English

Vítěz Pellegrini. Nechtěl být podržtaška, ale už slíbil loajalitu Ficovi

Seznam Zprávy

Až na krátkou pauzu stojí v konečném důsledku vždy věrně po Ficově boku. Tato strategie Petera Pellegriniho nakonec dovedla do slovenského prezidentského paláce. V sobotním hlasování porazil diplomata Ivana Korčoka.

More from Seznam Zprávy

Jun 15

Obrazem: První den slovenského prezidenta Pellegriniho ve funkci

Seznam Zprávy

Slavnostní slib, vzpomínka na otce, důraz na národ i Boha a pak mše Te Deum. Nový slovenský prezident Peter Pellegrini v sobotu nastoupil do úřadu. Podívejte se, jak jeho den vypadal.

Jun 15

Střídání na Slovensku. Prezident Pellegrini nastoupil do úřadu

Seznam Zprávy

Bez zraněného Roberta Fica, zato s Andrejem Babišem, Milošem Zemanem i zástupcem Ruska. Novým slovenským prezidentem se stal po poledni Peter Pellegrini.

May 31

Slovenský ministr: Dítě v kukle mířilo s atrapou zbraně na Pellegriniho dům

www.seznamzpravy.cz

Chlapcův otec televizi Joj řekl, že policisté ho nezastavili na místě, ale kontaktovali později. Tvrdil, že on sám ani jeho syn nic špatné neudělali, ale zároveň vyjádřil pochopení, že jednání nebylo vhodné.

Apr 9

Je Pellegrini proruský? Je slovenský, tvrdí Cyril Svoboda

www.seznamzpravy.cz

Předsednictvo lidovců se distancovalo od aktivit svého expředsedy Cyrila Svobody a vyzvalo jej, aby své členství zvážil.

Apr 7

„Destrukce demokracie,“ říká po Pellegriniho vítězství slovenský novinář

Seznam Zprávy

Novou hlavou Slovenska se stane Peter Pellegrini. Slovenský novinář Jakub Filo v rozhovoru pro Seznam Zprávy popisuje aktuální náladu v zemi a nastiňuje, co od budoucího prezidenta můžeme čekat.

Apr 7

Slovenské volby: Kde v okresech nejvíc podporovali Korčoka a kde Pellegriniho

Seznam Zprávy

Slovensko má za sebou druhé kolo prezidentské volby. Podívejte se, jak Slováci volili v jednotlivých okresech.

Apr 6

Unikátní predikce: slovenským prezidentem se stává Peter Pellegrini

Seznam Zprávy

Slovensko zvolilo novou hlavu státu. Unikátní predikce datových specialistů Seznam Zpráv již přisoudila vítězství Peteru Pellegrinimu. Jeho soupeř Ivan Korčok již podle propočtů nemá šanci jej dostihnout.

Apr 6

Ivan Korčok: Demonstroval proti Ficovi, ale svržení vlády prý neplánuje

Seznam Zprávy

Sloužím Slovensku. Tak se Korčok brání obviněním z kariérismu mířícím na to, že byl diplomatem za Mečiara i Fica. Slováci v sobotu rozhodují, jestli si vyberou za prezidenta jeho, nebo expremiéra Pellegriniho.

Apr 3

Finiš slovenské prezidentské kampaně: hádka i homofobní video

Seznam Zprávy

Poslední den před volebním moratoriem byl extrémně bohatý na politické události. Kandidáti mají za sebou další televizní duel. Do kampaně promluvila i Ficova vláda a zkusil to i expremiér Matovič.

Apr 3

Volební kalkulačka pro Slovensko: Korčok, nebo Pellegrini?

Seznam Zprávy

O víkendu se dozvíme, kdo bude novým prezidentem na Slovensku a Seznam Zprávy opět ve spolupráci se sdružením KohoVolit.eu přinášejí tradiční aplikaci – volební kalkulačku, která porovnává vaše názory s postoji obou finalistů.

Mar 28

Korčok a Pellegrini do sebe šili v ostrém duelu. Došlo na vyhrožování Pavlem

Seznam Zprávy

„Urážíte moji rodinu,“ reagoval slovenský prezidentský kandidát Ivan Korčok, když jeho soupeř Peter Pellegrini mluvil o diplomatických limuzínách.

Mar 25

Pellegriniho ministr o strategii pro druhé kolo: Nedokáže změnit to, kým je

Seznam Zprávy

Ivan Korčok nemá voličům Štefana Harabina co nabídnout, to my jsme jim bližší, říká v rozhovoru slovenský ministr školství Tomáš Drucker ze strany Hlas. Jeho stranický šéf Peter Pellegrini je podle něj autentický lídr.

Mar 24

Slovenským prezidentem bude Korčok, nebo Pellegrini. Co mají za sebou?

Seznam Zprávy

Zuzanu Čaputovou nahradí na postu hlavy státu buď zkušený diplomat Ivan Korčok, nebo Peter Pellegrini, spojenec současného premiéra Roberta Fica. O vítězi voliči na Slovensku rozhodnou ve druhém kole 6. dubna.

Mar 23

Predikce slovenských voleb: Do druhého kola postupují Korčok a Pellegrini

Seznam Zprávy

Slovensko volí novou hlavu státu. Analytici na webu Seznam Zprávy už zhruba hodinu po uzavření volebních místností predikovali, že 1. kolo vyhraje diplomat Korčok.

Jan 11

Prezident Pellegrini? „Spojenec“ chce, aby řekl, s kým žije a koho má rád

Seznam Zprávy

Krátká kampaň před slovenskými prezidentskými volbami bude střetem mezi liberálem, který potřebuje hlasy konzervativního venkova, a expremiérem, jenž musí čelit nejen přezdívce „podržtaška“, ale i podpásovkám koaličního partnera.

Jan 11

Peter Pellegrini spustil prezidentskou kampaň. Zastal se hokejisty Hudáčka

www.seznamzpravy.cz

Peter Pellegrini, místopředseda Národní rady Slovenské republiky, zveřejnil ve středu na facebooku video. Zastává se v něm hokejového brankáře Júliusa Hudáčka, se kterým Kladno po dvou dnech rozvázalo smlouvu.

Nov 26

Prezidentští kandidáti chtějí hlasy menšin. „Ale nevědí o nás nic“

Seznam Zprávy

Vybírat prezidenta budou v lednu i voliči z národnostních menšin, kteří mají české občanství. Podle jejich zástupců ale na ně zaměřená kampaň výrazně nefunguje.

Apr 25

Zemřel vědec Ivan Havel, bratr bývalého prezidenta

Seznam Zprávy

Ve věku 82 let v neděli zemřel Ivan Havel, uznávaný vědec a mladší bratr někdejšího disidenta a pozdějšího českého a československého prezidenta Václava Havla.

Jul 12

Polské prezidentské volby vyhrál Andrzej Duda, získal 51,2 % hlasů

Seznam Zprávy

Sečteno už je 99,99 % okrsků. Polským prezidentem dalších pět let zůstane Andrzej Duda, při účasti 68,12 % ho zvolilo 51,2 % voličů.

Feb 26

Pellegrini na paneláku a Dankův stožár. Fotoreportáž z týdne před slovenským dnem D

www.seznamzpravy.cz

Slovensko čekají v sobotu parlamentní volby. Podle průzkumů se blíží konec vlády strany Směr Roberta Fica, ve hře je naopak vítězství politického buřiče Igora Matoviče a fronty opozičních stran. Na vzestupu je i krajní pravice. Seznam…