English

Americký deník zjistil detaily „Trumpova míru“. Hraje do karet Rusku

Seznam Zprávy

Anonymní zdroje blízké Donaldu Trumpovi a jeho lidem přiblížily listu The Washington Post, jak chce exprezident ukončit válku na Ukrajině.

More from Seznam Zprávy

Jun 20

Rusko uvažuje o změně jaderné doktríny, řekl Putin

www.seznamzpravy.cz

Rusko podle Putina v reakci na debaty v NATO uvažuje o změně jaderné doktríny. Členské státy NATO diskutují o možném rozmístění více jaderných zbraní i zvýšení stavu jejich pohotovosti.

May 14

Expert: Až Zelenskému skončí prezidentský mandát, Rusko toho zneužije

Seznam Zprávy

Ukrajina se dostává pod stále větší ruský tlak. Ve vážném ohrožení je druhé největší město Charkov, ke kterému se Rusové blíží. Ukrajinci podle expertů podcenili budování obranné linie. Jak vypadá poměr sil a situace na bojišti?

Mar 15

TMBK: Přišly první odhady prezidentských voleb v Rusku

www.seznamzpravy.cz

Když už se všechny ty hrozné věci na světě dějí, nezbývá nic jiného než se jim smát. Další satirická koláž populárního grafika reagující na aktuální zprávy.

Mar 15

V Rusku začaly prezidentské volby, prokuratura hrozí voličům

www.seznamzpravy.cz

Ústřední volební komise schválila kromě Vladimira Putina pouze tři další kandidáty. Jejich funkcí je podle analytiků vytvořit zdání konkurence.

Mar 13

V boji o post amerického prezidenta se znovu utká Biden s Trumpem

www.seznamzpravy.cz

V rámci procesu primárek oba získali dostatečný počet delegátů, aby si prezidentské nominace zajistili. Trump i Biden své oponenty v nominačním procesu porazili naprosto jednoznačně.

Mar 13

Rusko je připraveno na jadernou válku, tvrdí Putin

www.seznamzpravy.cz

Podle Putina je Rusko připraveno jaderné zbraně použít pokud by byla ohrožena jeho existence. Zároveň ale řekl, že ne všechno nyní k jaderné válce spěje.

Feb 9

„Je nemožné, aby Rusko na Ukrajině prohrálo,“ řekl v rozhovoru Putin

www.seznamzpravy.cz

V rozhovoru s kontroverzním americkým moderátorem Tuckerem Carlsonem prezident Putin uvedl, že strategická porážka Ruska ve válce na Ukrajině je nemožná. Mluvil také o tom, že Moskva nemá zájem napadnout Polsko ani Pobaltí.

Dec 7

Pavel: S obsazením postu velvyslance v Rusku se počítá

www.seznamzpravy.cz

„Jsme v situaci, kdy jak velvyslanec, tak dvojka na velvyslanectví budou muset být nahrazeni. V pořadí asi obráceném,,“ uvedl prezident.

Oct 10

Čeští zbrojaři prohráli u amerického soudu, řešil i Zemanovy vazby na Rusko

Seznam Zprávy

Zbrojařská skupina Czechoslovak Group prohrála v USA soudní spor s americkou firmou. Podle rozsudku má zaplatit pokutu 80 milionů korun. Američané v kauze kritizovali exprezidenta Miloše Zemana a jeho okolí.

Aug 25

Putin jako vládce antického Říma. Bez ochutnavače v Rusku ani rána

www.seznamzpravy.cz

Vladimir Putin se už mnohokrát pomstil svým kritikům. Nechal zavraždit i Jevgenije Prigožina? Nebo je smrt šéfa žoldnéřské armády jen brilantně připravenou dezinformační kampaní? Boj o moc, vraždy a dezinformace. Současný Kreml.

Nov 15

Putin otevřel ruskou armádu cizincům. Přitom už za Rusko padli

www.seznamzpravy.cz

Ruský prezident podepsal průlomový dekret, který umožňuje cizincům sloužit v ruské armádě. Existují přitom důkazy, že za Rusko bojovali už dřív. Aktuálně po Kremlu žádá Zambie, aby vysvětlil, jak mohl ve válce padnout její občan.

Oct 15

Děsím se toho, co v Rusku nastane, až Putin zmizí, varuje expertka

Seznam Zprávy

Západní státy mají respekt k životu a mezinárodní stabilitě. Od současného Ruska nelze tuto hodnotu očekávat, varuje izraelská odbornice na mezinárodní bezpečnost. Ani Putinův konec podle ní krizi nevyřeší. Alespoň ne okamžitě.

Mar 10

V Rusku není bezpečno, čeští studenti prchají

www.seznamzpravy.cz

Studenti, kteří byli na pobytech v Rusku, se z bezpečnostních důvodů vracejí domů. Kvůli uzavření vzdušného prostoru ale naráží na problémy při odjezdu ze země.

Mar 4

Klíčový muž Fialy pro rusko-ukrajinskou válku míří na post náměstka pro EU

www.seznamzpravy.cz

Po boku premiéra roste vliv jeho poradce pro bezpečnost Tomáše Pojara. Nově má mít tento bývalý vrcholný diplomat na starosti i evropské záležitosti.

Mar 3

Komentář: Putin válčí za minulost, protože jeho Rusko nemá budoucnost

www.seznamzpravy.cz

Záběry kremelského prezidenta obklopeného archaickými stolními telefony – samozřejmě hned několika, jde přece o mocného vůdce! – vydají za stovky analýz.

Mar 2

Do Ruska přestává téct české pivo

www.seznamzpravy.cz

Nesouhlas se zabíjením na Ukrajině vyjádřil lídr Plzeňský Prazdroj, dvojka trhu Pivovary Staropramen, Budějovický Budvar nebo Bernard. České pivovary se tak v reakci na válku odstřihávají od dodávek do Ruska.

Feb 2

Putin: USA chtějí vtáhnout Rusko do války

Seznam Zprávy

Američané se podle ruského prezidenta Vladimira Putina snaží Moskvu vyprovokovat. Putin je ale ochotný dál jednat. Podle agentury Bloomberg nabídly USA Rusku možnost inspekcí na základnách NATO v Rumunsku a Polsku.

Mar 17

Tajné služby: Rusko se vměšovalo do amerických voleb, sám Putin to schválil

Seznam Zprávy

Rusko se před americkými prezidentskými volbami snažilo šířit zavádějící informace o Joe Bidenovi, uvádí zpráva tajných amerických služeb. Do voleb se podle zprávy vměšoval i Írán.

Jul 2

Putin Forever. Rusko dává prezidentovi bianko šek na dalších 16 let

Seznam Zprávy

Vladimir Putin v čele Ruska až do roku 2036. O tom, ale také o dalších ústavních změnách se rozhodlo v celostátním referendu. O co všechno v hlasování šlo a jakou roli Putin v dnešním Rusku má?

Mar 2

Klobucharová vzdala klání o post amerického prezidenta

www.seznamzpravy.cz

Kandidátka na pozici amerického prezidenta Amy Klobucharová odstoupila ze souboje o demokratickou nominaci na šéfa Bílého domu. Rozhodla se ve volbách podpořit bývalého viceprezidenta Joea Bidena. Informovaly o tom weby CNN a New York…