English

„Počítáme každou korunu.“ Zaměstnanci Liberty zoufale vyhlíží peníze od státu

Seznam Zprávy

Zaměstnance Liberty Ostrava čekají krušné prázdniny. V srpnu jim úřad práce vyplatí třetí a poslední náhradu mzdy. Kdo a jestli vůbec se někdo zadluženého hutního podniku v insolvenci po létě ujme, zatím není jasné.

More from Seznam Zprávy

Jul 23

Liberty Ostrava chce zavřít koksovnu a propouštět, odejít by mohlo až 2600 lidí

www.seznamzpravy.cz

Až 2600 lidí, tedy více než polovina současného počtu zaměstnanců, by mohlo ztratit práci v Liberty Ostrava. Z nich by zhruba 2300 odešlo do konce listopadu a 300 do konce ledna.

Jul 17

Po hutích Liberty zkrachoval Guptovi v Česku i byznys se šrotem

Seznam Zprávy

Městský soud v Praze zahájil insolvenční řízení s firmou Liberty Metal Recycling Czech byznysmena Sandžíva Gupty. Společnost byla přímo napojená na Guptovy hutě Liberty Ostrava. Kvůli jejich problémům také zkrachovala.

Jun 23

Jurečka: Lidé z Liberty by mohli dostat náhrady mzdy začátkem července

www.seznamzpravy.cz

Zaměstnanci Liberty Ostrava by mohli začít dostávat náhradu mzdy první týden v červenci, uvedl ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka. Stát bude hledat cestu, jak vyplácet mzdy déle než tři měsíce, aby je v podniku udržel.

Jun 19

Komentář: Kdo vytyčil hutím Liberty cestu do pekla?

www.seznamzpravy.cz

Za čtyři roky se má slavit 200 let ostravského hutnictví. Jestli tomu tak bude, záleží na schopnostech vlády najít investora pro huť Liberty. Naděje žije, i když právě vládní úřady mají na zastavení výroby v Ostravě lví podíl.

Jun 14

Kdo zachrání Liberty? O hutě bychom mohly mít zájem, přiznávají české firmy

Seznam Zprávy

Česko hledá investora, který by zachránil provoz zadlužené huti Liberty Ostrava. Na rozjezd budou podle Jana Rafaje, prezidenta Svazu průmyslu a dopravy, potřeba miliardy. I tak se o společnost zajímají některé firmy.

Mar 22

Hutě Liberty Ostrava za měsíc prohloubily ztrátu o miliardu

Seznam Zprávy

V ocelárnách Liberty Ostrava došlo od konce února do konce března k prohloubení ztráty na více než tři miliardy korun. Hlavní část výroby hutí stojí od prosince. Podniku bez provozních příjmů se tak horší i další ukazatele.

Mar 11

Hutě Liberty Ostrava pojedenácté odložily nástup většiny zaměstnanců do práce

www.seznamzpravy.cz

Ani tento týden nepůjde většina zaměstnanců hutě Liberty Ostrava do práce. Firma jejich návrat opět o týden posunula, už pojedenácté. ČTK to řekl předseda základní organizace OS KOVO Liberty ČR Petr Slanina.

Feb 23

Nový problém Liberty. Lidé dávají výpovědi, mohou chybět při rozjezdu huti

Seznam Zprávy

Tisícům zaměstnancům ostravské huti Liberty, kteří jsou už dva měsíce na nuceném volnu, dochází trpělivost. Řada z nich podává výpovědi. „Tahle agonie musí co nejdřív skončit,“ říká v rozhovoru pro Seznam Zprávy odborový předák.

Feb 19

Už poosmé. Návrat zaměstnanců Liberty Ostrava do práce se opět odkládá

Seznam Zprávy

Firma Liberty Ostrava opět o týden odložila návrat zaměstnanců do práce, řekli odboráři. Do zaměstnání nově nastoupí asi 100 lidí do rourovny.

Feb 12

Návrat zaměstnanců Liberty Ostrava do práce se už posedmé odkládá

www.seznamzpravy.cz

Návrat zaměstnanců podniku Liberty Ostrava do práce se opět odkládá o týden, řekli odboráři. Huť se stále nedohodla s dodavatelem energií Tameh Czech.

Feb 5

Návrat zaměstnanců Liberty Ostrava do práce se odkládá

www.seznamzpravy.cz

Odbory v ostravských hutích oznámily, že většina zaměstnanců zůstane doma další týden. Ze zhruba 6000 jich nyní pracuje asi 1000. Peníze na mzdy prý vedení firmy odborům přislíbilo.

Feb 1

Průmyslník Strnad se zajímá o vstup do ostravských hutí Liberty

Seznam Zprávy

Skupina CE Industries byznysmena Jaroslava Strnada jedná o možnostech vstupu do oceláren Liberty Ostrava. Ty jsou ve finanční krizi. Strnadovo angažmá ale zatím jisté není. Liberty bude na rozjezd výroby potřebovat miliardy.

Jan 29

Návrat zaměstnanců Liberty Ostrava do práce se odkládá o další týden

www.seznamzpravy.cz

Návrat zaměstnanců Liberty Ostrava do práce se odkládá o další týden, řekli odboráři. Huť se stále nedohodla s Tamehem Czech na dodávkách energií.

Jan 21

Fotky: Podívejte se, jak to vypadá uvnitř zavřené huti Liberty

Seznam Zprávy

Výroba v ostravské firmě Liberty stojí a zaměstnanci jsou už od konce minulého roku doma. Poslední oznámený termín, kdy by se mohli vrátit do práce, je 23. ledna.

Jan 15

Další týden. Návrat zaměstnanců Liberty Ostrava do práce se znovu odkládá

www.seznamzpravy.cz

Návrat zaměstnanců Liberty Ostrava do práce se opět odkládá o týden, a to na úterý 23. ledna. Po dnešním jednání s vedením podniku to řekl předseda základní organizace OS KOVO Liberty ČR Petr Slanina.

Jan 8

Zaměstnanci ostravské hutě Liberty by se měli vrátit do práce 16. ledna

www.seznamzpravy.cz

Termín návratu zaměstnanců hutě Liberty Ostrava do práce se posouvá na 16. ledna, uvedla dnes Česká televize (ČT). Hutní společnost se stále nedohodla s dodavatelem energií Tameh.

Jan 2

Padlý dodavatel energií pro ostravské hutě plánuje přežití

Seznam Zprávy

Dodavatel energií pro ostravskou Novou huť Tameh Czech věří, že bude moci vyřešit svůj bankrot prostřednictvím reorganizace. Firma již návrh doručila soudu. Tameh upadl do platební neschopnosti kvůli finančním problémům hutí.

Dec 15

Dodavatel energií pro Liberty Ostrava na sebe podal insolvenci

Seznam Zprávy

Společnost Tameh Czech, která dodává energie huti Liberty Ostrava, na sebe podala insolvenční návrh. Uvedla, že se dostala do sekundární platební neschopnosti.

Jan 10

Nová pravidla pro karanténu a izolaci a jak je to s náhradou mzdy

Seznam Zprávy

Karanténa i izolace se od úterý zkrátí na pět dní. Nebude nutný ani PCR test. Přesná pravidla přinášejí Seznam Zprávy v přehledu.

Apr 16

Huť Liberty Ostrava odstaví kvůli koronaviru jednu z vysokých pecí

Seznam Zprávy

Vedení hutí tvrdí, že kvůli nejistotě vyvolané koronavirem, musí snížit výrobu železa o dvacet procent. S plnou výrobou počítá zase od srpna. Odboráři se bojí o budoucnost firmy.