English

Když hvězdy bruslí. Jen z NHL proti Čechům nastoupí 76 milionů dolarů

Seznam Zprávy

Českou republiku čeká v sobotním semifinálovém zápase mistrovství světa výběr Švédska. Podívejte se, jak oba týmy „popisují“ peníze.

More from Seznam Zprávy

Jun 26

Česká reprezentace nestačila na Turecko. Na fotbalovém mistrovství končí

www.seznamzpravy.cz

Na utkání základní skupiny fotbalového mistrovství Evropy se dařilo Turecku. V zápase proti české reprezentaci v 94. minutě zajistil vítězství svému týmu Cenk Tosun.

May 6

Do boje o český potravinový online trh vstoupil druhý nejmenší řetězec

Seznam Zprávy

ANALÝZA. Místo do obchodu pro potraviny na internet. Předpověď říká, že e-shopy s jídlem budou dobrý byznys. Ale hráčů přibývá. Nedávno se o slovo přihlásila Billa, která chce rychle expandovat.

Mar 5

Sparta, Slavia a Plzeň. Výsledky a kde sledovat zápasy českých týmů v Evropě

www.seznamzpravy.cz

Započaly české osmifinálové boje v Evropské lize a Evropské konferenční lize. Do boje o postup mezi nejlepší osmičku ve své soutěži usilují hned tři české celky. Kdy, v kolik a kde zápasy sledovat?

Jul 4

Ženský Wimbledon vypadá jak mistrovství České republiky. Ale zdání klame

Seznam Zprávy

Češky vstoupily do wimbledonského singlového pavouka v úctyhodném počtu jedenácti hráček. Co do kvantity jsou tedy absolutní velmoc. Predikce zahraničních odborníků na jejich úspěch v turnaji už tak optimistické ale nejsou.

Apr 11

TMBK: České mistrovství světa v hokeji představilo logo. Vypadá strašidelně

www.seznamzpravy.cz

Mistroství světa v ledním hokeji v roce 2024 v Praze a Ostravě představilo oficiální logo. A to vzbudilo na sociálních sítích lehké pozdvižení. Další koláž populárního grafika pro SZ.

Sep 30

Česká ekonomika ve druhém čtvrtletí stoupla o 3,7 procenta

www.seznamzpravy.cz

Česká ekonomika v letošním druhém čtvrtletí podle zpřesněných údajů Českého statistického úřadu (ČSÚ) meziročně stoupla o 3,7 procenta. Ve srovnání s předchozím čtvrtletím byl hrubý domácí produkt (HDP) vyšší o 0,5 procenta.

Sep 16

Poláci skupují levnější české uhlí. Někde už není ani pro Čechy

Seznam Zprávy

Uhlí má pro polské domácnosti cenu zlata. Kvůli drahotě a nedostatku pro něj neváhají jet za hranice. V Česku proto docházejí zásoby a někteří obchodníci už museli prodej pozastavit.

Aug 3

5:59: „Příliš sledujete katastrofické filmy.“ České Švýcarsko ale začalo hořet

Seznam Zprávy

Vedení Národního parku České Švýcarsko i Ministerstvo životního prostředí podle Seznam Zpráv ignorovaly připomínky ke kůrovcovému dřevu i vstupnému z Pravčické brány, které jde soukromníkům. Více se dozvíte v podcastu 5:59.

Jun 15

Z českých online médií mají největší týdenní zásah Seznam Zprávy

www.seznamzpravy.cz

Seznam Zprávy si v průzkumu Digital News Report drží první příčku v týdenním zásahu mezi online médii. Nadále se také těší vysoké důvěře čtenářů. Studie si také všímá startu podcastové platformy Seznamu Podcasty.cz.

Mar 16

Česká firma si součástky půjčovala až ze Švédska. Díky tomu udržela růst

www.seznamzpravy.cz

Výrobce chytrých interkomů 2N, který sídlí v Česku, vloni rostl o více než dvacet procent. Firmě pomohla improvizace při nákupech součástek i masivní investice do vývoje. Přístupovými systémy vybavili mimo jiné nejvyšší dům v EU.

Dec 28

Výchova drilem i pasťákem: nejlepší české dokumenty online

Seznam Zprávy

České online videotéky už nabízejí spoustu dokumentárních filmů i z tohoto roku. Že jsou dokumenty nuda? Vyvedou vás z omylu.

Jun 23

Zpravodajství Seznamu drží největší zásah z českých online médií

Seznam Zprávy

Nové vydání prestižní mediální studie udává, že největší týdenní online zásah mezi českými médii mají Seznam Zprávy. Pandemie podle výzkumu obrátila pokles důvěry ve zpravodajství, média ale potrápila finančně.

May 4

Online: Co se dělo v české politice po zveřejnění kauzy Hamáček

Seznam Zprávy

Vicepremiér Jan Hamáček chtěl podle informací Seznam Zpráv, které jsme publikovali v úterý 4. května, vyměnit na cestě do Moskvy informace související s útokem ve Vrběticích za dodávky vakcíny Sputnik. Co se ten den odehrálo?

Mar 14

Chybí lidský kontakt a potlesk. České kultuře ve světě už online nestačí

Seznam Zprávy

Po světě je 26 českých kulturních institutů, které mají za úkol posilovat dobré jméno ČR v zahraničí. Pilíře veřejné diplomacie, které se musely naučit pracovat jinak. Kultura přišla v koronaobdobí první na ránu.

Mar 11

Češi za pandemie častěji sledují filmy a seriály, děti hrají online hry

Seznam Zprávy

Češi v době pandemie sledují více filmů a seriálů. U dětí z pohledu rodičů došlo k nárůstu hraní her na elektronických zařízeních. Lehce také přibylo čtenářů: děti i dospělí čtou v průměru o něco víc než před pandemií.

Dec 22

Novoroční koncert České filharmonie se 1. ledna uskuteční online

www.seznamzpravy.cz

Novoroční koncert České filharmonie (ČF) pod taktovkou hlavního hostujícího dirigenta Tomáše Netopila se uskuteční 1. ledna bez přítomnosti publika. Orchestr ho nabídne online z Rudolfina.

Oct 21

Švédsko má zájem o české letadlo na baterie. ΦNIX odbyt nutně potřebuje

Seznam Zprávy

O české elektroletadlo ΦNIX mají zájem švédské pilotní školy. Pokud se však oceňovaným ultralightům nepodaří rychle zajistit odbyt a rozjet sériovou výrobu, projekt skončí na nedostatku kapitálu.

Sep 17

České nemocnice začínají zavádět online rezervační systém na testy

Seznam Zprávy

Nemocnice v Česku řeší přetíženost a lidé si stěžují na fronty kvůli testování na covid-19. Většina velkých nemocnic má přitom k dispozici i online rezervaci na testování.

Sep 10

Ministerstvo přestalo zveřejňovat číslo R. Svět jej ale sleduje. Existuje i to české

Seznam Zprávy

Aktuální české reprodukční číslo se pohybuje nad 1,4. V sousedním Německu je pod 1, což je hranice, kdy se virus nešíří příliš rychle.

Jun 16

Zprávy Seznamu mají největší týdenní zásah z českých online médií

Seznam Zprávy

Podle aktuální studie Reuters Institute zprávy Seznamu týdně sleduje téměř polovina Čechů. Zpravodajství Seznamu důvěřuje 54 % respondentů. Důvěra v média celosvětově klesá, Češi věří nejvíc veřejnoprávním médiím.