English

Lékaři pustili Pellegriniho k Ficovi. „Mluvili jsme o tom, jak se cítí“

Seznam Zprávy

Slovensko zažívá po atentátu na premiéra Roberta Fica šok. Zasedat bude bezpečnostní rada, která chce řešit zvýšení ochrany politických představitelů. Prověřuje se postup bodyguardů. A také motivy pachatele.

More from Seznam Zprávy

May 25

Robert Fico se cítí lépe, informovala nemocnice v Banské Bystrici

www.seznamzpravy.cz

Podle slovenského ministra vnitra je Ficův stav vážný, ale stabilizovaný. „Myslím, že je mimo ohrožení života,“ řekl Šutaj Eštok ve vysílání stanice RTVS.

May 16

Komentář: Krev Roberta Fica by měla probudit českou politiku

www.seznamzpravy.cz

Politický soupeř není ani „zrádce“, ani „koště“. Šikování je nejsnazší cesta k moci, ale má své neblahé důsledky.

May 15

Atentát na Roberta Fica: Premiérův stav je stabilizovaný, ale velmi vážný, říká ředitelka nemocnice

Seznam Zprávy

Slovenský premiér Robert Fico byl postřelen, když po výjezdním jednání vlády ve městě Handlová vyšel mezi lidi. Útočníka policisté zadrželi. Dění sledujeme online.

May 15

Slovenského premiéra Roberta Fica postřelil atentátník

Seznam Zprávy

Slovensko šokoval atentát na premiéra Roberta Fica. V Handlové ho útočník zranil několika výstřely. Atentátník byl na místě zadržen.

Apr 8

„Prasata“ a „nejzatuchlejší televize“. Pellegrini a Fico se pustili do médií

Seznam Zprávy

Po slovenských prezidentských volbách se vrací na stůl téma změn veřejnoprávních médiích. Pustil se do nich znovu premiér Robert Fico, ale i čerstvě zvolený prezident Peter Pellegrini.

Apr 6

Unikátní predikce: slovenským prezidentem se stává Peter Pellegrini

Seznam Zprávy

Slovensko zvolilo novou hlavu státu. Unikátní predikce datových specialistů Seznam Zpráv již přisoudila vítězství Peteru Pellegrinimu. Jeho soupeř Ivan Korčok již podle propočtů nemá šanci jej dostihnout.

Mar 26

Pellegrini vůči Korčokovi přitvrdil

Seznam Zprávy

Kampaň před druhým kolem slovenských prezidentských voleb se rozběhla naplno. Peter Pellegrini rétoricky přitvrdil a vyrazil na jih země „lovit“ důležité hlasy maďarské menšiny. Ivan Korčok pořádá mítinky ve velkých městech.

Mar 25

TMBK: Fico v Kremlu žehlí Pellegriniho neúspěch. Nabízí se snadné řešení

www.seznamzpravy.cz

První kolo prezidentských voleb vyhrál Korčok s náskokem, který nikdo nepředpokládal. Pellegriniho to musí trochu děsit, o to víc jeho „pohlavára“ Fica, který se musí zodpovídat Kremlu. Koláž TMBK pro Seznam Zprávy.

Mar 22

Politoložka: Fico má na Pellegriniho páky, jeho loajalitu má zajištěnou

Seznam Zprávy

Slovenští voliči vybírají nového prezidenta. Za největší favority jsou považováni Peter Pellegrini, kandidát vládní koalice, a Ivan Korčok, který má naopak podporu opozice. Kam se Slovensko s novým prezidentem vydá?

Jan 22

„Demisi, demisi!“ Rakušan zakusil v Karviné lekci, která se může hodit

Seznam Zprávy

Šéf Starostů se pravděpodobně snaží oslovit nerozhodné a voliče hnutí ANO, kteří jako svou druhou volbu v průzkumech uvádějí právě Starosty.

Jan 11

Peter Pellegrini spustil prezidentskou kampaň. Zastal se hokejisty Hudáčka

www.seznamzpravy.cz

Peter Pellegrini, místopředseda Národní rady Slovenské republiky, zveřejnil ve středu na facebooku video. Zastává se v něm hokejového brankáře Júliusa Hudáčka, se kterým Kladno po dvou dnech rozvázalo smlouvu.

Nov 24

„Roberte, kamaráde, moc rád tě vidím!“ Fico si padl se Zemanem do náruče

Seznam Zprávy

Slovenský premiér Robert Fico byl v pátek na první návštěvě Česka od svého zvolení. Kromě oficiálních jednání navštívil i přítele Miloše Zemana a setkal se i s Andrejem Babišem.

Nov 24

Návštěva Roberta Fica v Česku pokračuje přijetím u českého premiéra

www.seznamzpravy.cz

Petr Fiala přijal ve Strakově akademii slovenského premiéra Fica. Mají jednat o bilaterální spolupráci i aktuálních otázkách evropské politiky.

Oct 1

Glosa: Svatoušek Pellegrini

Seznam Zprávy

„Bude šikovně šponovat svou cenu. A Fico je ochotný za návrat k moci zaplatit cokoli.“

Feb 1

Co bude s Andrejem Babišem?

Seznam Zprávy

Nezdar ve volbách přinesl otazníky kolem další politické kariéry Andreje Babiše. „Není to typ, který by chtěl odcházet ve chvíli, kdy prohrál,“ říká politická reportérka Seznam Zpráv Lucie Stuchlíková. Jaké možnosti teď Babiš má?

Apr 29

Unesené Slovensko: Účtování s érou expremiéra Roberta Fica

Seznam Zprávy

Slovenští poslanci rozhodují o vydání expremiéra Roberta Fica k vazebnímu stíhání. Čelí obvinění ze založení zločinecké skupiny a zneužívání moci, policie a finanční správy proti politickým oponentům. Sám obvinění odmítá.

Dec 16

Slovenská policie potvrdila obvinění Roberta Fica. Organizoval protest

Seznam Zprávy

Expremiér Fico se stal v posledních měsících bojovníkem proti koronavirovým opatřením. Ministr vnitra zatčení politika hájil. Policie podle něj musí jednat, pokud má podezření na porušení zákona.

Oct 25

Unikly tajné nahrávky Roberta Fica. Matovič dští na jeho adresu vulgarismy

Seznam Zprávy

Policie prostřednictvím odposlechů a kamerových záznamů zaznamenala schůzky opozičního lídra Roberta Fica, exministra vnitra Roberta Kaliňáka a dalších. Expremiéra Matoviče to vyprovokovalo k více než jadrnému vyjádření na sítích.

Aug 8

Podezření na nádor. Andrej Kiska definitivně skončil v politice

Seznam Zprávy

Slovenský exprezident Andrej Kiska ze zdravotních důvodů definitivně opouští politiku. Na sobotním sjezdu strany Za lidi delegáti volili nového lídra. Většinu hlasů získala bývalá poslankyně za stranu OLaNO Veronika Remišová.

Mar 14

Kliky, hovada a bordel. TOP 5 momentů kariéry Roberta Fica

www.seznamzpravy.cz

Celkem deset let stál Robert Fico v čele slovenské vlády. Teď nejspíš definitivně odchází. A ať si o něm myslíte cokoliv – a asi to nebude nic dobrého – je to jeden z nejvýznamnějších politiků téhle části Evropy posledních třiceti let. A…