English

Babiš vede ANO jako obchodní dům. Nabízí, co je zrovna v módě, říká politolog

Seznam Zprávy

Podle politologa Michala Pinka se Andrej Babiš chová čistě účelově. Stejně hodnotí i aktuální dění okolo frakce Patrioti pro Evropu. Vnímá ji jako marketingový tah, který má šéfovi ANO umožnit chlubit se – byť nesplněnými – sliby.

More from Seznam Zprávy

Jun 21

Hnutí ANO vystoupí z frakce Renew Europe v EP i z evropské strany ALDE

www.seznamzpravy.cz

Hnutí ANO vystoupí z liberální frakce Renew Europe v Evropském parlamentu (EP) i z evropské strany ALDE. Na páteční tiskové konferenci ve Sněmovně to oznámil předseda hnutí Andrej Babiš.

May 30

Jsme na dostřel hnutí ANO, říká Vondra

www.seznamzpravy.cz

Na evropské kandidátce koalice Spolu si vybere každý. Má to ale háček, případný volič dá zcela jistě svůj hlas nejen těm, kdo mu vyhovují, ale i opačnému postoji. Jak se model společné kandidatury ODS, KDU-ČSL a TOP 09 osvědčuje?

Apr 4

Andrej Babiš se radikalizoval, říká expert

www.seznamzpravy.cz

Není jisté, jestli se předsedovi ANO Andreji Babišovi podaří u nadcházejících voleb mobilizovat svoje voliče, míní politolog Lubomír Kopeček. Od té doby, co už není premiér, se podle něj ve svých projevech radikalizoval.

Sep 15

Hnutí ANO napadlo u Ústavního soudu zpřísnění lex Babiš

www.seznamzpravy.cz

Hnutí ANO podalo k Ústavnímu soudu návrh na zrušení části takzvaného lex Babiš 2, tedy zpřísněného zákona o střetu zájmů.

Feb 17

TMBK: Andrej Babiš přišel o kamaráda

www.seznamzpravy.cz

V minulosti to byl Babišův snad nejlepší kamarád, nyní si ale Emmanuel Macron hledá nové přátele. A Babišovi se to rozhodně moc nelíbí. Další koláž populárního grafika pro SZ.

Feb 16

Macura: Na vznik frakce ANO už nevěřím. Já dobojoval

Seznam Zprávy

Ostravský primátor Tomáš Macura v rozhovoru pro Seznam Zprávy otevřeně hovoří o tlaku na kolegy z ANO ze strany vedení hnutí i o svých obavách, že by jeho konec mohl znamenat politické zemětřesení na radnici Ostravy.

Feb 8

Vládní poslanci chtějí zpřísnit lex Babiš, hnutí ANO projednání oddálilo

www.seznamzpravy.cz

Zpřísnění vlastnictví médií veřejnými funkcionáři dnes měla projednat Poslanecká sněmovna. Hnutí ANO se návrh podařilo díky obstrukcím odsunout.

Jan 28

Chceme, aby Andrej zůstal, zní po porážce z ANO. Sám Babiš mlžil

www.seznamzpravy.cz

Andrej Babiš odmítl odpovědět na otázky, zda i po prohře v prezidentských volbách zůstane poslancem. Straníci mu ale vyjadřují podporu.

Jan 14

TMBK: Odvolil i Andrej Babiš s chotí

www.seznamzpravy.cz

Návštěva manželů Babišových ve volební místnosti se neobešla bez komplikací. Další provokativní koláž populárního grafika pro Seznam Zprávy.

Dec 16

TMBK: Andrej Babiš ve škole

www.seznamzpravy.cz

Andreji Babišovi se jeho výstup před žáky základní školy zrovna nepovedl. Další koláž populárního grafika pro Seznam Zprávy.

Oct 31

Kritika z ANO: Hnutí je na druhé koleji, Babiš se radí jen se dvěma lidmi, říká hejtman

Seznam Zprávy

Andrej Babiš by měl jít do voleb jako nadstranický kandidát a vzdát se funkce šéfa ANO, míní hejtman Ivo Vondrák. Vadí mu, že důležitá politická rozhodování činí zejména trojlístek vyvolených namísto předsednictva.

Aug 18

Hnutí ANO má další dva kandidáty na prezidenta, tvrdí Babiš

www.seznamzpravy.cz

Sám Babiš chce své rozhodnutí ohledně kandidatury oznámit 28. října. Do té doby nebudeme nic řešit, říká Alena Schillerová.

Dec 17

Babiš chce obhájit post šéfa ANO. Hnutí se podle něj musí poučit z voleb

Seznam Zprávy

Končící premiér Andrej Babiš bude na sněmu ANO příští rok obhajovat funkci předsedy.

Sep 21

Studenti postavili hnutí Andreje Babiše na roveň Zeleným

Seznam Zprávy

Kdyby o složení Poslanecké sněmovny rozhodovali studenti, dostali by se do dolní komory Parlamentu pouze zástupci čtyř stran.

Jun 19

Babiš Česko výrazně poškodí, říká místopředseda největší frakce EU

Seznam Zprávy

V pátek se na půdě EP hlasuje o rezoluci ohledně otevření vyšetřování střetu zájmů českého premiéra Andreje Babiše (ANO). Jak českou pozici na mezinárodní úrovni hodnotí místopředseda frakce EPP Siegfried Mureșan?

Jun 9

Babiš bude řešit Stoku se 200 členy ANO. Hnutí v Brně očekává další odchody

Seznam Zprávy

„Tohle není konečná,“ říká o změnách předsedkyně brněnské organizace ANO Karin Karasová. Připouští, že škrty může odnést celá oblast.

Jun 5

Konspirace, která zaskočila hnutí ANO. Babiš pojede hasit požár

Seznam Zprávy

Premiér a předseda ANO Andrej Babiš se podle zjištění Seznam Zpráv chystá koncem příštího týdne navštívit kauzou Stoka nabouranou brněnskou organizaci. Rád by se sešel se všemi tamními členy.

Jun 1

Babiš měl obavy z dalšího „megapodrazu“. Pak skončil jeden z lídrů hnutí ANO

Seznam Zprávy

Premiér Andrej Babiš o víkendu v Brně řešil situaci v jihomoravském ANO. Na organizaci stále doléhá kauza Stoka, rezignoval krajský lídr do voleb Petr Vokřál.

May 12

Revolta v Babišově hnutí ANO

Seznam Zprávy

V hnutí ANO to vře kvůli korupční kauze Stoka a situaci v Brně. Části straníků vadí, že v hnutí dál zůstává syn Jaroslava Faltýnka Jiří.

Mar 13

Audio: Kde by se mohlo inspirovat hnutí ANO

www.seznamzpravy.cz

Složky na radní nás přibližují polskému „ideálu“ veřejnoprávních médií.