English

Rusové věří Kremlu. Víc než polovina viní z útoku u Moskvy Ukrajinu

www.seznamzpravy.cz

K březnovému teroristickému útoku se už několikrát přihlásil Islámský stát. Moskva ale viní Kyjev, prý k tomu má i důkazy, čemuž věří i většina Rusů.

More from seznamzpravy.cz

Jun 1

Kyjev přitvrdil. Rusové obnovují stará letiště na Krymu, hlásí partyzáni

Seznam Zprávy

Rusko podle informací ukrajinských partyzánů přesouvá letectvo, personál i vojenské vybavení na dosud neaktivní letiště na Krymu. Ukrajina v poslední době často útočí na tamní základny a navíc nedávno získala mocnější střely.

Apr 2

Rusové věří Kremlu. Víc než polovina viní z útoku u Moskvy Ukrajinu

www.seznamzpravy.cz

K březnovému teroristickému útoku se už několikrát přihlásil Islámský stát. Moskva ale viní Kyjev, prý k tomu má i důkazy, čemuž věří i většina Rusů.

Feb 5

„Ruský Google“ ovládnou Rusové. Kreml to chválí

www.seznamzpravy.cz

Nizozemská společnost Yandex, jejíž hlavní aktivity probíhají v Rusku pod značkou Jandeks, prodá svůj byznys do ruských rukou. Na transakci se kromě jiných podnikatelů podílí i ropná firma Lukoil.

Dec 13

Kyjev po sestřelení ruských raket hlásí více než 50 zraněných

Seznam Zprávy

Podle předběžných informací Rusko podobně jako v noci z neděle na pondělí použilo balistické rakety.

Jun 23

Jak poznat, že Rusové něco chystají. Na Ukrajinu letí méně raket

www.seznamzpravy.cz

Podle zástupce šéfa ukrajinské vojenské rozvědky navýšilo Rusko výrobu střel Kalibr a X-101. Také zlepšilo používání raketových zbraní a bezpilotních letounů.

Apr 28

Pavel s Čaputovou museli v Kyjevě do krytu. Rusové útočili

Seznam Zprávy

Petr Pavel nepochybuje o tom, že ruské útoky na civilní cíle jsou záměrné. Řekl to na návštěvě Borodjanky, města, které se stalo jedním ze symbolů ruských krutostí. Na Ukrajinu se vydal spolu se slovenskou prezidentkou Čaputovou.

Apr 13

Rusové hlásí důležitý posun v bitvě o Bachmut

www.seznamzpravy.cz

Ruské ministerstvo obrany tvrdí, že se ruským jednotkám podařilo u Bachmutu odříznout Ukrajince od posil a znemožnit jim ústup z města. Šéf žoldnéřské Vagnerovy armády ovšem namítá, že zprávy o obklíčení města jsou předčasné.

Apr 6

Rusové ovládli skoro celý Bachmut, připustil Kyjev

www.seznamzpravy.cz

Podle ukrajinského generálního štábu ruští vojáci ovládli většinu města, avšak tvrdé boje pokračují, a to zejména na západě.

Jan 11

Dobytí Soledaru je na dosah, hlásí Rusové. Ukrajinci oponují

Seznam Zprávy

Nevelké město se solnými doly na východě Ukrajiny se stalo cílem mohutného náporu ruských sil. Jeho dobytí by zkomplikovalo ukrajinskou obranu Bachmutu.

Jan 6

Rusové se učí s íránskými drony sto kilometrů od Moskvy

www.seznamzpravy.cz

Vypátrali jsme pravděpodobné místo, kde se Rusové učí zacházet s íránskými drony, uvedlo Rádio Svoboda s odkazem na svůj projekt Donbas Realii.

Dec 31

„Novoroční bombardování“. Rusové zabíjejí raketami v Kyjevě

Seznam Zprávy

AKTUALIZUJEME. Kyjevem otřásla řada výbuchů. Ve všech oblastech Ukrajiny byl kvůli hrozbě vzdušných útoků vyhlášen poplach. Jsou hlášeny první oběti i zranění. Rusko se novoročním bombardováním snaží podkopat morálku Ukrajinců.

Dec 16

Na Ukrajinu letělo 98 raket, Rusové pálili z moře a patrně i z Běloruska

Seznam Zprávy

Rusové v pátek znovu masivně zaútočili na energetickou infrastrukturu Ukrajiny, podle Kyjeva vypálili celkem 98 řízených střel. Charkov, druhé největší město země, zůstal zcela bez proudu.

Nov 15

Největší útok od začátku války. Rusové vypálili na Ukrajinu stovku raket

Seznam Zprávy

Kyjev a další ukrajinská města zasáhly rakety. Výbuchy jsou hlášeny z vícero regionů. Ukrajinští představitelé v tom vidí ruskou reakci na projev prezidenta Zelenského na summitu lídrů nejsilnějších ekonomik G20.

May 22

Ruští podnikatelé v Česku nechtějí být Rusové. Mění si občanství

www.seznamzpravy.cz

9 582 firem v Česku má vlastníky s ruským občanstvím. Od začátku války si však desítky z nich občanství změnily. Teď jsou z nich Češi, Ukrajinci či Rumuni.

Apr 15

Rusové podle Kyjeva střílí na evakuační autobusy, na místě jsou mrtví

Seznam Zprávy

Rusko útočí na Ukrajinu, situaci sledujeme v online reportáži.

Mar 31

Rusové slíbili Kyjevu úlevu. Fotky toho, co po sobě zanechali

www.seznamzpravy.cz

I přes pozitivní náznaky z mírového jednání a příslib, že Rusko omezí vojenské aktivity v okolí Kyjeva, boje úplně neustaly. Přinášíme snímky toho, co ruská agrese v Kyjevě a okolí za posledních 5 týdnů napáchala.

Mar 1

Bitcoin od ruské invaze posiluje, přispívají k tomu Rusové i Ukrajinci

www.seznamzpravy.cz

Cena bitcoinu od začátku ruské invaze vzrostla asi o 13 procent. Přispívají k tomu Rusové i Ukrajinci, kteří své peníze vkládají do anonymních a decentralizovaných kryptoměn.

Feb 25

Obrazem: Rusové se probíjejí do Kyjeva i dalších měst

www.seznamzpravy.cz

Podívejte se na fotky z válkou zasažené Ukrajiny.

Nov 26

Rusové chystají na Ukrajině puč, tvrdí prezident Zelenskyj

Seznam Zprávy

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v pátečním televizním projevu prohlásil, že má informace o chystaném státním převratu na Ukrajině s ruskou účastí. Kreml jakoukoliv účast na údajném puči popřel.

Jan 24

Komentář: Rusové se postavili Kremlu, Putin ale ovládá jejich strach

Seznam Zprávy

Mají, nebo nemají Rusové odvahu vzdorovat režimu Vladimira Putina? Dvě události napověděly, že občanská společnost navzdory represím přežívá. Ale jak dlouho?