English

Světem otřásly dva atentáty. Staly se fatální chyby, ale řešení je jiné

Seznam Zprávy

Šéfka Tajné služby USA, která měla na starosti ochranu Donalda Trumpa, se bude zpovídat v Kongresu, zásah vyšetřuje i FBI. Otazníky vyvolává zejména neadekvátní zabezpečení střechy, odkud střelec na exprezidenta pálil.

More from Seznam Zprávy

TODAY

„Přátelská“ debata viceprezidentů postrádala vznětlivost Donalda Trumpa

Seznam Zprávy

Místy napjatá a vyhraněná, po většinu času ale civilizovaná zbavená osobních útoků. Taková byla debata kandidátů na amerického viceprezidenta mezi J.D Vancem a Timem Walzem.

Sep 24

Říkal si „černý nacista“. Mohl by potopit i Donalda Trumpa

Seznam Zprávy

Republikánský viceguvernér Severní Karolíny Mark Robinson se před lety na jedné pornostránce označil za černého nacistu a zanechal zde řadu lascivních a rasistických komentářů. Skandál může mít dopad i na prezidentský souboj.

Sep 20

Vyšetřování tajné služby odhalilo pochybení před atentátem na Trumpa

www.seznamzpravy.cz

V souvislosti s atentátem na bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa došlo k vnitřnímu vyšetřování tamní tajné služby. Prověrka odhalila porušení bezpečnostních protokolů a „komunikační nedostatky“.

Sep 16

Druhý pokus o atentát na Donalda Trumpa: Co víme o muži s útočnou puškou

Seznam Zprávy

Ryan Routh, zadržený podezřelý z atentátu na Trumpa na Floridě, byl podle svých sociálních sítí ochotný bojovat a umírat za Ukrajinu. Na jeho profilu jsou také propalestinské, protaiwanské a protičínské vzkazy.

Sep 15

Trump se stal terčem pokusu o atentát, uvedla FBI

www.seznamzpravy.cz

Střelba v Trumpově golfovém klubu byla původně interpretována jako přestřelka mezi dvěma muži, která s exprezidentem nesouvisela.

Jul 23

Šéfka Tajné služby USA po atentátu na Trumpa rezignovala

www.seznamzpravy.cz

Šéfka Tajné služby Spojených států Kimberly Cheatleová rezignovala po atentátu na bývalého prezidenta Donalda Trumpa, uvedla agentura AP s odkazem na e-mail, který Cheatleová zaslala svým podřízeným.

Jul 22

Tlak na šéfku tajné služby sílí. Přiznala, že atentát na Trumpa byl selhání

www.seznamzpravy.cz

Tlak na rezignaci ředitelky Tajné služby USA Kimberly Cheatlové stoupá. Sněmovna reprezentantů ji dnes téměř pět hodin „grilovala“ vzhledem k nezvládnutí atentátu na bývalého prezidenta Donalda Trumpa.

Jul 17

Vlevo dole: Česká paranoia kolem atentátu na Trumpa

www.seznamzpravy.cz

Zatímco ve Spojených státech vyšetřují, co vedlo dvacetiletého muže k atentátu na Donalda Trumpa, v Česku už má spousta politiků jasno. A některé teorie, podobně jako v případě střelby na Roberta Fica, jsou vskutku odvážné.

Jul 15

Glosa: Atentát jako na Trumpa v Česku nehrozí, nejsme barbaři. Fakt?

www.seznamzpravy.cz

Léta jsme sledovali zprávy o vraždění na amerických školách. Děs, ale nás se to netýká, krčili jsme rameny. Takoví barbaři tady přece nežijí. Probrali jsme se v prosinci. Co nás probere teď?

Jul 14

Od Lincolna až po Kennedyho. Po atentátu zemřeli čtyři američtí prezidenti

www.seznamzpravy.cz

Hned čtyři američtí prezidenti zemřeli po útoku atentátníka. Předposlední pokus o vraždu se odehrál před 43 lety.

Jul 14

Kreml k atentátu na Trumpa: Může za to atmosféra vytvořená Bidenovým týmem

www.seznamzpravy.cz

Moskva ostře odsuzuje násilí v politickém boji. Útok na Trumpa odráží podle Kremlu atmosféru, kterou vytvořila Bidenova administrativa, píše RIA.

Jul 14

Přehledně: Co víme o atentátníkovi, který mířil na Donalda Trumpa

Seznam Zprávy

Policie zná identitu střelce na Donalda Trumpa, motiv je nejasný. Přinášíme základní fakta: Co víme o útoku na exprezidenta?

Jul 14

Atentát na Donalda Trumpa: Útočník podle FBI jednal sám

Seznam Zprávy

ONLINE. „Slyšel jsem svištění, kulka mě škrábla do ucha,“ popsal atentát sám Donald Trump.

Jul 14

FBI zatím nezná motiv údajného pokusu o atentát na Trumpa

www.seznamzpravy.cz

Federální úřad pro vyšetřování (FBI) zatím nezjistil motiv střelce na republikánského kandidáta na prezidenta USA Donalda Trumpa. Střelbu na sobotním předvolebním mítinku v pensylvánském Butleru ale vyšetřuje jako pokus o vraždu.

May 17

Proč nepřekazili atentát. Tři největší selhání Ficovy ochranky

Seznam Zprávy

ANALÝZA. Ochranka slovenského premiéra Roberta Fica nedokázala zabránit atentátu. Na vině byly podle oslovených expertů zejména tři velké chyby, kterých se strážci dopustili před útokem, ale i během něj.

Aug 24

Ponížení Donalda Trumpa, které nese politické body

www.seznamzpravy.cz

Donald Trump se chce vydat soudu v Georgii, aby čelil obvinění z ovlivňování voleb. Úřady tentokrát pořídí i jeho policejní snímek. „Je to mocný obraz, který Trump může použít v komunikaci s podporovateli,“ říká reportér NYT.

Aug 12

FBI našla u Trumpa utajované dokumenty, je podezřelý ze špionáže

Seznam Zprávy

S odvoláním na oficiální záznamy spojené s bezprecedentním zásahem o tom informují americká média.

Nov 4

Fotky: Sedm dekád Donalda Trumpa. Muže, který umí překvapit

www.seznamzpravy.cz

Amerika sčítá hlasy a současný prezident si - stejně jako před čtyřmi lety - vede lépe, než předpokládala většina předvolebních průzkumů. Ve fotogalerii nabízíme výběr životních milníků excentrického politika a byznysmena.

Aug 19

Potvrzeno. Donalda Trumpa vyzve v listopadu Joe Biden, rozhodli demokraté

Seznam Zprávy

Sjezd Demokratické strany oficiálně jmenoval bývalého viceprezidenta Joea Bidena demokratickým kandidátem do listopadových prezidentských voleb. V těch se utká s nynějším prezidentem Donaldem Trumpem.

Mar 29

Kdo je americký „Prymula,“ který hasí maléry Donalda Trumpa

www.seznamzpravy.cz

Mluví téměř na každé krizové tiskové konferenci, je hlavním epidemiologem a umí veřejně nesouhlasit se svým nadřízeným. Tentokrát není řeč o Romanu Prymulovi, ale o americkém lékaři Anthonym Faucim.