English

Stavební řízení? „Jako by nám vzali Word a dali T602 z devadesátek“

Seznam Zprávy

Tři týdny se lidé seznamují s „největším digitálním projektem či revolucí ve stavebnictví“, jak ministr Ivan Bartoš nazval digitalizaci stavebního řízení. Seznam Zprávy se vydaly mezi referenty, jak se jim se systémem pracuje.

More from Seznam Zprávy

Sep 24

Čtyři výzvy pro nového šéfa digitalizace stavebního řízení

www.seznamzpravy.cz

Po odchodu Ivana Bartoše z postu ministra pro místní rozvoj se digitalizace stavebního řízení ujme ministr dopravy Martin Kupka (ODS). Stavebníci už vědí, jakým výzvám bude čelit.

Sep 24

Fiala vyhodil Bartoše z vlády: Není schopen dotáhnout digitalizaci

Seznam Zprávy

Šéf Pirátů Ivan Bartoš skončí ke konci září jako vicepremiér pro digitalizaci a jako ministr pro místní rozvoj, oznámil to premiér Petr Fiala (ODS). Jako důvod zmínil nepovedenou digitalizaci stavebního řízení.

Sep 8

Bartoš: Soutěž na systém pro digitalizaci vyhrála společnost Servodata

www.seznamzpravy.cz

Původnímu dodavateli, firmě InQool zakázal plnění smlouvy na dodávku systému Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Zákaz začne platit 23. září.

Sep 4

Jsem bojovník, jdu a dodávám, říká Bartoš k digitalizaci

Seznam Zprávy

Digitalizace stavebního řízení jako jeden z hlavních projektů vlády se ani po dvou měsících od spuštění pořádně nerozběhla. Úředníci stavebních úřadů jsou naštvaní, opozice tepe vládu a i ministři začínají být nervózní. Co s tím?

Aug 27

Bartošovi pomohou s digitalizací stavebního řízení tři další ministři

www.seznamzpravy.cz

Ministru pro místní rozvoj Ivanu Bartošovi mají se zvládnutím komplikací týkajících se digitalizace stavebního řízení pomáhat ministr dopravy Martin Kupka, průmyslu a obchodu Jozef Síkela a ministr financí Zbyněk Stanjura.

Aug 27

TMBK: Digitalizace pokulhává. Ale i z toho umí Ivan Bartoš vytěžit maximum

www.seznamzpravy.cz

Není pravda, že by digitalizace stavebního řízení naprosto selhávala. Ivan Bartoš je připraven vám dokázat, že i z problémů se dá vykouzlit alespoň drobné vítězství. Další koláž populárního grafika pro SZ.

Aug 16

Stížnosti na digitální stavební řízení řeší i ombudsman. Žádá Bartoše o nápravu

Seznam Zprávy

U ombudsmana se hromadí stížnosti stavebních úřadů. Stěžují si, že digitalizované stavební řízení je pracnější a časově náročnější. V oficiálním dopise ombudsman žádá ministra pro místní rozvoj Ivana Bartoše o nápravu.

Aug 11

Digitalizované stavební řízení se tento měsíc rozjede, slíbil Bartoš

www.seznamzpravy.cz

Systém digitalizovaného stavebního řízení byl spuštěný na začátku července a schytal kritiku o jeho nefunkčnosti. Nejdůležitější aktualizace jsou podle Ivana Bartoše již v plánu.

Aug 7

TMBK: Bartoš zkusil digitalizovat stavební řízení. Zatím se mu nedaří

www.seznamzpravy.cz

Ministerstvo pro místní rozvoj v čele s Ivanem Bartošem si je dobře vědomo malérů, které provází digitalizaci stavebního řízení. Kdo má nezdary na svědomí? Koláž TMBK pro Seznam Zprávy.

Aug 5

Diagnóza: Ministru Bartošovi se digitalizace nedaří, ale aspoň to zkusil

www.seznamzpravy.cz

Je pravda, že se všude můžeme dočíst, že digitalizace stavebního řízení, kterou má Bartoš na starosti, nefunguje. Ale poděkujme každému, kdo má smělé plány a s nějakou reformou to aspoň zkouší. Většina ministrů neudělala ani to.

Aug 4

Bartoš má měsíc na to, aby fungovalo stavební řízení. Rezignovat nehodlá

www.seznamzpravy.cz

Digitalizace stavebního řízení je změnou, po které se léta volalo, ale nikdo na ni neměl odvahu. MMR nepopírá potíže, aktivně je řeší, uvedl Bartoš.

May 27

Bartoš: Plán je napjatý, digitalizace stavebního řízení se ale povede

Seznam Zprávy

„Ten závěrečný intenzivní sprint je náročný,“ připouští k chystané digitalizaci stavebního řízení ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš. Rozjezd kritizovaného projektu ale nechce odkládat.

May 25

Jak jsme připravení? Vůbec, říkají úředníci k digitalizaci stavebního řízení

Seznam Zprávy

Zhruba za měsíc začne platit „největší digitální projekt či revoluce ve stavebnictví“, jak ministr Ivan Bartoš nazývá digitalizaci stavebního řízení. Úředníci ale nemají počítače. A systém ještě vůbec neviděli.

May 23

Úřad potvrdil zákaz plnění smlouvy na digitalizaci stavebního řízení

www.seznamzpravy.cz

Předseda ÚOHS Petr Mlsna potvrdil zákaz plnění smlouvy mezi ministerstvem pro místní rozvoj (MMR) a firmou InQool na vytvoření části systémů pro digitalizaci stavebního řízení.

Mar 13

Bartoš ujišťoval vládu, že stihne digitalizaci stavebního řízení

www.seznamzpravy.cz

Jak informovaly Seznam Zprávy, Starostové se obávají, že červencové spuštění digitalizace stavebních úřadů spěje k průšvihu. Pirátský vicepremiér pro digitalizaci Ivan Bartoš vládu ujišťoval o opaku.

Jan 14

Růžová rebelka. Kdo je žena, která dýchá na záda Ivanu Bartošovi

Seznam Zprávy

Evropská politička, milovnice koček i prostořeká hudebnice. Piráti na víkendovém sjezdu vyjádřili nečekaně silnou podporu europoslankyni Markétě Gregorové.

Mar 6

Zemřela herečka Ivana Hloužková

www.seznamzpravy.cz

Zemřela herečka Ivana Hloužková. Bylo jí 62 let. Dlouholetá členka brněnského divadla Husa na provázku získala během svojí kariéry několik divadelních cen.

Jul 14

Zemřela Ivana Trumpová

Seznam Zprávy

Ve věku 73 let dnes v USA zemřela Ivana Trumpová, za svobodna Zelníčková, první žena bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa.

May 28

Ivan Bartoš má plán, jak na další krizi. Jaký je?

Seznam Zprávy

Jak zvládla vláda čelit koronavirové krizi? A jak se na tom podílela opozice? Jaká je budoucnost postkoronavirového Česka? Ve speciální Výzvě odpovídal předseda Pirátů Ivan Bartoš.

May 26

Piráti mají plán na obnovu Česka. Ptejte se Ivana Bartoše

Seznam Zprávy

Češi už mohli odložit roušky, Česko zase nouzový stav. Kam by měly směřovat další kroky vlády? A jak si s krizí poradila?