English

Srbský klenot táhne Spartu k titulu, ta se mu už odvděčila

Seznam Zprávy

Zařídil vítězství v Českých Budějovicích, vyrovnával s Mladou Boleslaví, otočil derby s Bohemians, odšpuntoval skóre s Baníkem Ostrava. Srbský legionář Veljko Birmančević táhne Spartu Praha k obhajobě titulu.

More from Seznam Zprávy

Apr 16

Koubek vykopal s Plzní českou vstupenku do Ligy mistrů. A sní o semifinále

Seznam Zprávy

Trenér Miroslav Koubek se svým plzeňským týmem opakovaně dokazuje, že je s nimi potřeba počítat. V Evropě i v bojích o nejvyšší ligové pozice. Naposledy se o tom přesvědčili hráči Slavie. V čem přesně tkví kouzlo Koubkovy Plzně?

Mar 7

Sparta - Liverpool 0:0. A byli jsme lepší, vzpomíná sparťanský tvrďák

Seznam Zprávy

Málokterý klub ve fotbalovém světě cinkne tak silně jako anglický Liverpool FC. Šestinásobný vítěz Ligy mistrů či předchozího Poháru mistrů, devatenáctinásobný vítěz anglické nejvyšší soutěže.

Mar 5

Sparta, Slavia a Plzeň. Výsledky a kde sledovat zápasy českých týmů v Evropě

www.seznamzpravy.cz

Započaly české osmifinálové boje v Evropské lize a Evropské konferenční lize. Do boje o postup mezi nejlepší osmičku ve své soutěži usilují hned tři české celky. Kdy, v kolik a kde zápasy sledovat?

Dec 17

Losování Ligy mistrů a dalších pohárů. Ve hře bude Sparta

Seznam Zprávy

V pondělí se rozhodne, kdo s kým se utká v prvních jarních zápasech Ligy mistrů, Evropské ligy a Evropské konferenční ligy.

Nov 20

3:0. Česká fotbalová reprezentace postoupila na Euro. Šilhavý končí

www.seznamzpravy.cz

Čeští fotbalisté v závěrečném zápase kvalifikace porazili Moldavsko 3:0 a zajistili si postup na fotbalové mistrovství Evropy (Euro). Bezprostředně po zápase přesto rezignoval trenér Jaroslav Šilhavý.

Apr 8

Hübschman je nejstarší střelec české ligy. Na Bicana ovšem ještě nedozrál

Seznam Zprávy

Samostatná česká liga má luxusního rekordmana. Ve věku 41 let a sedmi měsíců se v dohrávce proti Slovácku gólově prosadil kapitán jabloneckého týmu Tomáš Hübschman, čímž se stal nejstarším střelcem samostatné české ligy.

Oct 14

„Sláva Ukrajině“: Cenu Neuron získaly legendy i mladé hvězdy české vědy

www.seznamzpravy.cz

Odborná porota vyhlásila prestižní ocenění Nadačního fondu Neuron. Hlavní ceny si odnesly české legendy: lékař Jan Starý a chemik Pavel Hobza. Ocenění a šek ale dostali i mladí vědci z šesti oborů a český energetický startup.

Sep 26

Svět se diví. Mladé české tenistky jsou na absolutním historickém vrcholu

Seznam Zprávy

Český ženský tenis byl vždy parádní. Martina Navrátilová vyhrála 9× Wimbledon, Helena Suková třikrát, Hana Mandlíková dvakrát, Petra Kvitová dvakrát… Teď je tu ale nová generace a zdolává už ta nejvyšší tenisová patra.

Jun 24

Kuchta utíká z ruské ligy, jedná se Spartou. A Slavia může přijít o peníze

Seznam Zprávy

Po vpádu ruských vojsk na Ukrajinu mnohé přehodnotil. Teď se chce fotbalový reprezentant Jan Kuchta vrátit z ruské ligy domů. Zdá se, že zamíří do Sparty, nikoli do Slavie, odkud do Ruska přestupoval. Slavia může přijít o balík.

