English

Fotky: Euforii z hudby si na Colours užívalo rekordních 50 tisíc lidí

Seznam Zprávy

Zájem o letošní festival Colours of Ostrava, který skončil v noci na neděli, atakoval celkovou kapacitu areálu, jež čítá 50 000 lidí. Od období koronavirové epidemie jde o rekordní návštěvnost. Podívejte se na fotky Seznam Zpráv.

More from Seznam Zprávy

Jul 18

Colours of Ostrava. Fenomén, který přináší miliardy, prestiž, ale i hluk

www.seznamzpravy.cz

Spousta hudby, zábavy, spokojených lidí a prosperujících podniků. Na druhé straně ale také drahé ubytování, jídlo i pití, hluk. Jak se Ostrava proměňuje v období jednoho z největších českých festivalů Colours of Ostrava?

Jul 17

V Ostravě začal festival Colours, Kravitze doprovází sedm kamionů

Seznam Zprávy

Na sedmi scénách vystoupí 70 zahraničních kapel a několik desítek domácích interpretů.

Jul 23

Obrazem: Colours of Ostrava utichly. Podívejte se, jaké to letos bylo

www.seznamzpravy.cz

Colours of Ostrava nabídly víc než stovku koncertů. Jeden z nejočekávanějších, vystoupení nigerijského zpěváka Burna Boye, ale na poslední chvíli odpadl. Burna Boy totiž kvůli poruše letadla nestihl přicestovat z Paříže.

Jul 19

Festival Colours of Ostrava začal pro fanoušky smutnou zprávou

www.seznamzpravy.cz

Na Colours se letos představí 110 vystupujících. Například Niall Horan, bývalý člen skupiny One Direction nebo americký rapper Macklemore. Zpěvačka Ellie Gouldingová své vystoupení narychlo zrušila ze zdravotních důvodů.

May 25

Expozice v jinak nepřístupných sklepích připomene 20 let Colours of Ostrava

www.seznamzpravy.cz

Speciální multimediální expozice vytvořená v jinak nepřístupných sklepích Dolních Vítkovic připomene dvacáté výročí festivalu Colours of Ostrava. Podílet se na ní bude sedm umělců.

Dec 6

Janáčkova filharmonie Ostrava vystoupí hned dvakrát společně s kapelou Tata Bojs

www.seznamzpravy.cz

Janáčkova filharmonie Ostrava vystoupí hned dvakrát v Aule Gong v Ostravě společně s kapelou Tata Bojs. Koncert se vinou epidemie dva roky odkládal. Uskuteční se 8. a 9. prosince.

Oct 13

Jednou z hlavních hvězd Colours of Ostrava bude americká kapela OneRepublic

www.seznamzpravy.cz

Jednou z hlavních hvězd dalšího ročníku festivalu Colours of Ostrava bude americká pop rocková kapela OneRepublic. Je to první kapela, kterou pořadatelé hudební přehlídky zveřejnili z chystaného programu.

Jul 16

Obrazem: Barvy z festivalu Colours of Ostrava

Seznam Zprávy

Colours of Ostrava mají před sebou poslední den. Prozatimním vrcholem festivalu byl pro mnohé koncert zpěvačky Phoebe Bridges nebo amerických skupin The Killers a Twenty One Pilots.

Mar 31

Festival Colours of Ostrava nebude ani letos, přesouvá se na příští rok

www.seznamzpravy.cz

Pořadatelé ve středu oznámili, že ročník přesouvají na červenec 2022 kvůli epidemii koronaviru a nejistotě ohledně pořádání velkých kulturních akcí. Je to už podruhé, co se festival odkládá, nekonal se ani loni.

Mar 19

Hudební festival ve Skutči zatím ruší březnové koncerty

www.seznamzpravy.cz

Festival Tomáškova a Novákova hudební Skuteč se v plném rozsahu uskuteční až v příštím roce. Zatím jsou zrušeny březnové koncerty.

Dec 5

Kapela Health z USA vystoupí na Colours of Ostrava

www.seznamzpravy.cz

Kapely Health z USA a I Like Trains z Velké Británie vystoupí příští rok na festivalu Colours of Ostrava. Budou součástí programu alternativně zaměřené Full Moon stage.

Oct 5

Kvůli koronaviru se na Vysočině ruší nejen hudební akce

www.seznamzpravy.cz

Kvůli čtrnáctidennímu zákazu pěveckých akcí, který je od pondělí součástí vládních protiepidemických opatření, pořadatelé na Vysočině zrušili či přesunuli řadu akcí.

Aug 5

Na úvod hudebního festivalu Špilberk se bude střílet z děla

www.seznamzpravy.cz

Vyprodaný zahajovací koncert hudebního festivalu Špilberk zpestří salvy dělostřelců z bastionu brněnského hradu, zazní také zvonkohra na velkém nádvoří.

Jul 15

NeFestival. Začíná náhražka za koronavirem zrušené Colours of Ostrava

www.seznamzpravy.cz

Jeden z největších tuzemských hudebních festivalů – Colours of Ostrava – se kvůli koronavirovým opatřením uskuteční až za rok. Už dnes ale začíná v moravskoslezské metropoli NeFestival, slavné Colours pojaté trochu jinak.

Jul 13

Nové pražské letní hudební scény v Praze nahrazují festivaly

www.seznamzpravy.cz

Koronavirová pandemie, která vedla ke zrušení mnoha velkých hudebních festivalů, podnítila vznik několika nových pražských letních scén.

Jun 25

Pořadatelé zrušených Colours of Ostrava chystají NeFestival

www.seznamzpravy.cz

Pořadatelé zrušených Colours of Ostrava chystají v původním termínu akce čtyřdenní NeFestival.

Jun 9

Svatováclavský hudební festival nabídne letos 29 koncertů

www.seznamzpravy.cz

Svatováclavský hudební festival, který se věnuje staré a duchovní hudbě, nabídne letos v září v kostelích na různých místech Moravskoslezského kraje 29 koncertů.

May 27

Hudební festivaly Benátská!, Hrady CZ a Okoř 2020 letos nebudou

www.seznamzpravy.cz

Hudební festival Benátská! v libereckém Vesci, putovní festival Hrady CZ ani Okoř 2020 se letos konat nebudou. Pořadatelé Benátské! oznámili náhradní termín 22. až 25. července 2021.

Apr 30

Festivaly nebudou. Colours of Ostrava prosí fanoušky o podporu

Seznam Zprávy

Velké hudební festivaly s více než tisíci účastníky se letos v létě v kvůli koronaviru konat nebudou. Organizátoři jednoho z největších a nejoceňovanějších, festivalu Colour of Ostrava, proto žádají fanoušky o podporu.