English

Polární záře na Blanensku. Nevšední úkaz mohou lidé vidět už o víkendu

Deník.cz / Brno

Šanci k pozorování polární záře získají o víkendu také lidé na jižní Moravě. Důvodem je mimořádně eruptivní aktivita Slunce v posledních dnech, v pátek to potvrdil astronom Petr Horálek.

More from Deník.cz / Brno

May 10

Polární záře na Blanensku. Nevšední úkaz mohou lidé vidět už o víkendu

Deník.cz / Brno

Šanci k pozorování polární záře získají o víkendu také lidé na jižní Moravě. Důvodem je mimořádně eruptivní aktivita Slunce v posledních dnech, v pátek to potvrdil astronom Petr Horálek.

Nov 18

V noci na neděli se na jihu Moravy může objevit ledovka, varují meteorologové

Deník.cz / Brno

V noci na neděli se na jihu Moravy může objevit ledovka. Uvedl to na síti X Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Nejprve bude padat sníh, který ale postupně přejde v déšť. Na prochladlé zemi by pak mohl namrzat.

Apr 13

V noci zasáhnou Vysočinu vydatné deště. Mohou zvednout hladiny přítoků Sázavy

Deník.cz / Brno

/MAPY/ V noci ze čtvrtka na pátek začne na většině Česka vydatně a trvale pršet. Nejvíc srážek spadne v centrální a jižní části republiky, kde déšť zvedne hladiny některých řek. Vyplývá to z aktuální výstrahy Českého hydrometeorologického…

Apr 8

Brno baví nová šifrovací hra: deštěm a nocí jdou lidé za tajemstvím, podívejte

brnensky.denik.cz

Náročná honba za pokladem. Tak vypadá populární šifrovací hra TMOU, které se účastní kolem tisícovky lidí. Pětičlenné týmy vyrazily luštit složité šifry po celém Brně.

Sep 25

OBRAZEM: Proč, proč, proč. Na Noci vědců v Brně padaly zvídavé otázky

Deník.cz / Brno

Noc vědců je oblíbená akce, kterou po celé zemi navštěvují tisíce lidí. Také Brno čelilo náporu zvídavých malých i velkých návštěvníků.

Apr 19

V kraji zemřel další člověk s koronavirem. V noci na neděli přibyly tři případy

Deník.cz / Brno

Tři potvrzené případy nákazy koronavirem přibyly v noci na neděli v Jihomoravském kraji. Jeden člověk v souvislosti s nákazou zemřel. Ministerstvo zdravotnictví dohromady v regionu eviduje 386 nakažených a třináct úmrtí.

Oct 6

Lávka ze Zvonařky zmizela. Dělníci ji odstranili v noci na neděli

Deník.cz / Brno

Brno /FOTO/ - Lávka, přes kterou museli přecházet lidé od autobusového nádraží na brněnské Zvonařce, v noci na neděli zmizela. Odstranili ji dělníci kvůli budoucí přeložce tramvaje z ulice Dornych na Plotní. Fotografie zveřejnila…

Sep 26

Brňané zažijí boj na Noci vědců

Deník.cz / Brno

Brno /FOTOGALERIE/ - Jak vypadá boj ve městě, v čem se změní letadla budoucnosti, co prožívá moderátor před kamerou. I to poznají návštěvníci páteční Noci vědců v Brně.

Sep 17

Ochladí se. V noci hrozí už i přízemní mrazíky

Deník.cz / Brno

Brno – Na škrábání skel aut se musí připravit lidé při ranní cestě do práce už koncem tohoto pracovního týdne. Meteorologové očekávají ve čtvrtek a v pátek v noci nejnižší teploty až kolem dvou stupňů.

Mar 27

Tip Deníku: Univerzitu lidem otevřou v noci

Deník.cz / Brno

Brno - V předvečer Dne učitelů, tedy ve středu sedmadvacátého března, zůstane otevřená Pedagogická fakulta brněnské Masarykovy univerzity i po skončení běžných přednášek a seminářů.

