English

Tah Babišem. Pellegrini před volbami podebatuje se šéfem ANO

Seznam Zprávy

Slovensko míří k závěru kampaně před druhým kolem prezidentských voleb. Peter Pellegrini s Ivanem Korčokem se v úterý střetli v předposlední debatě. V kampani se znovu objeví i Andrej Babiš.

More from Seznam Zprávy

Jun 15

Střídání na Slovensku. Prezident Pellegrini nastoupil do úřadu

Seznam Zprávy

Bez zraněného Roberta Fica, zato s Andrejem Babišem, Milošem Zemanem i zástupcem Ruska. Novým slovenským prezidentem se stal po poledni Peter Pellegrini.

Apr 16

Babišova prezidentská taktika na Slovensku funguje, říká expert

Seznam Zprávy

Bezpečnostní služby včetně českých se pustily do boje s ruskými dezinformačními kampaněmi, které mají narušit eurovolby. Na povrch vyplouvají jména webů přímo placených Moskvou a jména zapojených politiků.

Apr 8

TMBK: Slovensko se vzpamatovává z prezidentské volby

www.seznamzpravy.cz

Čeká Slovensko úpadek demokracie? Inu, uvidíme, jak si prezident Pellegrini a premiér Fico poradí například s ústavním soudem. Koláž TMBK pro Seznam Zprávy.

Apr 7

Komentář: Na Slovensku bude klid. Přichází druhý Ficův prezident

www.seznamzpravy.cz

Koalice obsadila nejdůležitější funkce a většinu médií už mají v rukách spříznění velkopodnikatelé. Lidé budou mít klid, který jim Fico s Pellegrinim slibovali. Rušivé informace se k nim nedostanou. Jen se nebudou mít lépe.

Apr 6

Unikátní predikce: slovenským prezidentem se stává Peter Pellegrini

Seznam Zprávy

Slovensko zvolilo novou hlavu státu. Unikátní predikce datových specialistů Seznam Zpráv již přisoudila vítězství Peteru Pellegrinimu. Jeho soupeř Ivan Korčok již podle propočtů nemá šanci jej dostihnout.

Apr 6

Ivan Korčok: Demonstroval proti Ficovi, ale svržení vlády prý neplánuje

Seznam Zprávy

Sloužím Slovensku. Tak se Korčok brání obviněním z kariérismu mířícím na to, že byl diplomatem za Mečiara i Fica. Slováci v sobotu rozhodují, jestli si vyberou za prezidenta jeho, nebo expremiéra Pellegriniho.

Apr 3

Volební kalkulačka pro Slovensko: Korčok, nebo Pellegrini?

Seznam Zprávy

O víkendu se dozvíme, kdo bude novým prezidentem na Slovensku a Seznam Zprávy opět ve spolupráci se sdružením KohoVolit.eu přinášejí tradiční aplikaci – volební kalkulačku, která porovnává vaše názory s postoji obou finalistů.

Mar 28

Korčok a Pellegrini do sebe šili v ostrém duelu. Došlo na vyhrožování Pavlem

Seznam Zprávy

„Urážíte moji rodinu,“ reagoval slovenský prezidentský kandidát Ivan Korčok, když jeho soupeř Peter Pellegrini mluvil o diplomatických limuzínách.

Mar 24

Slovenským prezidentem bude Korčok, nebo Pellegrini. Co mají za sebou?

Seznam Zprávy

Zuzanu Čaputovou nahradí na postu hlavy státu buď zkušený diplomat Ivan Korčok, nebo Peter Pellegrini, spojenec současného premiéra Roberta Fica. O vítězi voliči na Slovensku rozhodnou ve druhém kole 6. dubna.

Mar 23

Predikce slovenských voleb: Do druhého kola postupují Korčok a Pellegrini

Seznam Zprávy

Slovensko volí novou hlavu státu. Analytici na webu Seznam Zprávy už zhruba hodinu po uzavření volebních místností predikovali, že 1. kolo vyhraje diplomat Korčok.

Jan 23

Prezidentské volby na Slovensku 2024: Vše, co potřebujete vědět

www.seznamzpravy.cz

Po předčasných parlamentních volbách v září minulého roku čeká Slovensko volba prezidentská. Kdy se uskuteční, kdo kandiduje a jak dopadly předchozí volby?

Jan 11

Prezident Pellegrini? „Spojenec“ chce, aby řekl, s kým žije a koho má rád

Seznam Zprávy

Krátká kampaň před slovenskými prezidentskými volbami bude střetem mezi liberálem, který potřebuje hlasy konzervativního venkova, a expremiérem, jenž musí čelit nejen přezdívce „podržtaška“, ale i podpásovkám koaličního partnera.

Jan 11

Peter Pellegrini spustil prezidentskou kampaň. Zastal se hokejisty Hudáčka

www.seznamzpravy.cz

Peter Pellegrini, místopředseda Národní rady Slovenské republiky, zveřejnil ve středu na facebooku video. Zastává se v něm hokejového brankáře Júliusa Hudáčka, se kterým Kladno po dvou dnech rozvázalo smlouvu.

Jan 30

Prezident 2023: Volební účast narostla ve druhém kole všude kromě Vysočiny

Seznam Zprávy

Volba prezidenta dokázala přivést k urnám lidi napříč republikou. Mobilizovali oba kandidáti; v místech více zasažených nezaměstnaností a exekucemi „těžil“ stejně jako v prvním kole zejména Andrej Babiš.

Jan 5

Druhé kolo prezidentských voleb 2023: Co potřebujete vědět

www.seznamzpravy.cz

První kolo prezidentských voleb nerozhodlo. Do druhého kola postoupil Petr Pavel a Andrej Babiš. Kdy se uskuteční, kdy budou debaty a co voličský průkaz?

Jan 1

Prezident Miloš Zeman je na návštěvě Slovenska

www.seznamzpravy.cz

Prezident nečekaně odjel na Slovensko. Jeho cesta souvisí s třicátým výročím vzniku Slovenského státu.

Nov 26

Prezidentští kandidáti chtějí hlasy menšin. „Ale nevědí o nás nic“

Seznam Zprávy

Vybírat prezidenta budou v lednu i voliči z národnostních menšin, kteří mají české občanství. Podle jejich zástupců ale na ně zaměřená kampaň výrazně nefunguje.

Oct 2

Kdo má šanci i ve druhém kole, ten bude kandidátem ANO na prezidenta

Seznam Zprávy

Na konci října chce hnutí ANO oznámit, zda a případně koho nominuje do prezidentských voleb. Koalice Spolu se k tomu vyjádří už příští týden.

Apr 25

Zemřel vědec Ivan Havel, bratr bývalého prezidenta

Seznam Zprávy

Ve věku 82 let v neděli zemřel Ivan Havel, uznávaný vědec a mladší bratr někdejšího disidenta a pozdějšího českého a československého prezidenta Václava Havla.

Jul 12

Polské prezidentské volby vyhrál Andrzej Duda, získal 51,2 % hlasů

Seznam Zprávy

Sečteno už je 99,99 % okrsků. Polským prezidentem dalších pět let zůstane Andrzej Duda, při účasti 68,12 % ho zvolilo 51,2 % voličů.