English

Z části dálnice D1 byla řeka. Lidé se ptají, zda je opravená silnice kvalitní

Seznam Zprávy

Řidiči museli v pondělí večer jet na části dálnice D1 jedním jízdním pruhem. Podle ŘSD byl provoz omezený kvůli kombinaci silného krupobití a deště, který spláchnul hlíny a nečistoty z polí na dálnici.

More from Seznam Zprávy

Jan 2

Proměna ŘSD zrychlí přípravu i stavbu silnic a dálnic v Česku, věří Kupka

www.seznamzpravy.cz

Ředitelství silnic a dálnic už není příspěvkovou organizací, ale státním podnikem. Podle ministra dopravy Martina Kupky (ODS) by díky tomu měla zrychlit přípravu nových dálnic a silnic v Česku.

Sep 20

Ředitelství silnic a dálnic zprovoznilo dostavbu dálničního obchvatu Loun

www.seznamzpravy.cz

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) dnes zprovoznilo dostavbu dálničního obchvatu Loun. Nový úsek dálnice D7 má výrazně zvýšit bezpečnost a plynulost dopravy v místě, kudy každý den projede téměř 13.000 vozidel.

Aug 1

ŘSD dnes zahájilo práce na rozšíření dálnice D1 v Brně na šest pruhů

www.seznamzpravy.cz

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) dnes zahájilo dlouho očekávané práce na rozšíření dálnice D1 podél Brna.

May 17

Po razii na ředitelství dálnic bylo obviněno přes 20 lidí. Jde o zakázky

www.seznamzpravy.cz

Systémové manipulování s veřejnými zakázkami, za nímž stojí organizovaná skupina. Tak formulují žalobci podezření, kvůli němuž v úterý zasahovali i v sídle Ředitelství silnic a dálnic.

May 24

Ředitelství silnic a dálnic začalo u výpadovky z Hradce na Pardubice stavět protihlukové stěny

www.seznamzpravy.cz

Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) v pondělí začalo stavět protihlukovou stěnu u výpadové silnice z Hradce Králové na Pardubice. Od hluku ze silnice bariéra odstíní bytové domy podél Rašínovy třídy.

May 22

Ředitelství silnic a dálnic zahájilo tendr na stavbu obchvatu Nové Paky

www.seznamzpravy.cz

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zahájilo výběrové řízení na zhotovitele stavby silničního obchvatu Nové Paky na Jičínsku. Předpokládaná hodnota zakázky je 1,6 miliardy korun bez DPH.

May 14

Ředitelství silnic a dálnic začne u výpadovky z Hradce na Pardubice stavět protihlukové stěny

www.seznamzpravy.cz

Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) chce v posledním květnovém týdnu zahájit stavbu protihlukových stěn u výpadové silnice z Hradce Králové na Pardubice. Od hluku ze silnice jimi budou odstíněné bytové domy podél Rašínovy třídy.

Mar 11

Na D1 budou od pátku stavbaři i mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem

www.seznamzpravy.cz

Stavbaři budou v úseku mezi 91. a 98. kilometrem dokončovat opravy, kvůli osazování dopravního značení tam bude během víkendu doprava v obou směrech zúžena do jednoho jízdního pruhu.

Mar 1

Pro obchvat Bruntálu musí Ředitelství silnic a dálnic vykoupit 60 pozemků

www.seznamzpravy.cz

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) musí vykoupit 60 pozemků nutných pro stavbu východního obchvatu Bruntálu. Práce za 615 milionů korun by měly začít v roce 2023, trvat by měly tři roky.

Feb 22

Ředitelství silnic a dálnic pokračuje ve stavbě druhé části obchvatu Chrudimi

www.seznamzpravy.cz

Druhá část obchvatu Chrudimi a Slatiňan byla oficiálně zahájena v prosinci 2019, dokončeno je asi 60 procent veškerých násypů a jsou rozpracovány všechny mostní objekty.

Jan 4

ŘSD vypsalo tendr na D1 z Přerova do Říkovic

www.seznamzpravy.cz

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zahájilo výběrové řízení na dlouho chystanou stavbu úseku dálnice D1 z Přerova do Říkovic. Předpokládaná hodnota této stavební zakázky je bez DPH 6,75 miliardy korun.

Dec 3

Při nehodě na kluzké vozovce zemřeli dva lidé, část dálnice D1 stála

www.seznamzpravy.cz

AKTUALIZUJEME. Sněžení, které komplikuje dopravu na mnoha místech České republiky, má první oběti. U Kostelce dostal vůz smyk a po střetu s jiným automobilem zemřeli dva lidé, další jsou zranění. Část dálnice D1 byla neprůjezdná.

Nov 10

Přes zimu bude D1 bez uzavírek. Nejdéle se bude pracovat u Humpolce

www.seznamzpravy.cz

Rozsáhlá rekonstrukce dlouhodobě zanedbávané D1 začala v květnu 2013.

Nov 6

Dálnice D1 a D2 v Jihomoravském kraji jsou průjezdné bez omezení

www.seznamzpravy.cz

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) v tomto týdnu dokončilo opravy na třech místech dálnic D1 a D2 v Jihomoravském kraji. Práce měly být hotové již o několik dní dřív, většinu z nich ale zdrželo nepříznivé počasí.

Sep 29

ŘSD požádalo o stavební povolení na úsek D1 u Přerova

www.seznamzpravy.cz

Ředitelství silnic a dálnic podalo žádost o stavební povolení na stavbu posledního úseku dálnice D1 z Přerova do Říkovic. Stavební řízení by mělo být zahájeno na podzim.

Sep 23

Ředitelství silnic a dálnic zahájilo výstavbu úseku dálnice D55 z Babic do Starého Města

www.seznamzpravy.cz

Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) dnes poklepáním základního kamene zahájilo výstavbu úseku dálnice D55 mezi Babicemi a Starým Městem na Uherskohradišťsku. Práce budou trvat tři roky, řekl generální ředitel ŘSD Radek Mátl.

Jul 24

O víkendu začne na D1 oprava úseku mezi Humpolcem a Koberovicemi

www.seznamzpravy.cz

O víkendu začne na dálnici D1 oprava téměř devítikilometrového úseku mezi Humpolcem a Koberovicemi na Vysočině. Řidiči musí počítat mezi 90. a 81. kilometrem dálnice s jízdou v provizorních pruzích.

Jun 24

Ředitelství silnic a dálnic začne 12. července se sčítáním intenzity dopravy v ČR

www.seznamzpravy.cz

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) začne 12. července se sčítáním intenzity dopravy v Česku. Na zhruba 6500 úsecích všech tříd silnic bude přes 4000 lidí, takzvaných sčítačů, zaznamenávat průjezdy aut.

Jun 12

Řidiči, pozor. Na dálnici D1 u Prahy se kvůli opravě vrací dopravní omezení

Seznam Zprávy

Na dálnici D1 u Prahy se vrací dopravní omezení kvůli opravě vozovky. Rozmisťování dopravního značení začne v pátek večer a potrvá do nedělního rána, po víkendu začnou na dálnici pracovat stavbaři. A to až do října.

Jun 8

Podívejte se: Dálnice D1 se prodlouží, kolony konečně zmizí

Seznam Zprávy

Nově se může podle dnešního rozhodnutí začít stavět úsek dálnice D1 mezi Přerovem a Říkovicemi na Olomoucku. Současně se na dálnici u Prahy vrátí technika a začnou mnohaměsíční opravy.