Jan 23

Lidé uvidí město očima turistů. Při Noci hotelů

Deník.cz / Brno

Brno – Prožít noc v jednom ze známých brněnských hotelů, kochat se výhledem z něj nebo dopodrobna poznat jeho útroby při speciálních komentovaných prohlídkách mohou nejen Brňané v noci na sobotu.

Aug 24

Při Hradozámecké noci se zjeví bílá paní, ve vile se lidé projdou zlatým pokojem

Deník.cz / Brno

Jižní Morava /TIPY NA VÍKEND/ - Ukázat památky z jiného úhlu se Hradozámecká noc snaží už několikátým rokem. Letos poprvé se k ní připojí třeba hrad Bítov na Znojemsku.

Feb 6

Parkovací zóny? Okrajové městské části je chtějí jen v noci

Deník.cz / Brno

Brno – Zeptáme se lidí, zvažujeme referendum či anketu, reagují starostové brněnských městských částí na koncept zavedení rezidentního parkování. Rozeslal jim ho náměstek pro dopravu Matěj Hollan. Obsahuje mimo jiné i stokorunový poplatek…

Jul 14

Čtvrtek bude ve znamení deště. V noci pak klesne teplota pod deset stupňů

Deník.cz / Brno

Jižní Morava – Zataženo až oblačno, na většině území déšť nebo přeháňky. Takto vypadá počasí v Brně a téměř na celém území Jihomoravského kraje.

Apr 19

Do víru noci s reflexními páskami. Rozdali je na Mendelově univerzitě

Deník.cz / Brno

Brno /FOTOGALERIE/ – Zatímco chodce ve tmavém oblečení vidí řidič z osmnácti metrů, reflexní materiál prodlouží tuto vzdálenost až na dvě stě metrů. Studentům brněnské Mendelovy univerzity v úterý poskytli nejen informace o bezpečnosti,…

Mar 23

Studenti z Bruselu se už v noci vrátili do Brna. Na cestě je zdržely kolony

Deník.cz / Ze světa

Rozvadov – Čeští studenti vracející se z belgického Bruselu přijeli ve středu krátce po půl desáté večer do České republiky, někteří už v noci také dorazili do Brna. Deník Rovnost o tom informoval jeden z účastníků, brněnský student Michal…

Feb 19

Do Brna přicestovala skupina šestadvaceti iráckých uprchlíků. Dvě noci nespali

Deník.cz / Brno

Brno - Vyčerpaní, ale šťastní dorazili v pátek do Brna křesťané z Iráku, kteří uprchli před teroristy z Islámského státu. Přijeli o půl desáté večer na Dominikánské náměstí.

Oct 8

Přesun mýtné brány v noci ze soboty na neděli v obou směrech uzavře dálnici D1

Deník.cz / Brno

Brno – Víkendový provoz na dálnici D1 zkomplikuje v noci na neděli kompletní uzavírka. Ředitelství silnic a dálnic uzavře komunikaci v obou směrech v úseku čtyř kilometrů před Brnem. Uzavírka je součást dlouhodobé modernizace D1.

Aug 7

Tisíce lebek a kostí si lidé prohlédnou v noci. U kostela svatého Jakuba

Deník.cz / Brno

Brno – Tajemné noční návštěvy za svitu svíček a v doprovodu podmanivé hudby? Prohlídky brněnské kostnice u svatého Jakuba začínají v pátek. Avizovaná tajuplná atmosféra už ale přilákala tolik zájemců, že k rezervaci zbývá jen pár…

Jul 5

Bez jištění lezou po největší boulderové stěně i v noci. Svítí si mobily

Deník.cz / Brno

Brno-Kníničky - Na největší boulderové stěně lezou lidé v brněnských Kníničkách i v noci a svítí si na cestu mobilem. Další metry stěny a vysoká věž doplnily sportovní areál Dolní louky kousek od Brněnské přehrady. Boulderová stěna měří…