English

Mráz poničil i révu. Vinaři hlásí škody za miliardu

Seznam Zprávy

V Čechách zničily přízemní mrazy téměř veškerou úrodu vína, na Moravě asi pětinu. Další argument proti spotřební dani, zní od vinařů.

More from Seznam Zprávy

Apr 25

Mráz poničil i révu. Vinaři hlásí škody za miliardu

Seznam Zprávy

V Čechách zničily přízemní mrazy téměř veškerou úrodu vína, na Moravě asi pětinu. Další argument proti spotřební dani, zní od vinařů.

Apr 25

Mráz zničil úrodu ovoce za miliardu

Seznam Zprávy

Mráz spálil ovoce v Čechách, poškodil ale i úrodu v Polsku, odkud se ve velkém dovážejí jablka. Agronomové po prohlídce sadů řeší, jak dál.

Apr 25

Mrazy v Čechách zničily veškeré ovoce. Škody přesáhnou miliardu

Seznam Zprávy

Jarní mrazy zničily téměř sto procent úrody ovocných stromů v Čechách a přibližně polovinu na Moravě. Škody přesáhnou miliardu korun.

Feb 14

Případů černého kašle rychle přibývá. Nejvíce v jižních Čechách

www.seznamzpravy.cz

Od začátku roku laboratoře v Česku zaznamenaly přes 600 případů černého kašle. Nejvíce jich je v jižních Čechách a na Vysočině, zjistila ČT. Podle odhadů epidemiologů jich může být 4000 za rok.

Jan 13

Ameriku sevře mráz. Místy bude až minus 45 °C

www.seznamzpravy.cz

Silná zimní bouře způsobila v rozsáhlých částech USA ledový vítr a husté sněžení, které narušilo dopravu, volební kampaně a tisíce lidí zůstaly bez proudu. Výstrahy stále platí, sněhu bude dle meteorologů přibývat.

Jan 7

Meteorologové varují: V noci přijde silný mraz, bude až minus 12 stupňů

www.seznamzpravy.cz

Podle meteorologů hrozí především v noci a po ránu prochladnutí a omrznutí nechráněných částí těla.

Dec 23

Mrazy v USA obrazem: až minus 53 stupňů a čekání na „bombovou cyklónu“

Seznam Zprávy

Krátce před Štědrým dnem zasáhla Spojené státy zimní bouře, která je podle meteorologů svým rozsahem zcela nevídaná. Výstraha před zimním počasím platí pro 60 procent obyvatel. V celých USA bylo v pátek zrušeno přes 3400 letů.

Dec 6

Obrazem: Následky sněhové kalamity v jižních Čechách

Seznam Zprávy

Neprůjezdné silnice a stromy popadané na troleji i na auta, taková je noční bilance sněhové kalamity v jižních Čechách. Hasiči zde vyjížděli k více než 140 událostem.

Jun 22

Česko nakoupí ropu do nouzových zásob za miliardu korun

www.seznamzpravy.cz

Vláda vyčlenila miliardu korun na nákup ropy. Navýší tak strategické zásoby ve státních hmotných rezervách. Jak uvedl šéf Správy státních hmotných rezerv Pavel Švagr, výběrové řízení teď připraví okamžitě.

Aug 11

Nová aplikace ukazuje, jak tornádo změnilo obce na jižní Moravě

Seznam Zprávy

Srovnání leteckých záběrů v nové aplikaci Tornádo ukazuje, jak vypadaly jihomoravské obce na Hodonínsku a Břeclavsku před tornádem, dál zobrazuje co živel napáchal, a jak se obce změnily za měsíc po zásahu záchranných složek.

Jul 30

Šlachta bude lídrem kandidátky Přísahy na jižní Moravě

Seznam Zprávy

Zakladatel a předseda hnutí Přísaha Robert Šlachta povede kandidátku do říjnových sněmovních voleb v Jihomoravském kraji.

Jul 12

Na Moravě bude v úterý vedro, v Čechách silné bouřky

Seznam Zprávy

Na jihu Moravy bude v úterý opět panovat třicetistupňové vedro, místy mohou teploty dosáhnout až 34 stupňů. Západní polovinu Česka mají zasáhnout silné bouřky s přívalovým deštěm.

Jun 24

Další záběry ukazují spoušť, kterou na jižní Moravě natropila bouře

Seznam Zprávy

Bouřky v Jihomoravském kraji si vyžádaly oběti na životech, uvedla záchranná služba kolem 22:45. Zatím ale není jasný počet. Jsou desítky zraněných.

Jun 24

První fotky z míst na jižní Moravě, která zasáhlo tornádo

Seznam Zprávy

Jihomoravský kraj, především Břeclavsko s Hodonínskem, dnes večer zasáhly velmi silné bouře s kroupami, které poničily domy, auta i zeleň. Objevil se vzdušný vír, meteorologové hovoří o tornádu.

Feb 18

Turismus na jižní Moravě podpořila on-line akce

www.seznamzpravy.cz

Jihomoravská Centrála cestovního ruchu ve středu uspořádala on-line akci určenou pro odbornou veřejnost s cílem podpořit kongresový či konferenční turismus v regionu.

Dec 11

Vlakových spojů na jižní Moravě je v novém jízdním řádu více

www.seznamzpravy.cz

Rozsah regionální dopravy v Jihomoravském kraji v důsledku nového železničního jízdního řádu, který začne platit od neděle, nepatrně vzroste.

Sep 14

„Nesmyslné, neudržitelné.“ Také na jižní Moravě kolabuje trasování

Seznam Zprávy

Krajská jihomoravská hygienická stanice hlásí i přes maximální nasazení svých pracovníků skluz několika dní. Lidé se chodí testovat jen pro jistotu.

Sep 10

Moštu bude letos na jižní Moravě zřejmě víc než loni

www.seznamzpravy.cz

Moštová sezona bude letos na jižní Moravě zřejmě lepší než loni. Provozovatelé moštáren, které ČTK oslovila, hlásí více jablek. Zájem lidí o ovocný nápoj zatím zvládají pomocí objednávek, nápor očekávají v následujících týdnech.

Jul 28

Na jižní Moravě přibylo opilých cyklistů i krádeží kol

www.seznamzpravy.cz

Jihomoravské policisty letos v létě zaměstnává vyšší počet cyklistů pod vlivem alkoholu, řeší také více krádeží jízdních kol.

Apr 23

Hoteliéři na jižní Moravě na červen velký zájem necítí

www.seznamzpravy.cz

Přestože hoteliéři dostali minulý týden aspoň částečnou jistotu, že mohou od 8. června otevřít, řada z nich říká, že hosté stejně rezervace odkládají na pozdější dobu a na červen nové rezervace nepřicházejí.