English

Solidarita s Izraelem je po zničení konvoje WCK otřesena. Polsko spekuluje o cíleném útoku

EuroZprávy.cz

Izraelský útok, při kterém v Pásmu Gazy zahynuli humanitární pracovníci včetně polského občana, a reakce izraelské vlády na něj je zkouškou solidarity prokazované v Polsku Izraeli. Uvedl to dnes polský premiér Donald Tusk.

More from EuroZprávy.cz

Jun 4

Návrh na úplné příměří v Pásmu Gazy OSN vítá. Až zničíme Hamás, reaguje Izrael

EuroZprávy.cz

Generální tajemník OSN António Guterres naznačil svůj souhlas s nejnovějším návrhem na úplné příměří v Pásmu Gazy, který představil americký prezident Joe Biden, informuje agentura DPA.

May 6

Hamás souhlasil s příměřím v Pásmu Gazy. Podle Izraele je to lest

EuroZprávy.cz

Palestinské hnutí Hamás v pondělí oznámilo, že přijalo návrh Egypta a Kataru na příměří v Pásmu Gazy. Informuje o tom agentura Reuters.

Apr 27

Hamás zvažuje izraelský protinávrh na příměří v Pásmu Gazy a propuštění rukojmí

EuroZprávy.cz

Palestinské militantní hnutí Hamás v sobotu nad ránem prohlásilo, že zvažuje izraelský protinávrh ohledně možného příměří v Pásmu Gazy a propuštění rukojmí. Uvedla to agentura DPA.

Apr 14

Hamás podle Mossadu odmítl příměří ve válce v Pásmu Gazy

EuroZprávy.cz

Izraelská bezpečnostní služba Mossad v neděli oznámila, že palestinské militantní hnutí Hamás odmítlo nejnovější návrh mezinárodních zprostředkovatelů na příměří ve válce v Pásmu Gazy.

Apr 3

Izraelský prezident se omluvil za smrt humanitárních pracovníků v Pásmu Gazy

EuroZprávy.cz

Izraelský prezident Jicchak Herzog se v úterý omluvil za letecký nálet v Pásmu Gazy, při kterém zahynuli humanitární pracovníci. Tento útok odsoudilo několik evropských zemí a Spojené státy vyzvaly k jeho urychlenému a nezávislému…

Mar 11

Hamás odhadl, jaké škody působilo v Pásmu Gazy izraelské bombardování

eurozpravy.cz

Válka v palestinském Pásmu Gazy způsobila škody za 30 miliard dolarů a zničeno bylo až 80 procent budov ve městě Gaza, oznámil tiskový úřad ovládaný militantním hnutím Hamás.

Mar 2

V Pásmu Gazy umírají kvůli izraelským útokům další rukojmí. Hamás zveřejnil, kolik jich zahynulo

EuroZprávy.cz

Sedm rukojmích zadržovaných hnutím Hamás v Pásmu Gazy zahynulo v důsledku izraelského bombardování. Oznámil to mluvčí ozbrojeného křídla Hamásu Abú Ubajdá, uvedl server BBC.

Dec 19

"Pro nás tragédie, pro Hamás strategie." Izrael popírá nasazení neřízených střel proti civilistům v Pásmu Gazy

EuroZprávy.cz

Důstojníci izraelského letectva, které čelí rostoucí kritice za své jednání v palestinském Pásmu Gazy, v pondělí hájili své bojové akce ve válce proti palestinskému radikálnímu hnutí Hamás. Jeden z velitelů před novináři během organizované…

Dec 12

Těžké boje v Pásmu Gazy pokračují. Hamás je podle Izraele na pokraji existence

EuroZprávy.cz

Izrael v úterý pokračoval bombardováním Pásma Gazy poté, co prohlásil, že militantní hnutí Hamás bylo vojenským tažením Izraele dotlačeno na pokraj rozpadu.

