English

Skupiny Jelen a Rybičky 48 soudí, že je lepší se opít. Mají společný videoklip

Novinky.cz / Kultura

Po loňském vyprodaném koncertě v pražské O2 areně se skupina Jelen připravuje na dva květnové koncerty v ostravském Gongu s Janáčkovou filharmonií (7. a 8. května) a vrátila se do prostředí divadel. Klipem k písní Je lepší se opít, který…

More from Novinky.cz / Kultura

Nov 27

V Praze zemřel kytarista kapely Killing Joke

Novinky.cz / Kultura

V neděli zemřel v Praze 64letý kytarista anglické postpunkové skupiny Killing Joke Kevin Walker zvaný Geordie. Potvrdila to kapela na svém profilu. Geordie zemřel dva dny poté, co ho postihla mozková mrtvice. V Praze několik posledních let…

Apr 2

Skupina Jelen vystihuje v klipu k písni Pálím atmosféru svých koncertů

Rok 2023 je pro skupinu Jelen rokem narozeninovým. Bude ve znamení oslav deseti let existence. Během jediné dekády odehrála téměř tisíc vystoupení, písně Magdaléna, Jelen, Co bylo dál, Klidná jako voda, Jediný, co chci nebo Ještě jednu noc…

Oct 21

Skupina Jelen nahrála video k písni V oblacích napodruhé

Novinky.cz / Kultura

Písnička V oblacích se stala jednou z nejúspěšnějších na posledních koncertech skupiny Jelen. Proto se rozhodla vydat ji jako singl a natočit k ní videoklip. Režíroval ho František Effenberger. Na Novinkách.cz má premiéru.

Nov 9

Skupina Jelen avizuje nové album klipem k písni Jediný co chci

Uběhly téměř čtyři roky od vydání druhého alba skupiny Jelen nazvaného Vlčí srdce. Nyní kapela vydává skladbu a klip Jediný co chci. Jeho režisérem je Ondřej Urbanec. Zároveň oznamuje, že další řadová deska vyjde na konci ledna 2021.

Jan 31

Skupina Jelen nabízí v klipu atmosféru svých koncertů

Novinky.cz / Kultura

Kapela Jelen uzavřela loňský rok sérií koncertů na turné Půlnoční vlak. Přišlo na ně více než deset tisíc návštěvníků. Atmosféru a energii svých vystoupení skupina zachytila ve videu k písničce Světlo ve tmě, které vzniklo během tří…

Jan 22

Skupina Slza: Jako bychom byli nová kapela

Novinky.cz / Kultura

Už tři singly vydala skupina Slza, tedy zpěvák Petr Lexa a kytarista Lukáš Bundil, ke svému chystanému třetímu albu. Vyjde na jaře a z poslechu novinek Paravany, Hoď tam trsa a 4 ráno je zřejmé, že se zvuk kapely mění. Je to vědomé.

Oct 9

Kapela Rybičky 48 natočila pokračování hitu, kterým prorazila

Kutnohorská skupina Rybičky 48 přichází s novým videoklipem Zamilovaný/Nešťastná 2. Původní písnička Zamilovaný/Nešťastná byla přitom první, se kterou kapela prorazila do širšího podvědomí publika.

Jun 26

V klipu kapely Rybičky 48 si zahrál i Tomáš Klus

Novinky.cz / Kultura

Rocková kapela Rybičky 48 vydává singl Biolid. Klip k němu se natáčel v Kutné Hoře a okolí a na Farmě naděje, na níž se starají o zvířata v nouzi. O vizuální stránku a režii se postaral Ondřej Soukup.

Apr 29

Skupina Rybičky 48 ohlásila koncert v O2 areně. Oslaví tak osmnáct let

Novinky.cz / Kultura

Kutnohorská punkrocková kapela Rybičky 48 oslaví příští rok osmnáct let svého fungování. Vstup do dospělosti stvrdí velkým koncertem 28. listopadu 2020 v pražské O2 areně.

