English

Bude se sledovat, zda Biden mentálně a fyzicky vydrží 90 minut, říká expert

Seznam Zprávy

Ani Joe Biden, ani Donald Trump nemají podle amerikanisty Jakuba Lepše v prezidentské debatě šanci ukrást voliče toho druhého. Bojovat se bude zejména o nerozhodnuté Američany, kteří neinklinují ani k jednomu.

More from Seznam Zprávy

Mar 26

Do amerických prezidentských voleb chce zasáhnout „Kdokoliv jiný“

www.seznamzpravy.cz

Pětatřicetiletý válečný veterán už má podle svých slov dost neustálého boje dvou stran o moc, který nemá pro obyčejné lidi žádný přínos. Chce do volebního klání zasáhnout jako Literally Anybody Else, tedy Doslova kdokoliv jiný.

Dec 20

Trump podle soudu ve státě Colorado nemůže kandidovat na prezidenta

www.seznamzpravy.cz

Exprezidentovi právníci uvedli, že se proti diskvalifikaci v tomto státě odvolají k nejvyššímu soudu USA, který má v ústavních záležitostech poslední slovo. Verdikt se nevztahuje na státy mimo Colorado, poznamenala stanice BBC

Apr 10

Biden chce znovu prezidentské křeslo. V primárkách ho nyní čeká Kennedy

www.seznamzpravy.cz

Jedná se o dosud nejkonkrétnější vyjádření ohledně plánů pro nadcházející volby, které americký prezident Biden poskytl. S oficiálním oznámením kandidatury chce ale ještě počkat.

Mar 31

Bývalý americký prezident Donald Trump stane v úterý před soudem

Seznam Zprávy

Bývalý prezident, který je vyšetřován pro pokus o státní převrat, byl ve čtvrtek obviněn velkou porotou kvůli platbám uskutečněným během prezidentské kampaně v roce 2016. K soudu má být předveden v úterý odpoledne.

Feb 10

Americký prezident Biden přiletí do Polska. Setká se tam i se zástupcem Česka

www.seznamzpravy.cz

Americký prezident Joe Biden bude od 20. do 22. února v Polsku, píše Reuters s odkazem na Bílý dům.

Nov 26

Prezidentští kandidáti chtějí hlasy menšin. „Ale nevědí o nás nic“

Seznam Zprávy

Vybírat prezidenta budou v lednu i voliči z národnostních menšin, kteří mají české občanství. Podle jejich zástupců ale na ně zaměřená kampaň výrazně nefunguje.

Oct 21

Americké volby ovlivní fenomén Trump. Prezident Biden má důvod bát se o práci

Seznam Zprávy

ANALÝZA. Za necelé tři týdny proběhnou ve Spojených státech všeobecné volby, jejichž hlavním tématem je inflace a ekonomika. Pokud se k moci dostanou republikáni, zbylé dva roky Bidenova období budou pro demokraty bolestivé.

Mar 18

Biden nechce stavět ropovod. Státy ho za to hromadně žalují

Seznam Zprávy

Generální prokurátoři osmnácti amerických států podali žalobu na prezidenta Joea Bidena. Jeho administrativa zrušila povolení k výstavbě poslední fáze ropovodu Keystone XL, čímž prý porušila energetickou politiku tamního Kongresu.

Feb 4

Joe Biden pozastaví stahování americké armády z Německa

Seznam Zprávy

Bývalý prezident USA Donald Trump loni v červnu ohlásil, že chce zásadně snížit počet vojáků v Německu, a to až o 12 000.

Jan 20

Složí přísahu a zamíří do Bílého domu. Kdo je Joe Biden, nový prezident USA?

Seznam Zprávy

Složit přísahu na schodech Kapitolu a převzít americkou vládu. Takové plány si teď dělá demokrat Joe Biden. Šestačtyřicátý šéf Bílého domu, který v listopadových volbách porazil republikána Donalda Trumpa.

Nov 15

Vyhrál Biden, ale není to fér. Donald Trump skoro uznal porážku

Seznam Zprávy

Donald Trump poprvé připustil, že v amerických volbách leč podvodem, ale zvítězil, Joe Biden.

Nov 4

Trump v klíčových státech získal více hlasů „latinos“ než v roce 2016

www.seznamzpravy.cz

Podle dat, která ukazují exit polls, tedy povolební průzkumy, Donald Trump získal o mnoho více hlasů od latinskoamerické menšiny než před čtyřmi lety.

Nov 3

Biden utvrzuje vedení, Trump dál ztrácí, ukazuje sčítání hlasů

Seznam Zprávy

Aktuální vývoj průběžných výsledků prezidentských voleb si můžete projít v grafice stát po státu.

Nov 3

Některé hlasy jsou si rovnější. Kdo rozhodne, zda zvítězí Trump, či Biden?

Seznam Zprávy

Vyvrcholení amerických voleb je tady. O výsledku hlasování sice rozhodují všichni voliči beze zbytku, hlasy některých jsou ale přece jen o něco cennější. Které voličské skupiny mají možná v rukou osud Spojených států?

Oct 31

Předpověď: Na 90 procent se příštím prezidentem USA stane Joe Biden

Seznam Zprávy

Současnému prezidentovi může ve volbách pomoci pouze zázrak. A ani by nás to vzhledem k uplynulým čtyřem letům nemělo překvapovat.

Oct 25

Donald Trump: Kdo je prezident USA, který obhajuje úřad před Joem Bidenem

Seznam Zprávy

Na začátku listopadu Američané rozhodnou, kdo se stane jejich prezidentem na další čtyři roky. Demokrat Joe Biden vyzve současného republikánského prezidenta Donalda Trumpa.

Oct 24

Joe Biden: Kdo je kandidát na prezidenta, jenž se postaví Donaldu Trumpovi?

Seznam Zprávy

Začátkem listopadu vyvrcholí nejočekávanější politická událost roku – volby amerického prezidenta. Proti stávajícímu šéfovi Bílého domu Donaldu Trumpovi se jako protikandidát postavil dlouholetý senátor Joe Biden.

Jul 17

Biden na nože s Buffettem. Prezidentský kandidát chce čisté USA v roce 2035

Seznam Zprávy

Demokrat Joe Biden v úterý představil svůj zelený plán: chce, aby americký energetický průmysl do roku 2035 neznečišťoval ovzduší. Miliardář Buffett minulý týden investoval 10 miliard dolarů do společnosti se zemním plynem.

Jun 3

Biden a Trump vyhráli prezidentské primárky v sedmi státech

Seznam Zprávy

Bývalý americký viceprezident Joe Biden zvítězil v primárkách Demokratické strany ve všech sedmi státech, v nichž se v úterý hlasovalo. Republikánské primárky všude vyhrál současný prezident Donald Trump.

Mar 17

AP: Joe Biden zvítězil v primárkách ve státě Washington

www.seznamzpravy.cz

Bývalý americký viceprezident Joe Biden zvítězil v demokratických primárkách ve státě Washington, které se konaly minulý týden. Informovala o tom dnes agentura AP, podle které tak Biden opanoval pět ze šesti států, v nichž se 10. března…