English

Microsoftu stouply emise o třetinu. Mohou za to závody v umělé inteligenci

Seznam Zprávy

Největší firmě světa stouply oproti roku 2020 emise téměř o třetinu, hlavním důvodem je masivní výstavba datových center, která Microsoft potřebuje pro cloudová úložiště spjatá s rozvojem AI.

More from Seznam Zprávy

Oct 30

Prodal se vtip, který chtěl i Bill Gates. Stál čtyři miliony korun

www.seznamzpravy.cz

Její samotný autor si původně ani nemyslel, že se do novin dostane. Podle vlastních slov poslal i lepší. Karikatura online světa byla tak nadčasová, že ji chtěl i Bill Gates. A kupec, který za ní dal miliony, o ni prosil 30 let.

May 19

Čech inspiruje Gatese i Zuckerberga a říká: I malé dítě je chytřejší než AI

Seznam Zprávy

Nejdůležitější vynálezy lidstva jsou syntéza čpavku a použití elektřiny, tvrdí respektovaný vědec českého původu Václav Smil. Nezměnil to internet a nezmění to ani umělá inteligence, vysvětluje v rozhovoru pro SZ Byznys.

May 10

Nejpopulárnější stránka se změní. Google předvedl inteligenci nové generace

Seznam Zprávy

Domovská stránka Google bude obohacená o „kecálka“, který bude nově dostupný po celém světě. Google na své vývojářské konferenci ukázal desítky dalších nástrojů umělé inteligence pro různá využití.

Mar 16

Microsoft ukázal revoluci: Office s umělou inteligencí

Seznam Zprávy

Pomůže vám umělá inteligence v práci, nebo vás rovnou nahradí? Microsoft ukázal vizi užitečného „spolupracovníka“, který za vás bude psát dokumenty, analyzovat data a dávat pozor na poradách. A vy to po něm nezapomeňte přečíst.

Feb 23

Bill Gates koupil za 20 miliard korun podíl v nizozemském pivovaru Heineken

www.seznamzpravy.cz

Americký miliardář a spoluzakladatel softwarové společnosti Microsoft Bill Gates koupil podíl 3,8 procenta v nizozemské firmě Heineken Holding, která vlastní kontrolní podíl v pivovaru Heineken.

Feb 8

Microsoft ukázal, jak chce porazit Google

www.seznamzpravy.cz

Vyhledávač Bing.com vám nebude jen ukazovat odkazy. Dokáže vám sestavit na míru jídelníček, itinerář cesty, napsat dopis, počítačový skript nebo pohádku pro děti. Microsoft chce pomocí revoluční funkce odlákat uživatele Googlu.

Jul 23

Označil umělou inteligenci za myslící bytost. Google ho propustil

www.seznamzpravy.cz

Firma uvedla, že zaměstnanec svými výroky porušil její pravidla a označila jeho tvrzení ohledně sytému LaMDA za „zcela nepodložená“.

Mar 29

Bill Gates investoval do firmy, která umí udělat vodu ze vzduchu

www.seznamzpravy.cz

Fungují podobně jako solární panely, místo elektřiny však vyrábějí vodu. Hydropanely společnosti Source Global ji zvládnou vytvořit pouze ze vzduchu a slunečního světla. Do projektu investovala i společnost Billa Gatese.

Feb 20

Bill Gates varuje před novou pandemií. „Příště se musíme víc snažit,“ říká

Seznam Zprávy

Miliardář Bill Gates počítá s příchodem nové pandemie. Na konferenci v Mnichově proto vyzval k lepší připravenosti a investicím do zdravotnických technologií.

Nov 6

Čech vymýšlí pro Google „umělou inteligenci“. Dokáže překvapit

Seznam Zprávy

Pandemie koronaviru a vývoj umělé inteligence mají jedno společné: Jejich vývoj je na lidský mozek někdy moc rychlý. Proč to tak je a jak dnešní „AI“ fungují, vysvětluje Augustin Žídek z firmy, která „AI“ vyvíjí pro Google.

May 3

Bill a Melinda Gatesovi se rozvádějí. Po 27 letech

Seznam Zprávy

Spoluzakladatel a bývalý generální ředitel společnosti Microsoft Bill Gates spolu se svou ženou Melindou v pondělí na svém twitterovém účtu oznámili, že po 27 letech končí jejich manželství.

Mar 26

První vlna je dávno pryč. Peková a Bill Gates ale „přežívají“ dál

Seznam Zprávy

Jedna covidová vlna střídá druhou, dezinformace si ale vlastními životy žijí dál. Přinášíme první část minisérie věnované pandemickým hoaxům a jejich dopadům na společnost.

Feb 16

Bill Gates varuje před znečišťováním, které způsobuje průmyslová výroba

Seznam Zprávy

Miliardář a spoluzakladatel Microsoftu Bill Gates se dlouhodobě angažuje v boji za změnu klimatu. Největší obavy má ze znečišťování, které způsobuje průmyslová výroba.

Jan 16

Fámy za časů očkování: Bill Gates škodil už za protektorátu

Seznam Zprávy

Za teoriemi spiknutí nestojí vždy pouze lidská hloupost, ignorance, extremistické politické ideologie či propaganda. Spouští je někdy i relativně pochopitelné a pozitivní příčiny.

Oct 23

Washington si došlápl na Google. Bude to proces jako s Microsoftem

Seznam Zprávy

Žaloba americké vlády na společnost Google představuje běh na dlouhou trať s nejistým výsledkem. Vyhledávač však není jediný, koho úředníci viní z omezování konkurence.

Jun 30

Microsoft zavře kamenné obchody. Provoz se Billu Gatesovi nevyplatí

Seznam Zprávy

Microsoft natrvalo zavírá své obchody po celém světě. Výjimkou jsou čtyři prodejny ve světových metropolích, které mají sloužit jako „zážitková centra“.

Jun 22

Gates a spol. vítají nováčka. Žebříček nejbohatších se proměnil

Seznam Zprávy

Do exkluzivního kruhu deseti nejbohatších lidí se probojoval nováček. Je jím Mukeš Ambani, nejbohatší osoba v Indii. Vlastní společnost Reliance, která se soustředí na energetiku, maloobchod a telekomunikace.

Jun 12

Státy plíživě chudnou, druhý boháč planety Bill Gates naopak skóruje

Seznam Zprávy

Přehled nejdůležitějších událostí z byznysu v pátek 12. června 2020.

Jun 12

Tak se vydělávají peníze. Bill Gates znovu vsadil na správného koně

Seznam Zprávy

Hodnota akcií společnosti Vroom vzrostla na dvojnásobek a vytěží z toho i spoluzakladatel Microsoftu. Společnost prodávající ojetá auta online nyní věří, že jí trh půjde naproti a lidé budou použité vozy kupovat přes internet.

May 22

Může za to Bill Gates, tvrdí o pandemii ruská média

Seznam Zprávy

Falešné zprávy namířené proti jednomu z nejbohatších mužů planety zahlcují sociální sítě. A nejen ty. I státní média v Rusku osočují Gatese z toho, že stojí za pandemií covid-19. Důvod? Aby vydělal na vakcíně.