English

V hledišti v Lipsku. Co se dělo těsně před zápasem s Portugalskem a při něm

Seznam Zprávy

Čeští fotbalisté prohráli ve svém úvodním zápase na Euro s Portugalskem 2:1. V hledišti v Lipsku byly tisíce Čechů, mezi nimi i zvláštní fotbaloví reportéři Seznam Zpráv Zuzana Hodková a Jindřich Šídlo

More from Seznam Zprávy

Jun 27

TMBK: Není mistrovství jako mistrovství. Fotbalové Euro Čechům nevyšlo

www.seznamzpravy.cz

Žluté karty, kam se podíváš. Nemůže být každé mistrovství posvícení. Koláž o českém fotbalu od TMBK pro Seznam Zprávy.

Jun 19

V hledišti v Lipsku. Co se dělo těsně před zápasem s Portugalskem a při něm

Seznam Zprávy

Čeští fotbalisté prohráli ve svém úvodním zápase na Euro s Portugalskem 2:1. V hledišti v Lipsku byly tisíce Čechů, mezi nimi i zvláštní fotbaloví reportéři Seznam Zpráv Zuzana Hodková a Jindřich Šídlo

Jun 19

Vysoký jalovec! Jak čeští fandové utíkali supercele a ovládli Lipsko

Seznam Zprávy

Češi vstoupili do fotbalového Eura porážkou 1:2 s favorizovanými Portugalci. Reportéři Seznam Zpráv sledovali, jak přes 10 tisíc jejich fandů v ulicích nasává atmosféru mistrovství Evropy.

Jun 18

Češi v prvním zápase na Euru podlehli Portugalcům 1:2

www.seznamzpravy.cz

Favorizovaní Portugalci měli od začátku navrch. Češi se přesto dokázali dostat z první velké šance do vedení pohledným gólem, nakonec jim ale štěstí nepřálo.

Jun 18

Foto: Čeští fanoušci ovládli vyprodaný stadion v Lipsku, k výhře to nestačilo

Seznam Zprávy

První utkání české reprezentace na fotbalovém Euru proti Portugalsku se hrálo v nedalekém Lipsku. Český výběr jej i přes velkou podporu fanoušků nakonec prohrál 1:2. Podívejte se, jak se fandilo na stadionu i kolem něj.

Jun 18

Jistý bronz pro Portugalce. Česko v Lipsku vyzve tým za miliardu eur

Seznam Zprávy

Nejdražší hráči i nejslabší místa fotbalových týmů na evropském šampionátu. Podívejte se, koho potkají čeští lvi ve skupině F na fotbalovém Euru.

Jun 17

Geniálním lobem šokoval Portugalsko a otevřel Česku cestu ke stříbru

www.seznamzpravy.cz

Kdykoli se chystá střetnutí českého týmu s portugalským, ten gól se připomene. Ve čtvrtfinále Eura 1996 záložník Karel Poborský vyřadil nebezpečného soupeře lobem, nad nímž dodnes plesá každý fotbalový fanoušek. I ten portugalský.

Mar 28

Řidiči autobusu, který havaroval u Lipska, byli Čech a Slovák. Oba přežili

www.seznamzpravy.cz

Saská policie oznámila, že středeční nehodu autobusu na dálnici u Lipska nepřežili čtyři cestující. Dále upřesnila, že autobus společnosti FlixBus řídil dvaašedesátiletý Čech.

Mar 12

Polsko, Česko, Německo. To je uhlák Evropy

Seznam Zprávy

Uhlí stále tvoří více než třetinu globální produkce elektřiny. Jeho největším konzumentem jsou asijské státy, které se uhelných elektráren jen tak nevzdají. Naopak některé země Evropy se už od uhlí oprostily.

Oct 29

Portugalec vzkázal Černochové: Chce Česko vypadnout z planety Země? Šťastnou cestu

Seznam Zprávy

„Vyjádření paní ministryně chápu jako výraz určité frustrace,“ uvedl europoslanec ODS Alexandr Vondra k výzvě ministryně obrany, aby Česko odešlo z OSN.„Jsem k OSN dlouhodobě kritický, ale vyzývat vládu k odchodu nebudu,“ říká.

Dec 10

Tým z Evropy převlečený za Afričany. Portugalce čeká odpoledne těžká šichta

Seznam Zprávy

Pět evropských týmů, dva jihoamerické a jeden africký – takové je složení pátečních a sobotních čtvrtfinále šampionátu. Maroko je týmem, který se chce jako první z Afriky dostat do semifinále. Země, jež má na Evropu úzkou vazbu.

Sep 7

V utahování opasků jsou Češi nejpřísnější z Evropy

Seznam Zprávy

Česko je třetí nejhorší zemí z pohledu propadu tržeb obchodníků v porovnání s předcovidovým rokem 2019. Horší už jsou jen Španělsko a Rakousko, kterým se nedaří nastartovat turismus.

Jul 19

Češi pracují déle než průměr Evropy. Češky v důchodu tvrdě doplatí

www.seznamzpravy.cz

ANALÝZA. Současné patnáctileté čeká v Česku přes 36 let na pracovním trhu. Oproti Západu zde méně času v práci tráví ženy. Ty se s odchodem do důchodu ocitnou často pod hranicí chudoby. Na penzi se proto mohou těšit spíš muži.

Nov 18

Glosář: Malá útěcha pro český fotbal. Koukněte na Italy a Portugalce

Seznam Zprávy

Nad ukončenými kvalifikačními skupinami o postup na světový šampionát v Kataru se zamýšlí komentátor Jaromír Bosák.

Jun 22

30 fotek o fotbalové vášni: Tak se letos fandí na mistrovství Evropy

Seznam Zprávy

Po déle než roce, který byl ve znamení uzávěr, izolace a strachu, si fanoušci napříč starým kontinentem společně užívají fotbalové Euro. I když mnohde dál platí restrikce, když se dá gól, je čas slavit. Nabízíme malou ochutnávku.

Jun 20

Češi dali gól! Na mistrovství, o kterém nevíte

Seznam Zprávy

Sportovní úspěchy českého týmu řeší půlka republiky. Ty filmové jsou stejně velké, ne-li větší, ale neví o nich skoro nikdo.

Jun 11

Česko není kolonií Evropy, rozohnil se Babiš

Seznam Zprávy

Premiér Andrej Babiš opět zaútočil na Evropský parlament a opozici. EP podle něj Česku diktuje, kdo v něm má být premiérem.

May 15

Portugalsko otevírá náruč turistům z EU, Česko podmínky splňuje

Seznam Zprávy

Portugalsko umožní turistické lety ze zemí Evropské unie s nízkou mírou nákazy, při příletu stačí ukázat negativní test na koronavirus. Povolení ke vstupu se bude týkat zemí s méně než 500 novými případy na 100 tis obyvatel týdně.

Nov 12

V Lipsku Němci šéfovali. Jedno plus se ale v českém týmu najde

Seznam Zprávy

Jak to bylo ve středu večer v Lipsku? Předvedli se nováčci, proti minimálně „béčkovému“ národnímu týmu Německa ale nikdo zvlášť nezazářil. Jeden plus se ale přeci jen najde, hledejme ho mezi třemi tyčemi…

Jul 8

Dětští uprchlíci míří do Finska a Portugalska. Česko je přijmout nechce

www.seznamzpravy.cz

Podle Evropské komise je v řeckých táborech celkem 4800 nezletilých migrantů bez doprovodu. Většinou se jedná o teenagery. Česko se ale do jejich dobrovolného přerozdělování i nadále odmítá zapojit.