English

Odvolaný Ševčík chystá letní comeback. Překvapil studenty i vedení školy

Seznam Zprávy

Do vedení Národohospodářské fakulty VŠE se má vrátit Miroslav Ševčík. Nová děkanka ho chce jako svého zástupce. U voličů má šanci, rektor školy ale už začíná naznačovat, že by také mohl problémovou fakultu rovnou zrušit.

More from Seznam Zprávy

Jun 28

Ševčík je zpět ve vedení fakulty. Máme autonomii, vzkazuje nová děkanka

Seznam Zprávy

Kolegové odvolaného děkana Miroslava Ševčíka mu našli novou práci ve vedení fakulty. Bude jedním ze čtyř proděkanů. Rektor školy se zlobí, studenti také. Poprvé se ozývá i nová šéfka fakulty, odmítá „zásahy do autonomie“.

Jun 4

Děkankou Národohospodářské fakulty VŠE je Adéla Zubíková

www.seznamzpravy.cz

Zubíková byla dosud statutární zástupkyní děkana, fakultu vede od loňského prosince, kdy Dvořák odvolal tehdejšího děkana fakulty Miroslava Ševčíka.

Jan 26

Ševčík podal žalobu na Vysokou školu ekonomickou

www.seznamzpravy.cz

Bývalý děkan Národohospodářské fakulty VŠE se svým odvoláním z funkce dlouhodobě nesouhlasí. Rozhodl se obrátit na soud.

Dec 21

Ševčík převzal rozhodnutí o odvolání z funkce děkana

Seznam Zprávy

Podle Miroslava Ševčíka jde o politické rozhodnutí, které poškozuje univerzitu daleko více než jeho hodnocení českého premiéra. Proti svému odvolání se hodlá právně bránit.

Dec 13

TMBK: Ševčík se ve zlém loučí s vedením fakulty VŠE. Rektora už to nebavilo

www.seznamzpravy.cz

Rektor VŠE dnes rozhodl, že děkan, expert Trikolory a mluvčí na demonstracích Rajchla v jedné osobě už dál nepovede Národohospodářskou fakultu. Šéf univerzity se loučí originálním způsobem. Koláž TMBK pro Seznam Zprávy.

Dec 13

Rektor VŠE rozhodl o odvolání Ševčíka. Děkan se chce bránit u soudu

Seznam Zprávy

Rektor VŠE Petr Dvořák si dnes pozval děkana Miroslava Ševčíka, o jehož odvolání již několik měsíců usiluje. Předal mu dokumenty k podpisu, které zahrnovaly i rozhodnutí o jeho odvolání. Děkan listiny nepřevzal, píše iRozhlas.

Jun 26

Akademický senát VŠE doporučil odvolat děkana Ševčíka

Seznam Zprávy

Miroslav Ševčík poškozuje dobré jméno Vysoké školy ekonomické, napsal do návrhu na souhlas s jeho odvoláním rektor Petr Dvořák.

Mar 29

Děkan Ševčík přišel o známku slavného atletického závodu

Seznam Zprávy

Dlouhodobé spory ekonoma Miroslava Ševčíka s jeho bývalým kamarádem Pavlem Šourkem vyvrcholily: Ševčík přišel o ochrannou známku Memoriálu Josefa Odložila, který řídí. Právě Pavel Šourek ho v registraci na další roky předběhl.

Mar 23

Rektor VŠE požádal o svolání fakultního senátu k odvolání děkana Ševčíka

www.seznamzpravy.cz

Rektor Vysoké školy ekonomické (VŠE) Petr Dvořák dnes požádal předsedu akademického senátu Národohospodářské fakulty VŠE o bezodkladné svolání schůze, na které by se mělo jednat o odvolání děkana fakulty Miroslava Ševčíka.

Mar 14

Ševčík požádal o čas na rozmyšlenou, rektor na jeho konci trvá

Seznam Zprávy

Vedení VŠE od rána řeší další působení Miroslava Ševčíka na univerzitě. Děkan měl seznámit rektora s rozhodnutím, zda vyslyší jeho výzvu a odejde z vedení fakulty, požádal ale o více času na rozhodnutí. Rektora to neuspokojilo.

Mar 12

TMBK: Děkan Ševčík vysvětluje účast na demonstraci

www.seznamzpravy.cz

Děkan Národohospodářské fakulty VŠE přišel s kreativním vysvětlením, jak se zapletl do útoku na Národní muzeum. Další koláž populárního grafika pro Seznam Zprávy.

Oct 11

Děkan Ševčík po boku dezinformátorů. Rektor se zlobí, tím to ale končí

www.seznamzpravy.cz

Děkan Miroslav Ševčík vystoupil na akci iniciativy, jejíž zakladatel volá po mocenských změnách po vzoru komunistického puče v roce 1948. Rektor školy jeho chování kritizuje, v čele fakulty však ekonom nadále zůstává.

Jun 14

Ekonom Ševčík ustál kauzy a bude děkanem

Seznam Zprávy

Ekonom spojený se stranou Trikolora Miroslav Ševčík se na začátku července chopí funkce děkana Národohospodářské fakultě VŠE. Rektora školy nezviklaly kauzy spojené s pedagogem, který byl před revolucí členem KSČ.

May 17

Proč Miroslav Ševčík couvnul? „Patrně se bál hlasování po jménech“

www.seznamzpravy.cz

Členství v KSČ, jízda v protisměru s modrým majáčkem, výroky sympatizující s Vladimirem Putinem – i to jsou kauzy spojené s Miroslavem Ševčíkem. Proč ale neuspěl s kandidaturou do Vědecké rady VŠE? Dozvíte se v podcastu 5:59.

Apr 19

Ševčík hájí Putina a chce být děkanem na VŠE. „Alarmující,“ říká ministryně

Seznam Zprávy

Ministryně pro vědu a výzkum Helena Langšádlová kritizuje situaci na fakultě Vysoké školy ekonomické, jejímž jediným kandidátem na děkana je ekonom a politik Trikolory Miroslav Ševčík. Jeho prokremelské výroky má za extrémní.

Apr 17

Ševčík věří Putinovi víc než šéfovi BIS. Teď se chce stát děkanem fakulty

www.seznamzpravy.cz

Expert hnutí Trikolóra Miroslav Ševčík kandiduje na děkana na Vysoké škole ekonomické.

Oct 12

Novým děkanem ostravské lékařské fakulty má být epidemiolog Maďar

www.seznamzpravy.cz

Maďar nahradí ve funkci děkana Arnošta Martínka, který rezignoval.

Jul 22

Děkan ostravské lékařské fakulty nejpozději v září rezignuje

www.seznamzpravy.cz

Děkan ostravské lékařské fakulty Arnošt Martínek nejpozději v září rezignuje. Martínek tak reagoval na nezískání akreditace pro obor Všeobecné lékařství, fakulta na něj minimálně letos nemůže přijímat nové studenty.

Jul 21

Odvolání děkana Lékařské fakulty v Ostravě není platné

www.seznamzpravy.cz

Odvolání děkana Lékařské fakulty Ostravské univerzity Arnošta Martínka není platné. Rozhodl o tom dnes Krajský soud v Ostravě, na který se děkan po svém odvolání akademickým senátem univerzity obrátil.

May 18

Komentář: Historik Kovář opisoval. Reakce Národohospodářské fakulty VŠE je směšná

Seznam Zprávy

Předminulý týden se Etická komise Národohospodářské fakulty VŠE (NF VŠE) usnesla, že historik Martin Kovář není plagiátor. A zvlášť za formu, jakou to udělala, by měla sklidit posměch.