English

„Neministr“ Tuleja nabídl univerzitě rezignaci. Kauzu prošetří etická komise

Seznam Zprávy

Slezská univerzita bude prošetřovat kritiku, která se snesla na publikační činnost docenta Pavla Tuleji. Ten byl v uplynulých dnech kandidátem na post ministra pro vědu a výzkum. Po několika dnech ale od nominace sám odstoupil.

More from Seznam Zprávy

May 7

TMBK: Stále chybí ministr pro vědu. TOP 09 hledá, kde se dá

www.seznamzpravy.cz

Markéta Pekarová Adamová nebyla spokojená s Helenou Langšádlovou, veřejnost zase s Pavlem Tulejou. Křeslo ministra pro vědu je teď neobsazené. Jako by „to nikdo nechtěl dělat“. Koláž TMBK pro Seznam Zprávy.

May 7

Předsednictvo TOP 09 navrhlo na ministra poslance Marka Ženíška

Seznam Zprávy

Vedení TOP 09 navrhlo další jméno na post ministra pro vědu a výzkum. Má jím být dlouholetý poslanec a spoluzakladatel strany Marek Ženíšek. Nominaci musí ve čtvrtek potvrdit výkonný výbor.

May 6

Náhradník náhradníka. V TOP 09 se po ostudě s Tulejou mluví o novém ministrovi

Seznam Zprávy

V úterý se znovu sejde předsednictvo TOP 09, aby řešilo, kdo nahradí Helenu Langšádlovou ve funkci ministra pro vědu a výzkum.

May 4

Proč se docent Tuleja nestal ministrem Tulejou

Seznam Zprávy

Všechna hodnocení kvality mají své limity. Ale přinejmenším slouží k tomu, abychom byli střízliví. Aby ten, kdo hraje krajský přebor, nemohl být mylně označován za vědeckou hvězdu.

May 3

Komentář: „Ministr“ Tuleja končí dřív, než začal. Věda si může oddechnout

www.seznamzpravy.cz

„V TOP 09 si ani tu nejzákladnější práci s prověřením nového ministra pro vědu očividně nedali. Což dobře charakterizuje vnímanou důležitost tohoto postu,“ píše Konstantin Sulimenko.

May 3

Tuleja se vzdal nominace na ministra

www.seznamzpravy.cz

Docent ze Slezské univerzity Pavel Tuleja se vzdal kandidatury po zveřejnění nových zjištění Seznam Zpráv o jeho publikování v takzvaných predátorských časopisech. V posledních dnech čelil rostoucímu tlaku.

May 3

„Velká drobnost,“ obhajuje Pekarová pochybení kandidáta TOP 09 na ministra

www.seznamzpravy.cz

Už v pondělí by měl do vlády nastoupit nový ministr pro vědu a výzkum. Helenu Langšádlovou TOP 09 z vlády stáhla, pracovala prý sice dobře, ale práci špatně prodávala. Dokáže nízké preference strany zvednout bývalý rektor Tuleja?

May 2

Nový ministr pro vědu publikoval v predátorských časopisech. Mrzí mě to, říká

Seznam Zprávy

Pavel Tuleja (TOP 09) má jako ministr pomáhat k tomu, že česká věda bude mít vynikající výsledky. Sám je však v podezření, že si své akademické hodnocení vylepšoval publikováním v pochybných časopisech, které na vědě parazitují.

May 1

Vlevo dole: „SU jako Superman.“ Muž ze Slezské univerzity má zachránit TOP 09

www.seznamzpravy.cz

Helena Langšádlová ven, Pavel Tuleja dovnitř. Autoři podcastu Vlevo dole se zašli podívat, jak se mění ministr pro vědu a výzkum.

Apr 30

Kdo je nový ministr Tuleja: ostravský patriot, ekonom a milovník sci-fi

Seznam Zprávy

Novým ministrem pro vědu a výzkum má být Pavel Tuleja. TOP 09 se již domluvila s prezidentem Petrem Pavlem, že jej do úřadu jmenuje v pondělí 6. května.

Apr 25

„Nechtěl ani kandidovat.“ Kdo může být nový ministr za TOP 09

Seznam Zprávy

V roli ministra pro vědu a výzkum by Helenu Langšádlovou mohl vystřídat její stranický kolega z poslaneckých lavic Matěj Ondřej Havel. Je jedním z těch, o kterých se hovoří. TOP 09 jméno oznámí příští týden.

Dec 4

Pražská TOP 09 podpořila nominaci Kalouska na kandidátku Spolu pro eurovolby

www.seznamzpravy.cz

Kalouskův úmysl nemá podporu mezi některými europoslanci dalších stran, které se podílejí na koalici Spolu.

Nov 10

Risk v TOP 09: Neviditelného šlechtice vystřídá upovídaný ministr

Seznam Zprávy

Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová vsadila na pokračování koalice Spolu, vyzyvatele nemá.

Jan 20

Ověřeno: Pokud je Pavel kandidát koalice, Babiš je kandidát KSČM a Zemana

Seznam Zprávy

BLUDY VS. FAKTA. Nový projekt Seznam Zpráv bude až do 2. kola prezidentských voleb ověřovat jednotlivé výroky. Tentokrát jsme se zaměřili na tvrzení, že Petr Pavel je kandidát vládní koalice.

Oct 5

Kdo jsou sponzoři prezidentských kandidátů? Nejvíce jich má Pavel

Seznam Zprávy

Nejvyšší příspěvky od dárců zatím vybral na prezidentskou kampaň Petr Pavel. Vyplývá to z údajů na jeho transparentním účtu, který Seznam Zprávy prostudovaly. Mezi nejštědřejší dárce patří podnikatelé.

Sep 20

Jičínská ODS odmítá kandidáta Spolu z TOP 09. Podpoří raději kandidátku STAN

www.seznamzpravy.cz

Někteří členové ODS na Jičínsku a Nymbursku se odmítli podvolit koalici Spolu a nepodporují koaličního kandidáta do Senátu z TOP 09. Jičín podpoří raději kandidátku Starostů. Na Nymbursku zase člen ODS kandiduje za Svobodné.

Apr 18

Poslanec Bendl i neúspěšní kandidáti TOP 09. Kdo radí ministrům?

Seznam Zprávy

Seznam Zprávy získaly seznamy poradců z 15 ministerstev, dva ministři jména utajují. Na dosud neveřejných soupisech jsou k nalezení například exministři Petr Bendl či Jan Blatný. Kdo pobírá honorář a kdo pracuje zdarma?

Feb 18

Ministr Válek se z chyb poučil a rapidně se zlepšil, říká šéfka TOP 09

Seznam Zprávy

Čas do prezidentských voleb se krátí. Řešením pro vládní strany by podle šéfky TOP 09 Markéty Pekarové Adamové bylo podpořit nestranickou osobnost.

Nov 28

STAN vybral nového kandidáta na ministra průmyslu

Seznam Zprávy

Hnutí STAN vybralo nového kandidáta na ministra průmyslu a obchodu. Nahradí tak Věslava Michalika, který se kvůli svému podnikání nominace vzdal.

Jan 18

Ministr kultury podepsal nominaci Žatce na seznam UNESCO

www.seznamzpravy.cz

Ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD) dnes podepsal dokumentaci pro nominaci Žatce a krajiny žateckého chmele na Seznam světového dědictví UNESCO.