

Seznam Zprávy

I když její program zůstává krajně pravicový, v očích mnoha Francouzů šéfka Národního sdružení lépe chápe, co je trápí. Střet Marine Le Penové s Emmanuelem Macronem ve 2. kole prezidentských voleb je nejpravděpodobnější variantou.

Aug 20

Druhé kolo Fantasy s Angličanem. Bruno či Salah, to je, oč tu běží

Seznam Zprávy

Úvod Premier League přinesl některým hráčům Fantasy snový start, méně úspěšným dodal extra motivaci. Vstup do ligy podcastu Angličan je stále otevřený. Ve hře jsou hodnotné ceny. Tým Angličana přemítá, jak uspět ve druhém kole.

Oct 9

Online: Začalo druhé kolo senátních voleb. Účast je zatím nízká

Seznam Zprávy

Dění v souvislosti s druhým kolem senátních voleb sledujeme v online reportáži.

Oct 7

Druhé kolo voleb už se rozjelo. Voliči hlasují z auta, stačí jediná SMS

Seznam Zprávy

Voliči se musí prokázat občankou a dokladem o umístění do izolace nebo karantény. Stačí k tomu i pouhá sms s výsledkem testu na covid-19, a to i v případě, že byl test negativní, ale volič zůstává v preventivní karanténě.

Jun 30

Polské druhé kolo bude thriller, sázka na nacionalisty se nevyplatí

Seznam Zprávy

Andrzej Duda vyhrál první kolo polských prezidentských voleb, výhru v tom druhém ale zdaleka nemá jistou, říká v rozhovoru pro Seznam Zprávy publicista konzervativního polského týdeníku Do Rzeczy Łukasz Warzecha.