English

Šance na dohodu hutí Liberty a Tamehu do klíčového data se zhroutila

Seznam Zprávy

V úterý 30. dubna uplyne lhůta, kterou hutě Liberty Ostrava stanovily pro dojednání dohody s dodavatelem energií Tameh. Vše ale nasvědčuje tomu, že do stanoveného termínu se obě strany nesejdou. Liberty dluží Tamehu dvě miliardy.

More from Seznam Zprávy

Aug 16

Zaměstnanci huti Liberty Ostrava budou moci po výpovědi odejít na dohodu

www.seznamzpravy.cz

Zaměstnanci zadlužené huti Liberty Ostrava budou moci po obdržené výpovědi odejít z podniku okamžitě.

Jul 17

Po hutích Liberty zkrachoval Guptovi v Česku i byznys se šrotem

Seznam Zprávy

Městský soud v Praze zahájil insolvenční řízení s firmou Liberty Metal Recycling Czech byznysmena Sandžíva Gupty. Společnost byla přímo napojená na Guptovy hutě Liberty Ostrava. Kvůli jejich problémům také zkrachovala.

Jun 19

Komentář: Kdo vytyčil hutím Liberty cestu do pekla?

www.seznamzpravy.cz

Za čtyři roky se má slavit 200 let ostravského hutnictví. Jestli tomu tak bude, záleží na schopnostech vlády najít investora pro huť Liberty. Naděje žije, i když právě vládní úřady mají na zastavení výroby v Ostravě lví podíl.

Jun 14

Kdo zachrání Liberty? O hutě bychom mohly mít zájem, přiznávají české firmy

Seznam Zprávy

Česko hledá investora, který by zachránil provoz zadlužené huti Liberty Ostrava. Na rozjezd budou podle Jana Rafaje, prezidenta Svazu průmyslu a dopravy, potřeba miliardy. I tak se o společnost zajímají některé firmy.

Mar 22

Hutě Liberty Ostrava za měsíc prohloubily ztrátu o miliardu

Seznam Zprávy

V ocelárnách Liberty Ostrava došlo od konce února do konce března k prohloubení ztráty na více než tři miliardy korun. Hlavní část výroby hutí stojí od prosince. Podniku bez provozních příjmů se tak horší i další ukazatele.

Mar 11

Hutě Liberty Ostrava pojedenácté odložily nástup většiny zaměstnanců do práce

www.seznamzpravy.cz

Ani tento týden nepůjde většina zaměstnanců hutě Liberty Ostrava do práce. Firma jejich návrat opět o týden posunula, už pojedenácté. ČTK to řekl předseda základní organizace OS KOVO Liberty ČR Petr Slanina.

Feb 26

Liberty Ostrava podala nabídku na převzetí dodavatele energie Tameh

www.seznamzpravy.cz

Mluvčí Liberty Ostrava podle Reuters uvedl, že firma zaslala akcionářům Tamehu nabídku na převzetí.

Feb 1

Průmyslník Strnad se zajímá o vstup do ostravských hutí Liberty

Seznam Zprávy

Skupina CE Industries byznysmena Jaroslava Strnada jedná o možnostech vstupu do oceláren Liberty Ostrava. Ty jsou ve finanční krizi. Strnadovo angažmá ale zatím jisté není. Liberty bude na rozjezd výroby potřebovat miliardy.

Jan 21

Fotky: Podívejte se, jak to vypadá uvnitř zavřené huti Liberty

Seznam Zprávy

Výroba v ostravské firmě Liberty stojí a zaměstnanci jsou už od konce minulého roku doma. Poslední oznámený termín, kdy by se mohli vrátit do práce, je 23. ledna.

Jan 8

Zaměstnanci ostravské hutě Liberty by se měli vrátit do práce 16. ledna

www.seznamzpravy.cz

Termín návratu zaměstnanců hutě Liberty Ostrava do práce se posouvá na 16. ledna, uvedla dnes Česká televize (ČT). Hutní společnost se stále nedohodla s dodavatelem energií Tameh.

Jan 2

Padlý dodavatel energií pro ostravské hutě plánuje přežití

Seznam Zprávy

Dodavatel energií pro ostravskou Novou huť Tameh Czech věří, že bude moci vyřešit svůj bankrot prostřednictvím reorganizace. Firma již návrh doručila soudu. Tameh upadl do platební neschopnosti kvůli finančním problémům hutí.

Dec 15

Dodavatel energií pro Liberty Ostrava na sebe podal insolvenci

Seznam Zprávy

Společnost Tameh Czech, která dodává energie huti Liberty Ostrava, na sebe podala insolvenční návrh. Uvedla, že se dostala do sekundární platební neschopnosti.

Aug 22

Dodavatelé energií zlevňují. Kdo má cenu nejníž?

www.seznamzpravy.cz

Dodavatelé energií se opět předhánějí v tom, kdo nabídne lepší produkt. Někde se ceny liší v tisících, jinde je rozdíl v řádu desetikorun. Je možné, že další pokles už letos nenastane.

Feb 9

Přehledně: Jak zlevňují dodavatelé energií?

Seznam Zprávy

Sotva začal platit vládní strop na energie, ceny elektřiny a plynu už klesají pod jeho hranici. Největší dodavatelé pokles promítají do ceníků jak pro nové zákazníky, tak pro stávající. Kde je rozdíl oproti stropu největší?

Nov 22

Ve vatě speciál: Jak si vybrat dodavatele energií?

www.seznamzpravy.cz

Platby na elektřinu jsou v současnosti jedním z nejvyšších výdajů domácností. Jak si správně vybrat dodavatele nebo jak funguje zastropování ceny? To a více rozebereme s ředitelem dodavatele energií Yello Michalem Kuligem.

Jul 4

Energetická revoluce: Domácnosti i firmy se stanou dodavateli energií

Seznam Zprávy

Energetická krize rozbíhá trh s tzv. energetickou flexibilitou. Firmy hledají způsob, jak vydělat za poskytnutí vlastní energie. Jen za záložní zdroj může jít o miliony ročně. V budoucnu se budou moci přidat i domácnosti.

Mar 16

Dodavatelé energií nevylučují další zdražování

Seznam Zprávy

Válka na Ukrajině hýbe cenami energií na burze. Dodavatelé elektřiny a plynu proto nevylučují další zdražení ceníků.

Mar 10

Padli další dva dodavatelé energií. Měli stovky klientů

www.seznamzpravy.cz

Kvůli turbulentní situaci na trhu končí další dodavatelé energií. Už ve středu oznámil konec dodavatel elektřiny a plynu První Moravská Plynární. Ve čtvrtek skončila také společnost Energo LaR. Obě firmy měly stovky klientů.

Dec 22

Skončil dodavatel energií Energie pro Tebe

Seznam Zprávy

S dodávkami energií skončil po skupině Bohemia Energy a několika jiných firmách další dodavatel. Svou činnost ukončila společnost Energie pro Tebe, vyplývá z informací na webu Operátora trhu s elektřinou (OTE).

Apr 16

Huť Liberty Ostrava odstaví kvůli koronaviru jednu z vysokých pecí

Seznam Zprávy

Vedení hutí tvrdí, že kvůli nejistotě vyvolané koronavirem, musí snížit výrobu železa o dvacet procent. S plnou výrobou počítá zase od srpna. Odboráři se bojí o budoucnost firmy.