English

„Plnil rozkazy Syneru.“ Kdo je politik ODS obviněný z úplatků v Liberci

Seznam Zprávy

Náměstek libereckého primátora Petr Židek zvolený za ODS měl problémy s policií už v minulosti: v roce 2009 ho zadržela pro podezření z úplatků na Policejním prezidiu. Důkazy ale nakonec chyběly.

More from Seznam Zprávy

May 20

Z ODS odejdu, pokud mě vyzve Fiala, slíbil Novotný. Premiér řekl, že má jít

www.seznamzpravy.cz

Petr Fiala nepodpoří setrvání Pavla Novotného v ODS. Nepřímo to potvrdil novinářům po zahájení horké fáze kampaně Spolu do eurovoleb. Sám Novotný přitom pro Seznam Zprávy uvedl, že z ODS odejde, vyzve-li ho právě Fiala.

Apr 15

Obviněný náměstek primátora Liberce za ODS Židek rezignoval

www.seznamzpravy.cz

Sám to zdůvodnil tím, že nechce narušovat práci radniční koalice. Židka policisté zadrželi minulý týden a obvinili ho z přijetí úplatku a zneužití pravomoci úřední osoby. Hrozí mu 12 let.

Mar 8

Nečas a Boček se dovolali v kauze trafik. Případ přezkoumá Nejvyšší soud

www.seznamzpravy.cz

Expremiér Petr Nečas a bývalý náměstek ministra zemědělství Roman Boček dostali kvůli kauze trafik podmíněné i peněžité tresty. Nyní podali dovolání a případ přezkoumá Nejvyšší soud.

Oct 16

Dohodnuté, ale vykoštěné. Je Fiala dobrý premiér?

Seznam Zprávy

ANALÝZA. Seznam Zprávy po dvou letech od voleb zjišťovaly, jaký je Petr Fiala v roli premiéra. Dobře plní roli moderátora a tlumí rozpory ve vládě. Současně prý ale někdy postrádá nasazení lídra. Důvěra v kabinet každopádně klesá.

Aug 1

TMBK: Kvůli kauze brněnské primátorky Vaňkové už zuří i Petr Fiala

www.seznamzpravy.cz

Šňupala primátorka Vaňková bílý prášek, jak ukazuje fotografie kolující po sociálních sítích? To vyrazil do Brna zjišťovat sám šéf ODS Petr Fiala. Další koláž populárního grafika pro SZ.

Jun 13

Nečas je vinen. V kauze, kvůli které padla jeho vláda

Seznam Zprávy

Před deseti lety za ním přišli do kanceláře policisté. Dnes v případu takzvaných poslaneckých trafik soud i napodruhé nepravomocně řekl, že je bývalý premiér Petr Nečas vinen. Uvnitř textu přehled všech kauz spojených se zásahem.

Jun 12

Žalobce navrhl Nečasovi v kauze trafik podmínku a peněžitý trest

www.seznamzpravy.cz

Státní zástupce Rostislav Bajger dnes navrhl potrestat bývalého premiéra Petra Nečase (ODS) v kauze takzvaných trafik pro poslance ODS podmíněným trestem 2,5 roku a peněžitým trestem ve výši 500 000 korun.

Apr 12

Policie obvinila v kauze Dozimetr exposlance ODS

Seznam Zprávy

Policie v případu Dozimetr začala stíhat dalších pět lidí. Mezi nimi i vlivného hráče ve zdravotnictví a bývalého poslance ODS Marka Šnajdra, zjistily Seznam Zprávy.

Sep 8

Premiér, ministři i náměstci. Bez lustračního osvědčení funkci nedostanou

www.seznamzpravy.cz

Úprava lustračního zákona napraví to, že se úředníci musí prokazovat lustračním oprávněním, zatímco jejich šéfové nikoli, řekl ministr vnitra Vít Rakušan.

Jun 9

Papež přijal ve Vatikánu premiéra Fialu

www.seznamzpravy.cz

Předsedu vlády doprovázela manželka Jana, u setkání s hlavou katolické církve byli také vicepremiér Marian Jurečka a šéf poslaneckého klubu ODS Marek Benda.

Mar 27

Premiér Fiala zlepšil Čechům náladu

www.seznamzpravy.cz

Petr Fiala vzbudil po svém nástupu u veřejnosti možná největší naděje ze všech premiérů. Tím větší propad popularity mu hrozí na podzim, varují však experti.

Mar 4

Blažek bude mít nového náměstka pro diplomacii, bývalého konzula v Šanghaji

www.seznamzpravy.cz

Novým náměstkem na ministerstvu spravedlnosti se má stát Richard Krpač. Ten momentálně pracuje na ministerstvu zahraničí.

Jan 5

Bývalý náměstek Schillerové míří na ředitelský post v ČEZ

Seznam Zprávy

Náměstek bývalé ministryně financí Aleny Schillerové Ondřej Landa získal vysoký manažerský post v polostátní energetické společnosti ČEZ.

Nov 11

Fiala nebude premiérem ještě týdny

Seznam Zprávy

Vláda ANO a ČSSD nyní povládne v demisi do chvíle, než prezident jmenuje kabinet nový. Podle hradního kancléře Vratislava Mynáře by to mohlo být v řádu týdnů.

Oct 29

Glosa: Stěhováky pro premiéra! Petr Fiala by si měl najít lepší domov

Seznam Zprávy

Premiér usazený ve vile s luxusním výhledem na Prahu paradoxně není znakem papalášství, jak se asi obávali někteří Fialovi předchůdci.

Oct 18

Šťastné pondělí: Jak dopadne Petr Fiala? Všechny vlády ODS skončily katastrofou

Seznam Zprávy

Bojíte se vysokých cen elektřiny a plynu? Vláda má řešení: Kupte si teplé ponožky. Další díl satirického pořadu Jindřicha Šídla.

Oct 1

Osvobození Rittiga a Nečasové v kauze BIS platí, řekl soud

Seznam Zprávy

Podle obžaloby se Ivo Rittig v roce 2012 dozvěděl od Nečasové, tehdejší šéfky kabinetu premiéra Petra Nečase, že předseda vlády dostal utajený materiál od šéfa civilní rozvědky.

Aug 20

Soud zprostil viny expremiéra Nečase v kauze poslaneckých trafik

Seznam Zprávy

Soud zprostil viny expremiéra Nečase, jeho manželku Janu i bývalého náměstka Bočka v kauze poslaneckých trafik. Rozsudek není pravomocný.

Jun 18

Odposlechy v kauze Nečasové byly nezákonné, řekl Nejvyšší soud

www.seznamzpravy.cz

Spis podle ČT zůstane na Nejvyšším soudu, který ještě rozhodne o dovolání někdejší šéfky Nečasova kabinetu.

May 4

Bývalý premiér Nečas byl obžalován z křivé výpovědi

Seznam Zprávy

Jde o dvě svědectví, která bývalý předseda vlády poskytl úřadům při vyšetřování případu zneužití Vojenského zpravodajství, v němž byla mezi obviněnými jeho druhá manželka Jana.