English

Finále Eurovize je tu. Adeptem na vítěze je i kontroverzní Izrael

Seznam Zprávy

Finále hudební soutěže Eurovize začalo. Jedním z favoritů na vítězství je podle bookmakerů i Izrael, kvůli jehož účasti se celý týden ve švédském Malmö konají protesty.

More from Seznam Zprávy

May 10

Česká zástupkyně Aiko v semifinále Eurovize neuspěla

www.seznamzpravy.cz

Po dvou úspěšných ročnících bude zástupce Česka chybět ve finále Eurovize. Aiko přes brány semifinále neprošla. Kdo naopak - navzdory protestům - v sobotu zpívat bude, je reprezentantka Izraele.

May 7

Finále Eurovize je tu. Adeptem na vítěze je i kontroverzní Izrael

Seznam Zprávy

Finále hudební soutěže Eurovize začalo. Jedním z favoritů na vítězství je podle bookmakerů i Izrael, kvůli jehož účasti se celý týden ve švédském Malmö konají protesty.

Apr 24

Udělat z Česka druhý Izrael. Firmy navrhují změny v zákonu o akciích

Seznam Zprávy

České startupy vyzývají vládu k úpravě systému zaměstnaneckých akcií, aby podpořily růst inovativních firem. Navrhují odložení daní a flexibilnější opční programy, což by umožnilo lepší zapojení zaměstnanců do vlastnictví firem.

Oct 10

Masaryk, Havel, Zeman. Kde se bere česká „obsese“ pro Izrael

Seznam Zprávy

ANALÝZA. S izraelskou odvetou se společenská nálada změní. V zemi vládne z evropského pohledu krajní pravice. Navíc podporu Izraele někde drolí i snaha politiků získat silné muslimské komunity. Udrží Česko svůj tradiční postoj?

Aug 24

Prodej Mafry je ve finále, rozhodne duel českých miliardářů

www.seznamzpravy.cz

Finalisty tendru na prodej mediálního domu Mafra ze skupiny Agrofert jsou miliardáři Michal Strnad a Karel Pražák. Oba chtějí s Mafrou koupit také jednu z chemiček Agrofertu. Cena se může vyšplhat k osmi miliardám korun.

Aug 18

Angličané v české nejvyšší soutěži. Velká exotika

www.seznamzpravy.cz

Začala anglická Premier League, kde i letos budou v dresu West Hamu United nastupovat dva čeští zástupci – Vladimír Coufal a Tomáš Souček. V české či bývalé československé soutěži se představili jen čtyři angličtí fotbalisté.

May 31

Jedna z českých firem může být raketa. Soutěž hledá tu nejlepší

www.seznamzpravy.cz

Už zítra se otevírá možnost registrace firem do prestižního žebříčku Technology Fast 50 CE. Startupům pomáhá navazovat hodnotné spolupráce i kontakty s investory, oceněné společnosti umí zviditelnit na trhu.

Feb 8

V soutěži Eurovize bude Česko reprezentovat dívčí kapela Vesna

www.seznamzpravy.cz

V národním kole Eurovize zvítězila na základě hlasování diváků dívčí kapela Vesna a bude reprezentovat Českou republiku v květnu na soutěži ve Velké Británii.

Sep 30

Česká ekonomika ve druhém čtvrtletí stoupla o 3,7 procenta

www.seznamzpravy.cz

Česká ekonomika v letošním druhém čtvrtletí podle zpřesněných údajů Českého statistického úřadu (ČSÚ) meziročně stoupla o 3,7 procenta. Ve srovnání s předchozím čtvrtletím byl hrubý domácí produkt (HDP) vyšší o 0,5 procenta.

Jul 19

Favoritem české armády jsou stíhačky z USA, Černochová jednala s poslanci

Seznam Zprávy

Ministryně obrany Jana Černochová v úterý večer jednala s poslanci a senátory. Hlavním tématem byla budoucnost stíhaček. Zda Česko bude používat nadále gripeny, nebo přejde na americké F-35.

May 15

Favorit na ledu. Před 30 lety se na MS v hokeji objevila česká auta

Seznam Zprávy

V roce 1992 se oficiálním vozem hokejového mistrovství světa poprvé staly vozy Škoda. Díky povedenému a na poměry východního bloku pokročilému vozu Favorit měl totiž český autoprůmysl světu co ukázat.

May 15

Finále Eurovize sledovalo v Evropě 200 milionů lidí

www.seznamzpravy.cz

Finále letošního ročníku mezinárodní písňové soutěže Eurovize sledovalo v sobotu večer na ČT2 137 000 lidí.

Mar 7

Kupkův rébus: Kdo bude řídit České dráhy, když to jeho favorit odmítá?

Seznam Zprávy

Ve vedení Českých drah už několik let chybějí lidé, kteří by disponovali přísnější bezpečnostní prověrkou. Ani válka na Ukrajině nároky nezměnila. Nový šéf nemusí mít žádnou. Stačí, když si o ni po nástupu požádá.

Sep 24

Glosář Jaromíra Bosáka: Pohárový týden povznesl Krále a potrápil české favority

Seznam Zprávy

Favorité měli v českém fotbalovém Mol Cupu hodně starostí s postupem. V anglickém ligovém poháru zase naskočil do sestavy West Hamu poprvé Alex Král. V glosáři se za tím vším ohlédl Jaromír Bosák, spolupracovník Seznam Zpráv.

Jul 29

Ve finále je i Vondroušová! České tenistky řádí na olympijských kurtech

Seznam Zprávy

Česká tenistka Markéta Vondroušová deklasovala Ukrajinku Svitolinovou a zahraje si olympijské finále.

Jul 22

Největší české naděje v Tokiu. Kdo potvrdí roli favorita?

Seznam Zprávy

Čeští sportovci v samostatné éře Česka vybojují na letních olympijských hrách v průměru kolem devíti medailí. Poslední hry v Riu brali Češi celkem deset cenných kovů. Kolik jich bude letos?

May 14

Byznys z krytů. České firmy znervózňuje konflikt v Izraeli

Seznam Zprávy

Dopady na vzájemný byznys zatím nejsou devastující, i když spolu byznysmeni komunikují i v krytech, říká v rozhovoru pro SZ Byznys Pavel Smutný, prezident Česko-izraelské smíšené obchodní komory.

Nov 20

Český seriál soutěží v USA, bude přenos s českým komentářem

www.seznamzpravy.cz

Český seriál #martyisdead o kyberšikaně má šanci v pondělí 23. listopadu získat mezinárodní cenu Emmy, ve filmovém průmyslu známou jako televizní Oscar.

Nov 10

Do finále „evropských Oscarů“ se dostaly dva české snímky

Seznam Zprávy

Do finále letošních Evropských filmových cen se dostaly dva filmy s českou účastí.

Aug 31

Potravináři se mohou opět zapojit do soutěže o Českou chuťovku

www.seznamzpravy.cz

Výrobci potravin z Česka se mohou opět zapojit do soutěže o značku Česká chuťovka, která jim má pomoci proniknout s jejich produkty do povědomí zákazníků. Přihlášky mohou posílat do 17. září.