May 25

Hložek míří do Leverkusenu, může se stát nejdražším hráčem české ligy

www.seznamzpravy.cz

Novou adresou Adama Hložka, největšího českého fotbalového talentu od časů Tomáše Rosického, by se měl stát bundesligový Bayer Leverkusen. Podle německých médií tam měl Hložek podepsat pětiletou smlouvu.

Mar 26

Česká Festka představila své nejdražší kolo. Stroj za 5 milionů je ze skla

Seznam Zprávy

Jeden malý proužek karbonu – je z Ruska a kvůli němu teď musí český výrobce kol Festka rok vyvíjet a certifikovat náhradu. Jízdní kola jsou stále nedostatková, po covidu přišla válka na Ukrajině, materiál chybí a ceny lení nahoru.

Oct 13

Z nuly na sto. Před dvěma lety začal, dnes se o česká kola perou i v USA

Seznam Zprávy

Před dvěma lety začal Roman Blažek prodávat lehká dětská kola Beany. Vyrobil jich 1 500 a čekal. Bál se, že je neprodá. Dnes jich vyrábí 70 tisíc ročně a prodává je do celého světa. A má vyprodáno na příští rok.

Jul 14

Vybrat jízdní kolo může trvat týdny. Česká firma to umí na pár kliků

Seznam Zprávy

Vytvořil největší databázi jízdních kol na českém trhu. Někdejší zakladatel portálu Dáme jídlo teď radí v portálu Outfindo, jak si na míru vybrat správně bicykl. Po roce fungování do firmy vstupuje strategický investor.

Jul 3

České kopce jak z Tour de France. Zdoláte je v sedle vašeho kola?

Seznam Zprávy

Jede se Tour de France a my jsme při té příležitosti vybrali nejtvrdší cyklistické kopce i u nás v Česku. Vyzkoušejte si trasy, jež se přibližují prémiovým stoupáním na velké Tour. Jsou těžké, ale nabízejí úchvatné výhledy.

Dec 30

Česká firma vyrobí kolo za milion a půl. Kupec už je znám

Seznam Zprávy

Česká firma z Vinohrad proslula ve světě ojedinělými rámy na kola. Teď staví svůj zatím nejdražší bicykl. Korejský zájemce si objednal kousek za milion a půl.

Dec 2

Zápas Ligy mistrů bude poprvé pískat žena. Průlom, říká česká rozhodčí

Seznam Zprávy

Středeční duel skupinové fáze Ligy mistrů mezi Juventusem a Dynamem Kyjev se zapíše do fotbalové kroniky. Vůbec poprvé totiž bude utkání Ligy mistrů řídit žena. Frappartová má zkušenosti z francouzské ligy i finále MS žen.

Nov 11

Česká firma vytvořila designové kolo s draky. Výroba trvala 9 měsíců

Seznam Zprávy

Česká společnost Festka, která se specializuje na výrobu silničních kol, vytvořila další designový kousek. Od zlaceného porcelánu se přesunula do Asie a hlavním tématem nového designu jsou draci a samurajové.

Oct 11

Fotbalista žaloval Spartu. Neuspěl, ale na FIFA se hodně divili české specialitě

Seznam Zprávy

Spíš než kvůli jeho výkonům budou na kamerunského fotbalistu Georgese Mandjecka vzpomínat na Spartě v souvislosti se sporem, který tento hráč vyvolal a musela ho řešit FIFA. Hráč si v něm nárokoval 1,2 milionu eur, neúspěšně.

Jun 29

České Budějovice plánují u sídlišť Máj a Vltava byty pro mladé rodiny

www.seznamzpravy.cz

České Budějovice chtějí do roku 2030 postavit mezi sídlišti Máj a Vltava byty pro mladé rodiny i pro starší generaci. Kromě toho chystá město projekty za 100 milionů Kč, většina peněz půjde do vylepšení sídlištních škol.

May 18

Pár dní před startem ligy se mezi českými fotbalisty objevil koronavirus

Seznam Zprávy

Před víkendovým restartem fotbalové ligy probíhá v klubech plošné testování. Pozitivní test na Covid-19 měl jeden z hráčů Mladé Boleslavi, v karanténě je z týmu sám, všechny jeho spoluhráče ale znovu testují.