English

Co může čekat postřeleného Fica. Lékař popisuje, co způsobí kulka v břiše

Seznam Zprávy

Podle prvotních informací má slovenský premiér Robert Fico po atentátu průstřel břicha a ruky. Zasažen byl patrně vícekrát. Chirurg Róbert Teleky popisuje, jak se při takových zraněních obecně postupuje.

More from Seznam Zprávy

May 25

Robert Fico se cítí lépe, informovala nemocnice v Banské Bystrici

www.seznamzpravy.cz

Podle slovenského ministra vnitra je Ficův stav vážný, ale stabilizovaný. „Myslím, že je mimo ohrožení života,“ řekl Šutaj Eštok ve vysílání stanice RTVS.

May 21

Slovenští poslanci odsoudili atentát na Fica. Opřeli se do médií i nevládek

Seznam Zprávy

V usnesení Národní rady se píše o politických motivech útočníka. Média a nevládní organizace se zmiňují v kontextu šíření nenávisti.

May 18

Ministr: Blížíme se k pozitivní prognóze zdravotního stavu premiéra Fica

www.seznamzpravy.cz

Blížíme se k pozitivní prognóze zdravotního stavu premiéra Fica, uvedl místopředseda vlády a ministr obrany Kaliňák. Fico je podle něj při vědomí.

May 18

Šiřitelé ruské propagandy v Česku zneužívají atentát na premiéra Fica

Seznam Zprávy

Atentát na slovenského premiéra Roberta Fica už masivně zneužívají čeští „obchodníci se strachem“, kteří dlouhodobě nahrávají ruské propagandě. Seznam Zprávy zmapovaly jejich snahy rozklížit v napjaté době českou společnost.

May 16

Kdo zastoupí premiéra Fica, než se zotaví? Kandidátů je víc

Seznam Zprávy

Zatímco slovenský premiér bojuje na jednotce intenzivní péče s následky střelných zranění, jež mu způsobil atentátník, Slovensko řeší, kdo ho ve funkci zastoupí. Jasno bude s největší pravděpodobností před dalším zasedáním vlády.

May 15

Každý bude obviňovat každého, říká po atentátu na Fica slovenský novinář

Seznam Zprávy

Šok, který zasáhl prakticky každého. U mnohých také nejistota, co se bude na Slovensku odehrávat dál. I takové emoce popisuje po atentátu na premiéra Roberta Fica slovenský publicista a komentátor Samo Marec.

May 15

Z místa činu: Několik snímků ukazuje atentát na premiéra Fica

www.seznamzpravy.cz

Slovenský premiér Robert Fico byl dnes ve městě Handlová postřelen. Podle úřadu vlády je jeho život ohrožen.

May 15

Atentát na Roberta Fica: Premiérův stav je stabilizovaný, ale velmi vážný, říká ředitelka nemocnice

Seznam Zprávy

Slovenský premiér Robert Fico byl postřelen, když po výjezdním jednání vlády ve městě Handlová vyšel mezi lidi. Útočníka policisté zadrželi. Dění sledujeme online.

May 15

Slovenského premiéra Roberta Fica postřelil atentátník

Seznam Zprávy

Slovensko šokoval atentát na premiéra Roberta Fica. V Handlové ho útočník zranil několika výstřely. Atentátník byl na místě zadržen.

Apr 16

Slovenský premiér Fico odmítl nový migrační pakt EU

www.seznamzpravy.cz

„Toto není ta solidarita, o které jsme hovořili,“ řekl slovenský premiér Robert Fico ke schválené úpravě migračního paktu. Jeho vláda prý hodlá prosazovat „suverénní zahraniční politiku.“

Mar 25

Jana Kirschner: Ze slovenského premiéra mám slzy na krajíčku

www.seznamzpravy.cz

„Měla jsem slzy na krajíčku, když jsem slyšela, jak hanlivě se předseda vlády vyjadřuje o mé zemi,“ říká slovenská zpěvačka Jana Kirschner. V rozhovoru mluví v Anglii žijící umělkyně o stesku po rodné zemi i o nové desce.

Mar 5

Slovenský premiér Fico vybídl šéfa ústavního soudu k rezignaci

www.seznamzpravy.cz

Robert Fico kritizuje postup slovenského ústavnímu soudu při zveřejňování rozhodnutí pozastavit části změn v trestním zákoníku. Slovenský premiér kvůli tomu volá po odstoupení šéfa ústavního soudu Ivana Fiačana.

Nov 24

Návštěva Roberta Fica v Česku pokračuje přijetím u českého premiéra

www.seznamzpravy.cz

Petr Fiala přijal ve Strakově akademii slovenského premiéra Fica. Mají jednat o bilaterální spolupráci i aktuálních otázkách evropské politiky.

May 7

Slovenská vláda končí. Prezidentka už má jméno nového premiéra

www.seznamzpravy.cz

Po sérii rezignaci ministrů se rozhodl odejít i slovenský premiér Eduard Heger. Prezidentka Zuzana Čaputová nepřijala jeho návrhy na řešení a jmenuje úřednickou vládu v čele s Ľudovítem Ódorem, viceguvernérem centrální banky.

Jan 4

Opilecké hlouposti, hájí se antivaxeři. Psali si o atentátu na saského premiéra

Seznam Zprávy

Nic jsme neplánovali, bylo to plácání, tvrdí správce saské chatovací skupiny. Odpůrci očkování si v ní psali o vraždě premiéra. Německá kontrarozvědka varovala, že se extremisté zaměřují na odborníky, lékaře, politiky a novináře.

Dec 16

Slovenská policie potvrdila obvinění Roberta Fica. Organizoval protest

Seznam Zprávy

Expremiér Fico se stal v posledních měsících bojovníkem proti koronavirovým opatřením. Ministr vnitra zatčení politika hájil. Policie podle něj musí jednat, pokud má podezření na porušení zákona.

Mar 18

Slovenský „Babiš“ v krizi. Antisystémového premiéra už mají všichni dost

Seznam Zprávy

Slovensko je i po týdnu stále uprostřed vládní krize, která výrazně komplikuje zvládání krize pandemické. Kabinet Igora Matoviče je ale ve vedení země pouhý rok. Kde mají kořeny jeho aktuální problémy?

Jan 1

Dokument: Novoroční projev premiéra Andreje Babiše

Seznam Zprávy

Premiér Andrej Babiš 1. ledna 2021 pronesl novoroční projev k národu. Jeho plné znění si můžete přečíst zde:

Nov 14

Arménie zmařila atentát na premiéra a pokus o státní převrat

Seznam Zprávy

Arménie zmařila atentát na premiéra Nikola Pašinjana a pokus několika bývalých činitelů uchvátit moc. Podle agentur Reuters a TASS to dnes oznámila arménská tajná služba.

Mar 1

Komentář: Trojnásobného premiéra Fica rozdrtil sólista Matovič

Seznam Zprávy

Ze Slovenska se po sobotních parlamentních volbách rozletěly do světa tři zprávy: jedna skvělá, jedna smutná a jedna špatně čitelná.