English

Demokraté na rozcestí. Těchto pět lidí by mohlo nahradit Joea Bidena

Seznam Zprávy

Kandidovat, či nekandidovat? Před Joem Bidenem po čtvrteční debatě leží jedna z důležitých otázek jeho politické kariéry. Americká média již mezitím spekulují o tom, kdo by se Trumpovi postavil místo něj.

More from Seznam Zprávy

Jul 2

První demokratický kongresman vyzval Bidena, ať vzdá boj o Bílý dům

www.seznamzpravy.cz

„Mé rozhodnutí zveřejnit tyto silné výhrady nebylo snadné a v žádném případě nesnižuje můj respekt ke všemu, čeho prezident Biden dosáhl,“ uvedl Lloyd Doggett v prohlášení.

Jul 1

Demokraté na rozcestí. Těchto pět lidí by mohlo nahradit Joea Bidena

Seznam Zprávy

Kandidovat, či nekandidovat? Před Joem Bidenem po čtvrteční debatě leží jedna z důležitých otázek jeho politické kariéry. Americká média již mezitím spekulují o tom, kdo by se Trumpovi postavil místo něj.

May 13

Vojenská pomoc z amerického balíku je na Ukrajině, potvrdil Bílý dům

www.seznamzpravy.cz

USA podle bezpečnostního poradce Jakea Sullivana učiní „vše, co je v lidských silách“, aby i další dodávky doputovaly do bránící se země co nejrychleji.

Apr 18

Rozkol u Kennedyů. Rodina podpoří Joea Bidena

www.seznamzpravy.cz

Členové klanu Kennedyů plánují využít odkazu slavné demokratické rodiny a podpoří Joea Bidena na čtvrteční předvolební akci ve Filadelfii.

Apr 16

Fotky: Hodiny pro Fialu od Joea Bidena ukazují český i americký čas

Seznam Zprávy

Návštěva Petra Fialy v USA skončila. Kromě návštěvy Bílého domu se stihl podívat také na hokej nebo do amerického Kongresu. Podívejte se na dva americké dny českého premiéra.

Feb 15

Tusk a Duda se 12. března setkají s Bidenem, oznámil Bílý dům

www.seznamzpravy.cz

Tématy schůzky budou podle prohlášení Bílého domu podpora Ukrajině, příprava nadcházejícího washingtonského summitu NATO a bilaterální spolupráce.

Nov 30

Americká podpora Ukrajiny může s koncem roku narazit, varuje Bílý dům

www.seznamzpravy.cz

Žádost o další miliardy dolarů blokuje Republikánská strana, která chce vyčlenění peněz spojit se zpřísněním imigračních zákonů.

Sep 14

Syn amerického prezidenta Bidena byl obviněn ze tří případů lhaní

www.seznamzpravy.cz

Hunter Biden se stal prvním potomkem úřadujícího prezidenta, který byl kdy trestně stíhán.

Mar 31

Bývalý americký prezident Donald Trump stane v úterý před soudem

Seznam Zprávy

Bývalý prezident, který je vyšetřován pro pokus o státní převrat, byl ve čtvrtek obviněn velkou porotou kvůli platbám uskutečněným během prezidentské kampaně v roce 2016. K soudu má být předveden v úterý odpoledne.

Jun 14

Komentář: Bidena požírá inflace, asi prohraje demokratům volby

www.seznamzpravy.cz

V tzv. midterms většinou platí, že vládnoucí strana utrpí porážku a hraje se jen o to, aby udržela většinu alespoň v jedné komoře Kongresu. Jenže letos to vypadá s demokraty obzvláště bledě.

Nov 2

Video: Jenom malý šlofíček. Joea Bidena klimatická konference zmohla

Seznam Zprávy

Ve skotském Glasgow se odehrává klíčový summit, na němž státníci a odborníci řeší, jak čelit hrozbě klimatické změny s možnými katastrofálními dopady. O nechtěný rozruch se na začátku akce postaral prezident USA.

Jun 17

Od královny k „carovi“. Podívejte se na první evropskou cestu Joea Bidena

Seznam Zprávy

Šéf Bílého domu vyrazil – poprvé od lednové inaugurace – utužovat pošramocené vztahy se starými spojenci. Zúčastnil se summitů G7, NATO a Evropské unie, aby na závěr svedl diplomaticky obtížný taneček s ruským prezidentem.

May 14

Rozkol mezi americkými demokraty kvůli Izraeli. Tlak na Bidena roste

Seznam Zprávy

Kritika vůči Izraeli i prezidentovi Bidenovi v rámci Demokratické strany sílí. Ve čtvrtek se členové této strany střetli na půdě Kongresu ohledně aktuální situace v Izraeli. Bidenova vláda kritiku odmítá.

Apr 29

Dvě překvapení Joea Bidena. U jednoho navíc nejde proti Trumpovi

Seznam Zprávy

V čele Spojených států stojí Joe Biden skoro 100 dní. „V zahraniční politice udělal zajímavé kroky. U té domácí se najde spousta kritiků, již by očekávali, že těch kroků bude víc a budou už prosazené,“ říká amerikanista Jan Beneš.

Jan 19

Generální zkouška a pak už naostro. Tak se chystá velký den Joea Bidena

Seznam Zprávy

Bílý dům obehnaný plotem i ostnatým drátem. Centrum města prakticky uzavřené. Ve Washingtonu DC panuje napjatá atmosféra, zbývá poslední den do samotné inaugurace Bidena.

Oct 27

Americké volby od A do Z: Vše, co potřebujete vědět o boji o Bílý dům

Seznam Zprávy

Donald Trump, Joe Biden, Kamala Harrisová, Mike Pence. Známá jména, která netřeba představovat. V „abecedě voleb“ se dozvíte víc. Třeba to, jací voliči mají největší hodnotu nebo jakou roli hraje ve volbách leden 2021.

Oct 25

Donald Trump: Kdo je prezident USA, který obhajuje úřad před Joem Bidenem

Seznam Zprávy

Na začátku listopadu Američané rozhodnou, kdo se stane jejich prezidentem na další čtyři roky. Demokrat Joe Biden vyzve současného republikánského prezidenta Donalda Trumpa.

Aug 19

Fotky z noci, kdy se začaly plnit sny Joea Bidena

Seznam Zprávy

Virtuální sjezd americké Demokratické strany oficiálně jmenoval Obamova viceprezidenta Joea Bidena demokratickým kandidátem do listopadových prezidentských voleb.

Aug 12

Není to dobrá zpráva, lekl se Trumpův tým nové pravé ruky Joea Bidena

Seznam Zprávy

Dlouho se spekulovalo, koho si demokratický kandidát na amerického prezidenta Joe Biden vybere jako „running mate“ neboli viceprezidenta. Vědělo se, že chce ženu. A nyní je jasné i jméno - Kamala Harrisová.

Jul 7

Trump vs. americké děti. Bílý dům se chystá zakázat síť TikTok

www.seznamzpravy.cz

Zvýšené napětí mezi USA a Čínou se přelévá do světa sociálních sítí. Americká vláda se zaměřila na sociální platformu TikTok. Ta je podle ní zdrojem dat pro čínskou komunistickou stranu.