English

Anglicky umím, ale moc jsem mu nerozuměl. Diplomaté komentují Bidena v debatě

Seznam Zprávy

Pokud by Joe Biden vzdal boj o Bílý dům, viceprezidentka Kamala Harrisová by ho automaticky nahradit nemohla, o nominaci by se musela utkat s dalšími zájemci. Otázka se řeší po Bidenově vystoupení v duelu s Donaldem Trumpem.

More from Seznam Zprávy

May 13

Vojenská pomoc z amerického balíku je na Ukrajině, potvrdil Bílý dům

www.seznamzpravy.cz

USA podle bezpečnostního poradce Jakea Sullivana učiní „vše, co je v lidských silách“, aby i další dodávky doputovaly do bránící se země co nejrychleji.

May 4

„Neuvěřitelné zklamání.“ Biden kvůli Izraeli riskuje Bílý dům

Seznam Zprávy

Demokraté v čele s Joe Bidenem riskují svou budoucnost v čele Spojených států. Přístup Bílého domu k protestům na amerických univerzitách mnohé zklamal. Že by opětovně získal mladé voliče, se teď nezdá pravděpodobné.

Mar 13

V boji o post amerického prezidenta se znovu utká Biden s Trumpem

www.seznamzpravy.cz

V rámci procesu primárek oba získali dostatečný počet delegátů, aby si prezidentské nominace zajistili. Trump i Biden své oponenty v nominačním procesu porazili naprosto jednoznačně.

Jan 16

Největší Trumpova překážka. Má i větší šanci vyprovodit Bidena z Bílého domu

Seznam Zprávy

Z Iowy sice Nikki Haleyová odešla třetí, do nadcházející bitvy v New Hampshire má ovšem lépe nabito než Ron DeSantis, říká pro SZ americký politolog Timothy Hagle. Dokáže se stát silnou republikánskou alternativou k Trumpovi?

Dec 10

Biden pozval Zelenského do Bílého domu. Sejít se mají už v úterý

Seznam Zprávy

Americký prezident Joe Biden pozval na oficiální návštěvu ukrajinského prezident Volodymyra Zelenského, informoval o tom Bílý dům. V sídle amerických prezidentů by se měli setkat v úterý 12. prosince.

Nov 30

Americká podpora Ukrajiny může s koncem roku narazit, varuje Bílý dům

www.seznamzpravy.cz

Žádost o další miliardy dolarů blokuje Republikánská strana, která chce vyčlenění peněz spojit se zpřísněním imigračních zákonů.

Sep 14

Syn amerického prezidenta Bidena byl obviněn ze tří případů lhaní

www.seznamzpravy.cz

Hunter Biden se stal prvním potomkem úřadujícího prezidenta, který byl kdy trestně stíhán.

Feb 10

Americký prezident Biden přiletí do Polska. Setká se tam i se zástupcem Česka

www.seznamzpravy.cz

Americký prezident Joe Biden bude od 20. do 22. února v Polsku, píše Reuters s odkazem na Bílý dům.

Oct 21

Americké volby ovlivní fenomén Trump. Prezident Biden má důvod bát se o práci

Seznam Zprávy

ANALÝZA. Za necelé tři týdny proběhnou ve Spojených státech všeobecné volby, jejichž hlavním tématem je inflace a ekonomika. Pokud se k moci dostanou republikáni, zbylé dva roky Bidenova období budou pro demokraty bolestivé.

Jun 8

Biden pozval ukrajinského prezidenta Zelenského do Bílého domu

www.seznamzpravy.cz

Joe Biden pozval ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského do Bílého domu. Oznámil to v pondělí poradce amerického prezidenta pro národní bezpečnost Jake Sullivan.

Apr 23

Biden vs. nejbohatší z bohatých. Návrhy Bílého domu otřásly burzou

Seznam Zprávy

Plán amerického prezidenta zdvojnásobit daň z kapitálových výnosů přinesl rychlý propad akcií. V případě, že Kongresem návrh na zdanění bohatých projde, může dojít k omezení investic do digitálních aktiv, bojí se odborníci.

Feb 4

Joe Biden pozastaví stahování americké armády z Německa

Seznam Zprávy

Bývalý prezident USA Donald Trump loni v červnu ohlásil, že chce zásadně snížit počet vojáků v Německu, a to až o 12 000.

Jan 20

Složí přísahu a zamíří do Bílého domu. Kdo je Joe Biden, nový prezident USA?

Seznam Zprávy

Složit přísahu na schodech Kapitolu a převzít americkou vládu. Takové plány si teď dělá demokrat Joe Biden. Šestačtyřicátý šéf Bílého domu, který v listopadových volbách porazil republikána Donalda Trumpa.

Nov 7

Co se teď bude v USA dít? Bidena čeká dlouhá cesta do Bílého domu

Seznam Zprávy

Joe Biden podle matematických propočtů vyhrál americké prezidentské volby. Za vítěze ho označilo vícero amerických médií. Neznamená na to ale, že už je Biden prezidentem. Do Oválné pracovny to pro něj může být ještě dlouhá cesta.

Oct 31

Předpověď: Na 90 procent se příštím prezidentem USA stane Joe Biden

Seznam Zprávy

Současnému prezidentovi může ve volbách pomoci pouze zázrak. A ani by nás to vzhledem k uplynulým čtyřem letům nemělo překvapovat.

Oct 27

Americké volby od A do Z: Vše, co potřebujete vědět o boji o Bílý dům

Seznam Zprávy

Donald Trump, Joe Biden, Kamala Harrisová, Mike Pence. Známá jména, která netřeba představovat. V „abecedě voleb“ se dozvíte víc. Třeba to, jací voliči mají největší hodnotu nebo jakou roli hraje ve volbách leden 2021.

Oct 24

Joe Biden: Kdo je kandidát na prezidenta, jenž se postaví Donaldu Trumpovi?

Seznam Zprávy

Začátkem listopadu vyvrcholí nejočekávanější politická událost roku – volby amerického prezidenta. Proti stávajícímu šéfovi Bílého domu Donaldu Trumpovi se jako protikandidát postavil dlouholetý senátor Joe Biden.

Jul 7

Trump vs. americké děti. Bílý dům se chystá zakázat síť TikTok

www.seznamzpravy.cz

Zvýšené napětí mezi USA a Čínou se přelévá do světa sociálních sítí. Americká vláda se zaměřila na sociální platformu TikTok. Ta je podle ní zdrojem dat pro čínskou komunistickou stranu.

Apr 8

Bernie Sanders vyklidil pole. O Bílý dům se utká Biden s Trumpem

Seznam Zprávy

V amerických demokratických primárkách byli už jen dva. A jeden z nich ve středu oznámil, že z kampaně odstupuje. Bernie Sanders uvolnil cestu ke střetu s Trumpem Joeu Bidenovi.

Mar 2

Nejmladší kandidát Buttigieg vzdal boj o Bílý dům. Biden chce jeho podporu

www.seznamzpravy.cz

„Podíváme-li se na to matematicky, je to správné rozhodnutí.“ Tak obhájil Pete Buttigieg svůj odchod z demokratických voleb kandidáta na prezidenta. Kampaň ukončil po neuspokojivém výsledku v sobotních primárkách v Jižní Karolíně. Získal…