Nov 29

Izrael a Hamás zvažují prodloužení příměří v Pásmu Gazy do neděle

EuroZprávy.cz

Izrael a palestinské hnutí Hamás stále probírají možnost prodloužení současného příměří v Pásmu Gazy prostřednictvím zprostředkování ze strany Kataru, Egypta a Spojených států. V případě neshody by měl klid zbraní skončit ve čtvrtek nad…

Oct 28

Musk: Starlink bude v Pásmu Gazy k dispozici humanitárním organizacím

EuroZprávy.cz

Americký podnikatel a majitel satelitního internetu Elon Musk sdělil na sociální síti X (dříve Twitter), že umožní přístup k satelitní komunikační síti Starlink v oblasti Gazy.

Oct 28

Prezident Erdogan vyzval Izrael, aby "okamžitě zastavil šílenství" a přestal útočit na Hamás v pásmu Gazy

eurozpravy.cz

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan vyzval Izrael, aby "okamžitě zastavil toto šílenství" a přestal útočit na cíle v Pásmu Gazy, které izraelské ozbrojené síly vystupňovaly. Informuje turecká agentura Anadolu.

Mar 25

Izrael v odvetě bombarduje Hamás v Pásmu Gazy

Izraelská armáda dnes oznámila, že začala provádět údery na cíle radikálního palestinského hnutí Hamás v Pásmu Gazy. O několik hodin dříve raketa odpálená z Pásma Gazy zranila nedaleko Tel Avivu sedm lidí. Izraelský premiér Benjamin…

Mar 3

Izrael v odvetě zaútočil v Pásmu Gazy na Hamás

zraelská armáda dnes podnikla nálet na pozorovací stanoviště palestinského radikálního hnutí Hamás na severu Pásma Gazy. Reagovala tak na předchozí útok ze strany Palestinců, při kterém neznámí lidé hodili výbušné zařízení přes plot mezi…

Jul 14

Izraelské letectvo zaútočilo na cíle v Pásmu Gazy

Tel Aviv - Izraelské letectvo dnes zaútočilo na desítky cílů ovládaných radikálním hnutím Hamás v palestinském Pásmu Gazy.

Feb 14

Hamas v Pásmu Gazy povede radikál Sinvár, je proti kompromisům s Izraelem

Gaza - Hnutí Hamas do svého čela v Pásmu Gazy zvolilo Jahjá Sinvára (55), který je spoluzakladatelem ozbrojeného křídla této palestinské organizace. Podle Izraele se tím nic v regionu nemění, jelikož "jeden extremista vystřídal jiného".

Jan 13

Při izraelském náletu v Pásmu Gazy zahynul Palestinec

Tel Aviv - Izraelské letectvo dnes podniklo nálet na teroristickou buňku, která chystala bombové atentáty na hranici s židovským státem. Při vojenské operaci v Pásmu Gazy zahynul jeden Palestinec.

Jul 9

Dva izraelští občané padli do zajetí v Pásmu Gazy

Jeruzalém - Hamas patrně již deset měsíců drží v zajetí izraelského občana etiopského původu Averu Mengistua (28). V Pásmu Gazy je zadržován také izraelský Arab, ale o jeho osudu se toho moc neví.Informoval o tom dnes izraelský tisk.

Dec 21

Izrael v pásmu Gazy zaútočil na Hamas

Gaza - Na hranici Izraele a palestinských území dnes panovala napjatá situace vyvolaná ranním leteckým úderem izraelské armády v Pásmu Gazy na hnutí Hamas. Podle agentury AP šlo o první letecký útok izraelské armády na palestinském území…

Dec 20

Izrael uskutečnil v pásmu Gazy letecký úder na Hamas

Gaza - Izraelská armáda provedla letecký úder v pásmu Gazy, jehož cílem bylo palestinské hnutí Hamas. Podle agentury AP šlo o první letecký útok izraelské armády na palestinském území od srpnové padesátidenní války.