Apr 3

Nový klip kapely Portless nabádá ke skákání

Česká rocková kapela Portless přichází s novým videoklipem k písni Jump. Jak již název napovídá, jedná se o energií nabitou skladbu, ve které zpěvák Kryštof Michal a hostující raper Henry D nabádají ke skákání.

Jan 16

Skupina Sendwitch vydává klip jako vzpomínku na euforii turné s kapelou Rybičky 48

Novinky.cz / Kultura

Poděbradská rocková čtveřice Sendwitch přichází s videoklipem k nové písni Nahoru dolu. Hostuje v ní zpěvák Kuba Ryba z formace Rybičky 48. Videoklip zachycuje atmosféru dvou největších koncertů turné Best Fu(c)k Off, které na podzim…

Oct 25

Nový klip kapely Rybičky 48 přibližuje žádost o ruku v přímém přenosu

Novinky.cz / Kultura

Kutnohorská skupina Rybičky 48 vydá 1. listopadu nové dvojalbum Best Fuck Off/Pořád nás to baví. Nyní přináší videoklip k písničce Lék na duši ženy. Již 26. října vyrazí z Ústí nad Orlicí na koncertní turné, které vyvrcholí 15. prosince v…

Oct 24

In4mation jsou v klipu inspirováni americkými kapelami devadesátých let

Novinky.cz / Kultura

Tříčlenná kapela In4mation z východočeského Vamberku zveřejnila svůj videoklip k písni Stay There. Je to její první výrazný počin.

Feb 15

Skupina Rybičky 48 našla v nové klipu ideálního muže pro ženy

Novinky.cz / Kultura

Kutnohorská punkrocková kapela Rybičky 48 přichází se speciálním dárkem pro ženy. Vydala svůj dosud nejdelší klip Ženy a věnuje ho krásnější polovině lidstva. „Ženy jsou naší nekonečnou inspirací,“ vysvětlují muzikanti.

Nov 9

Skupina Jelen má napilno. Představuje i klip k písni Slunovrat

Během následujících týdnů čekají skupinu Jelen koncerty na Slovensku, v prosinci vyrazí na krátké vánoční turné s vrcholem v pražském Fóru Karlín, vydá koncertní 2CD se záznamem loňského vystoupení v pražské Lucerně a zpěvník se všemi…

Sep 15

Skupina Jelen zveřejnila klip k písničce Klidná jako voda

Novinky.cz / Kultura

Skupina Jelen zveřejnila nový videoklip. Je k písničce Klidná jako voda, která bude na chystaném druhém albu formace. To se na trhu objeví 7. října pod názvem Vlčí srdce.

Mar 4

Jelen startuje turné a představuje klip

Pátečním koncertem ve Frýdku-Místku odstartuje skupina Jelen své Jarní miniturné. V sobotu se představí v Karviné, 10. března v Mladé Boleslavi, o den později v Plzni a 12. března v Liberci. Následují zastávky v Olomouci (16. března),…

Oct 7

Kytarista Queen přijede bez kapely, ale s blondýnou

Kytarista Brian May, zakládající člen ikonických Queen, vystoupí v březnu čtyřikrát v ČR. Nečekejte ale program založený jen na megahitech slavné čtveřice, přijíždí s jiným repertoárem.

Jun 25

Jelen představuje klip k písničce Jelen

Novinky.cz / Kultura

Ke svému novému singlu nazvanému Jelen pořídila pražská kapela stejného jména videoklip. Jeho premiéra proběhla ve čtvrtek 25. června v pravé poledne na službě Mixer.cz.

Jan 22

Skupina Mirai představuje první klip

www.novinky.cz

Mirai je nové jméno na české popové scéně. Tříčlenná kapela dnes premiérově uvádí svůj první videoklip k písničce Dítě robotí. Zhlédnout jej lze na službě Mixer.cz.