English

Izrael se plánu na invazi do Rafahu nevzdává. Navzdory mezinárodnímu apelu přitlačí Hamás ke zdi

EuroZprávy.cz

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu prohlásil, že jeho země zvýší v následujících dnech vojenský tlak na palestinské hnutí Hamás. Chce tím podle svých slov dosáhnout propuštění rukojmí zadržovaných v Pásmu Gazy.

More from EuroZprávy.cz

Jun 1

Izrael nabízí Hamásu příměří v Pásmu Gazy. Plán představil Biden

EuroZprávy.cz

Americký prezident Joe Biden v pátek oznámil, že Izrael předložil palestinskému teroristickému hnutí Hamás návrh na úplné příměří v Pásmu Gazy, informovala AFP a BBC. Plán zahrnuje stažení izraelských vojáků a propuštění rukojmích.

May 6

Hamás souhlasil s příměřím v Pásmu Gazy. Podle Izraele je to lest

EuroZprávy.cz

Palestinské hnutí Hamás v pondělí oznámilo, že přijalo návrh Egypta a Kataru na příměří v Pásmu Gazy. Informuje o tom agentura Reuters.

Apr 27

Hamás zvažuje izraelský protinávrh na příměří v Pásmu Gazy a propuštění rukojmí

EuroZprávy.cz

Palestinské militantní hnutí Hamás v sobotu nad ránem prohlásilo, že zvažuje izraelský protinávrh ohledně možného příměří v Pásmu Gazy a propuštění rukojmí. Uvedla to agentura DPA.

Mar 15

Hamás navrhnul šestitýdenní příměří v Pásmu Gazy. Nerealistické, odmítá Netanjahu

EuroZprávy.cz

Palestinské militantní hnutí Hamás navrhlo nové šestitýdenní příměří v Pásmu Gazy a výměnu několika desítek izraelských rukojmí za palestinské vězně. Uvedl to server Times of Israel.

Mar 11

Hamás odhadl, jaké škody působilo v Pásmu Gazy izraelské bombardování

eurozpravy.cz

Válka v palestinském Pásmu Gazy způsobila škody za 30 miliard dolarů a zničeno bylo až 80 procent budov ve městě Gaza, oznámil tiskový úřad ovládaný militantním hnutím Hamás.

Mar 11

Počet mrtvých v Pásmu Gazy překročil 31 tisíc. Hamás žádá příměří, Netanjahu odráží kritiku USA

EuroZprávy.cz

Počet obětí v Pásmu Gazy od začátku války mezi Izraelem a palestinským radikálním hnutím Hamás přesáhl 31.000, uvedlo v neděli Hamásem řízené palestinské ministerstvo zdravotnictví. Hamás je přitom stále otevřen jednáním s Izraelem poté,…

Mar 2

V Pásmu Gazy umírají kvůli izraelským útokům další rukojmí. Hamás zveřejnil, kolik jich zahynulo

EuroZprávy.cz

Sedm rukojmích zadržovaných hnutím Hamás v Pásmu Gazy zahynulo v důsledku izraelského bombardování. Oznámil to mluvčí ozbrojeného křídla Hamásu Abú Ubajdá, uvedl server BBC.

Dec 12

Těžké boje v Pásmu Gazy pokračují. Hamás je podle Izraele na pokraji existence

EuroZprávy.cz

Izrael v úterý pokračoval bombardováním Pásma Gazy poté, co prohlásil, že militantní hnutí Hamás bylo vojenským tažením Izraele dotlačeno na pokraj rozpadu.

Nov 29

Izrael a Hamás zvažují prodloužení příměří v Pásmu Gazy do neděle

EuroZprávy.cz

Izrael a palestinské hnutí Hamás stále probírají možnost prodloužení současného příměří v Pásmu Gazy prostřednictvím zprostředkování ze strany Kataru, Egypta a Spojených států. V případě neshody by měl klid zbraní skončit ve čtvrtek nad…

Nov 28

Šéf Hamásu v pásmu Gazy Jahjá Sinvár údajně navštívil izraelské vězně a mluvil hebrejsky

eurozpravy.cz

Šéf palestinského radikálního hnutí Hamás v Pásmu Gazy Jahjá Sinwár údajně navštívil některé izraelské zajatce , které do Gazy zavlekla komanda palestinských militantů během útoku na Izrael 7. října.

