English

Barák je po selhání snadný terč. Problémy českého fotbalu jsou ale jinde

Seznam Zprávy

Špatný výkon Antonína Baráka v zápase s Tureckem, který položil základ české porážky, jen poukazuje na mnohem větší problém, který v současnosti český fotbal sužuje.

More from Seznam Zprávy

Jun 27

Barák je po selhání snadný terč. Problémy českého fotbalu jsou ale jinde

Seznam Zprávy

Špatný výkon Antonína Baráka v zápase s Tureckem, který položil základ české porážky, jen poukazuje na mnohem větší problém, který v současnosti český fotbal sužuje.

Mar 3

Analytici: Průměrná mzda v Česku ve čtvrtém čtvrtletí 2023 reálně klesla

www.seznamzpravy.cz

I v průměru za celý loňský rok vykázaly mzdy v reálném vyjádření pokles. Shodují se na tom analytici oslovení ČTK. Český statistický úřad (ČSÚ) zveřejní údaje o vývoji mezd v úterý.

Feb 12

Přehledně: Nejdražší fotbalisté v Česku a co s jejich cenou udělala inflace

Seznam Zprávy

Přestup Davida Zimy z Turína do Slavie za 100 milionů korun pohnul pořadím v tabulce nejdražších přestupů do české ligy. Seznam Zprávy ji sestavily jinak: se započtením inflace.

Feb 2

Legendární Kendy. Fotbalista, od kterého se učil i Antonín Panenka

Seznam Zprávy

Kde František Knebort hrál, tam ho měli rádi. A poblahopřáli mu k 80. narozeninám.

Jan 14

Česko bylo loni čtvrtým největším vývozcem elektřiny v EU

Seznam Zprávy

Česká republika byla minulý rok čtvrtým největším exportérem elektřiny v Evropské unii. Podíl exportu ale klesá, důvodem je i nižší výroba elektřiny z uhelných a plynových elektráren, která kvůli poklesu cen méně vyplácela.

Nov 20

3:0. Česká fotbalová reprezentace postoupila na Euro. Šilhavý končí

www.seznamzpravy.cz

Čeští fotbalisté v závěrečném zápase kvalifikace porazili Moldavsko 3:0 a zajistili si postup na fotbalové mistrovství Evropy (Euro). Bezprostředně po zápase přesto rezignoval trenér Jaroslav Šilhavý.

Nov 5

Ať stárnou mladší. Fotbalista, který se vymyká českým zvyklostem

Seznam Zprávy

V předvečer Štědrého dne oslaví 42. narozeniny. Věk, kdy se většina vrstevníků už vydává na trenérskou dráhu, ostatně jeho kouč Marek Kulič je jen o sedm let starší. Marek Matějovský však kalendář doslova trhá.

Sep 30

Fotbalista, který má Česko zakázané. Hašek našel nové angažmá

Seznam Zprávy

Před dvěma roky prohlásil Martin Hašek st., bývalý reprezentant a později trenér více klubů, že jeho synové hrát v Česku už nemohou. Platí to stále. Starší sedmadvacetiletý Martin nyní našel angažmá v řeckém Makedonikos Neapoli.

Aug 18

Inflace v celé EU se v červnu snížila, Česko má ale stále čtvrtou nejvyšší

www.seznamzpravy.cz

Meziroční tempo růstu spotřebitelských cen v Evropské unii v červenci dále zpomalilo na 6,1 procenta z 6,4 procenta v červnu. Uvedl to ve své zprávě Evropský statistický úřad Eurostat.

Mar 28

Ukrajinští fotbalisté v Česku. „Když dostaneme rozkaz, bojovat pojedeme,“ říkají

Seznam Zprávy

V Hradci Králové našel náhradní domov ukrajinský druholigový tým Polissja Žytomyr. Fotbalistům pomáhá místní klub Olympia.

Feb 5

Česko bylo blízko medaili. Sáblíková ale zůstala čtvrtá

Seznam Zprávy

Je jí 34 let a závodí už na pátých olympijských hrách. Skromná Češka ze Žďáru nad Sázavou vyhrála v rychlobruslení všechno, co mohla.

Jul 22

Česká výprava má čtvrtého nakaženého sportovce, další míří na testy

Seznam Zprávy

Celkem se tak potvrdila nákaza u šesti členů české výpravy. Posledním z nich je zatím cyklista Michal Schlegel.

Jul 21

Česká výprava v Tokiu má čtvrtého nakaženého, znovu jde o sportovce

Seznam Zprávy

Stolní tenista Pavel Širuček kvůli pozitivnímu testu na covid-19 na olympiádě končí. Další dva sportovci z české výpravy měli pozitivní antigenní test, nyní čekají na potvrzující PCR test.

Jun 24

Jak se dostat na zápas českých fotbalistů o postup? Tohle musíte vědět

Seznam Zprávy

Osmifinále evropského fotbalového šampionátu začíná v sobotu zápasem Velšanů s Dánskem, v neděli od 18 hodin rozehrají své utkání v Budapešti i Češi. Přemýšlíte, zda na utkání s Nizozemskem vyrazit? Tady je pár dobrých rad.

Feb 14

Fotbalisté jako OSVČ. V Česku realita, v cizině nevídaná věc

Seznam Zprávy

Česká republika patří mezi jednu ze tří evropských zemí, kde fotbalisté nemají zaměstnanecké smlouvy a pracují jako OSVČ. Asociace fotbalových hráčů volá po změně, z pohledu FAČR je ale aktuální systém výhodnější.

Dec 7

Čtvrtý týden se PSEM: Vláda rozhodla, že Česko zůstane na třetím stupni

Seznam Zprávy

Sotva se znovu otevřely obchody a do restaurací se vrátili zákazníci, vláda musela řešit, zda nebude třeba znovu utáhnout otěže. V pondělí ale rozhodla, že na vyšší stupeň Česko zatím nepřejde.

Oct 11

Fotbalista žaloval Spartu. Neuspěl, ale na FIFA se hodně divili české specialitě

Seznam Zprávy

Spíš než kvůli jeho výkonům budou na kamerunského fotbalistu Georgese Mandjecka vzpomínat na Spartě v souvislosti se sporem, který tento hráč vyvolal a musela ho řešit FIFA. Hráč si v něm nárokoval 1,2 milionu eur, neúspěšně.

Sep 17

Němečtí fotbalisté dodrželi protivirová opatření. Schytali debakl 37:0

Seznam Zprávy

Koronavirus má vliv nejen na návštěvnost stadionů, ale i výsledky. Nezvykle skončilo utkání mezi německými amatérskými kluby. Jeden z nich nasadil do zápasu pouze sedm hráčů, ti navíc dodržovali pravidla sociálního distancování.

Jul 6

Čeští fotbalisté strašák anglických týdnů zahnali, zranění je neskosila

Seznam Zprávy

Obavy z toho, že náročný program po ligovém restartu přinese četná zranění, se nepotvrdily. Se zkušenými trenéry a špičkovým fyzioterapeutem jsme hledali odpovědi na otázky, jak vysokou zátěž zvládat.

Mar 16

Fotbalisté musí do lesů nebo běhat po zahradě. Barák prozradil, co ztratí

www.seznamzpravy.cz

Nejenže se kvůli hrozbě koronaviru nehrají zápasy. České ligové kluby rozpustily klasické tréninky a zjednodušeně řečeno poslaly hráče běhat do lesa. Individuálně, každého zvlášť, aby se od sebe navzájem pokud možno nenakazili. Jak se…