English

Nejrychlejší hráči Eura: Mbappé zaostává, v Top 10 jej předběhl i Čech

Seznam Zprávy

Předběhli Mbappého, naběhali desítky kilometrů. Češi do dalších zápasů Eura už nezasáhnou, v individuálních rekordech turnaje se zatím drží.

More from Seznam Zprávy

Jul 10

Druhým finalistou Eura je Anglie. Porazila Nizozemsko 2:1

www.seznamzpravy.cz

V nedělním finále se Angličané utkají se Španěly, kteří přehráli Francouze.

Jul 2

Česko: Nejhorší tým Eura? Hašek řeší i podobné problémy jako Angličané

www.seznamzpravy.cz

Konec Česka v základní skupině ME není náhodný ani smolný, ale zasloužený. Tuzemské fotbalové scéně dlouhodobě chybí koncepce výchovy mládeže a národní tým je toho důkazem. Kde brát inspiraci a naději, řeší nejnovější Nosiči vody.

Jun 28

Nejrychlejší hráči Eura: Mbappé zaostává, v Top 10 jej předběhl i Čech

Seznam Zprávy

Předběhli Mbappého, naběhali desítky kilometrů. Češi do dalších zápasů Eura už nezasáhnou, v individuálních rekordech turnaje se zatím drží.

Jun 27

TMBK: Není mistrovství jako mistrovství. Fotbalové Euro Čechům nevyšlo

www.seznamzpravy.cz

Žluté karty, kam se podíváš. Nemůže být každé mistrovství posvícení. Koláž o českém fotbalu od TMBK pro Seznam Zprávy.

Jun 26

Česko plní jen jedno z kritérií pro zavedení eura, uvedla Evropská komise

www.seznamzpravy.cz

Česká republika plní pouze jedno ze čtyř kritérií nutných pro vstup do eurozóny a zavedení eura. Ve své Konvergenční zprávě 2024 to dnes uvedla Evropská komise (EK).

Jun 22

Česko musí bodovat. V cestě mu stojí nováček Eura s gruzínským Maradonou

Seznam Zprávy

Česko čeká klíčový zápas Eura. Aby mělo reálnou šanci na postup ze skupiny, potřebuje s Gruzií bodovat, ideálně vyhrát. Co říkají čísla o nováčkovi velkých turnajů?

Jun 20

Rána z půlky se stala gólem Eura. Žádná náhoda, shodli se hráči i trenér

Seznam Zprávy

Kdyby se udělovaly medaile za umělecká gólová díla na evropských šampionátech, český (československý) fotbal by měl na vzácné kovy silné uchazeče. Určitě by k nim patřil i „povětroň“ Patrika Schicka z utkání se Skotskem.

Mar 12

Polsko, Česko, Německo. To je uhlák Evropy

Seznam Zprávy

Uhlí stále tvoří více než třetinu globální produkce elektřiny. Jeho největším konzumentem jsou asijské státy, které se uhelných elektráren jen tak nevzdají. Naopak některé země Evropy se už od uhlí oprostily.

Feb 6

Zahradník: Šanci na přijetí eura v Česku vidím na 75 procent

Seznam Zprávy

V úterý večer se vládní koalice dohodla, že ekonom Petr Zahradník nebude zmocněncem pro euro u ministra pro evropské záležitosti. Rozhovor poskytl Zahradník ještě před koaliční schůzkou.

Jan 7

Česko se blíží splnění podmínek pro přijetí eura, řekl Jurečka

www.seznamzpravy.cz

Ještě letos bude Česká republika pravděpodobně splňovat maastrichtská kritéria pro přijetí eura. Pro přijetí společné evropské měny volají například exportéři. Naopak odbory upozorňují na rizika.

Dec 3

Okamžitě po losu fotbalového Eura se strhl boj o lístky. Češi měli štěstí

Seznam Zprávy

Los v Hamburku rozhodl, že se Češi na fotbalovém Euru utkají ve skupině s Portugalskem, Tureckem a jedním týmem z baráže, pravděpodobně Řeckem.

Dec 6

Už šetříme i na jídle. Češi se stali nejúspornějším národem Evropy

Seznam Zprávy

Zdejší domácnosti v říjnu spořily ještě víc než v září a jejich útrata poklesla nejhlouběji v Evropské unii. Tím spotřebitelé mimo jiné potvrdili, že Česko už vstoupilo do recese.

Sep 7

V utahování opasků jsou Češi nejpřísnější z Evropy

Seznam Zprávy

Česko je třetí nejhorší zemí z pohledu propadu tržeb obchodníků v porovnání s předcovidovým rokem 2019. Horší už jsou jen Španělsko a Rakousko, kterým se nedaří nastartovat turismus.

Jul 19

Češi pracují déle než průměr Evropy. Češky v důchodu tvrdě doplatí

www.seznamzpravy.cz

ANALÝZA. Současné patnáctileté čeká v Česku přes 36 let na pracovním trhu. Oproti Západu zde méně času v práci tráví ženy. Ty se s odchodem do důchodu ocitnou často pod hranicí chudoby. Na penzi se proto mohou těšit spíš muži.

Oct 11

Česko je třetí v růstu cen v EU. Hůř je jen v dalších dvou zemích bez eura

Seznam Zprávy

Premiér Andrej Babiš (ANO) tvrdil, že český růst cen je nižší než jinde v Evropě. Čísla tomu neodpovídají. Zatímco v zemích platících eurem ceny loni klesly, v Česku dva roky setrvale rostou. A hůř je jen v Polsku a Maďarsku.

Jun 22

30 fotek o fotbalové vášni: Tak se letos fandí na mistrovství Evropy

Seznam Zprávy

Po déle než roce, který byl ve znamení uzávěr, izolace a strachu, si fanoušci napříč starým kontinentem společně užívají fotbalové Euro. I když mnohde dál platí restrikce, když se dá gól, je čas slavit. Nabízíme malou ochutnávku.

Jun 20

Češi dali gól! Na mistrovství, o kterém nevíte

Seznam Zprávy

Sportovní úspěchy českého týmu řeší půlka republiky. Ty filmové jsou stejně velké, ne-li větší, ale neví o nich skoro nikdo.

Jun 11

Česko není kolonií Evropy, rozohnil se Babiš

Seznam Zprávy

Premiér Andrej Babiš opět zaútočil na Evropský parlament a opozici. EP podle něj Česku diktuje, kdo v něm má být premiérem.

Jun 4

Glosář Jaromíra Bosáka: Boloňský test Čechů a nesmyslný model Eura

Seznam Zprávy

Konečně je to tady. Fotbalové vody začínají bouřit. Teď nemyslím volební představení, jehož hlavním tématem je nový předseda FAČR. Tomuto tématu se na Seznam Zprávách velice důkladně věnuje kolega Luděk Mádl.

Apr 9

Foto: 20 let proměn českého venkova. Tyto vesnice pokořily druhou metu

Seznam Zprávy

Stará hasičská nádrž na návsi jako biotop nebo komunitní centrum, které se inspirovalo kaolinovým dolem. Proměnu českých vesnic mapuje nová kniha Možnosti vesnice, která představí architektonické příběhy českého venkova.