Mar 25

Izrael v odvetě bombarduje Hamás v Pásmu Gazy

Izraelská armáda dnes oznámila, že začala provádět údery na cíle radikálního palestinského hnutí Hamás v Pásmu Gazy. O několik hodin dříve raketa odpálená z Pásma Gazy zranila nedaleko Tel Avivu sedm lidí. Izraelský premiér Benjamin…

Mar 3

Izrael v odvetě zaútočil v Pásmu Gazy na Hamás

zraelská armáda dnes podnikla nálet na pozorovací stanoviště palestinského radikálního hnutí Hamás na severu Pásma Gazy. Reagovala tak na předchozí útok ze strany Palestinců, při kterém neznámí lidé hodili výbušné zařízení přes plot mezi…

Aug 3

V Pásmu Gazy jedná vedení Hamásu. Izrael ve střehu, Netanjahu mimořádně svolal vládu

Jeruzalém - Na jednání palestinského Hamásu přijeli do Pásma Gazy i jeho exiloví členové, včetně druhého nejvyššího šéfa hnutí Sáliha Arúrího. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu kvůli vývoji v Gaze svolal na neděli mimořádné zasedání…

Jun 3

Izrael zaútočil na vojenské cíle Hamásu v Pásmu Gazy

Jeruzalém - Izraelská armáda dnes časně ráno udeřila na vojenské cíle hnutí Hamás v Pásmu Gazy. Odpověděla tak na předchozí obnovení raketového ostřelování jihu Izraele z Pásma Gazy.

Mar 25

Izraelské letectvo zaútočilo na pozice Hamásu v Pásmu Gazy

Tel Aviv - Izraelské letectvo zasáhlo v noci na dnešek pozice palestinského radikálního hnutí Hamás v Pásmu Gazy. Cílem náletu byl výcvikový tábor poblíž města Rafáh.

Feb 14

Hamas v Pásmu Gazy povede radikál Sinvár, je proti kompromisům s Izraelem

Gaza - Hnutí Hamas do svého čela v Pásmu Gazy zvolilo Jahjá Sinvára (55), který je spoluzakladatelem ozbrojeného křídla této palestinské organizace. Podle Izraele se tím nic v regionu nemění, jelikož "jeden extremista vystřídal jiného".

May 5

Situace v Pásmu Gazy se opět vyostřuje, Izrael zaútočil na základny Hamasu

Jeruzalém - Izrael podnikl v noci na dnešek letecké údery na čtyři základny Hamasu v Pásmu Gazy. Cílem náletů je hlavně objevit a zničit tunely, které by radikální palestinské hnutí mohlo využívat k provádění útoků.

Jan 2

V Pásmu Gazy to opět vře: Izrael podnikl nálety na cíle Hamasu

Jeruzalém - Izrael dnes reagoval na ostřelování raketami z Pásma Gazy a podnikl nálety na čtyři cíle radikálního palestinského hnutí Hamas, které pásmo ovládá od roku 2007.

Dec 21

Izrael v pásmu Gazy zaútočil na Hamas

Gaza - Na hranici Izraele a palestinských území dnes panovala napjatá situace vyvolaná ranním leteckým úderem izraelské armády v Pásmu Gazy na hnutí Hamas. Podle agentury AP šlo o první letecký útok izraelské armády na palestinském území…

Dec 20

Izrael uskutečnil v pásmu Gazy letecký úder na Hamas

Gaza - Izraelská armáda provedla letecký úder v pásmu Gazy, jehož cílem bylo palestinské hnutí Hamas. Podle agentury AP šlo o první letecký útok izraelské armády na palestinském území od srpnové padesátidenní války.