English

Bartoš z vlády ven? Koaliční partneři mu dávají do září „hájení“

Seznam Zprávy

Byť úředníci stavebních úřadů nemohou přijít ministru pro místní rozvoj Ivanu Bartošovi na jméno kvůli podle nich zpackané digitalizaci stavebního řízení, koaliční partneři se za jeho práci postavili. A dávají mu do září „hájení“.

More from Seznam Zprávy

Sep 24

TMBK: Fiala naposledy popřál Bartošovi

www.seznamzpravy.cz

Premiér Petr Fiala odvolal předsedu Pirátů a ministra pro místní rozvoj Ivana Bartoše z vlády. Na jejich dopolední schůzce ale údajně o vyhazovu nepadlo ani slovo. Piráti mluví o podrazu. Fiala zase říká, že neměl jinou možnost.

Sep 24

Michálek: Fiala k Bartošovi nastrčil lidi, aby řekli, že musí být vyhozen

www.seznamzpravy.cz

Šéf poslaneckého klubu Pirátů Jakub Michálek obviňuje z odvolání Ivana Bartoše premiéra Petra Fialu, který podle něj na Bartoše nasadil lidi, aby „jakože udělali analýzu, že je to vážné a musí být vyhozen.“

Sep 24

Fiala vyhodil Bartoše z vlády: Není schopen dotáhnout digitalizaci

Seznam Zprávy

Šéf Pirátů Ivan Bartoš skončí ke konci září jako vicepremiér pro digitalizaci a jako ministr pro místní rozvoj, oznámil to premiér Petr Fiala (ODS). Jako důvod zmínil nepovedenou digitalizaci stavebního řízení.

Sep 20

Jurečkovi odborníci zachraňují Bartošovu kritizovanou stavební digitalizaci

www.seznamzpravy.cz

Do dalšího vývoje kritizovaného digitálního stavebního řízení, na jehož funkčnost si stěžují úředníci i stavební profesionálové, se zapojili lidé z ministerstva práce. Předtím úspěšně rozhýbali digitalizaci sociálních dávek.

Sep 8

Bartoš: Soutěž na systém pro digitalizaci vyhrála společnost Servodata

www.seznamzpravy.cz

Původnímu dodavateli, firmě InQool zakázal plnění smlouvy na dodávku systému Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Zákaz začne platit 23. září.

Sep 4

Jsem bojovník, jdu a dodávám, říká Bartoš k digitalizaci

Seznam Zprávy

Digitalizace stavebního řízení jako jeden z hlavních projektů vlády se ani po dvou měsících od spuštění pořádně nerozběhla. Úředníci stavebních úřadů jsou naštvaní, opozice tepe vládu a i ministři začínají být nervózní. Co s tím?

Aug 27

Bartošovi pomohou s digitalizací stavebního řízení tři další ministři

www.seznamzpravy.cz

Ministru pro místní rozvoj Ivanu Bartošovi mají se zvládnutím komplikací týkajících se digitalizace stavebního řízení pomáhat ministr dopravy Martin Kupka, průmyslu a obchodu Jozef Síkela a ministr financí Zbyněk Stanjura.

Aug 20

TOP 09 chce řešit Bartošovu digitalizaci. Vyvolává koaliční jednání

Seznam Zprávy

Vicepremiér pro digitalizaci Ivan Bartoš (Piráti) se dostal do svízelné situace kvůli digitalizaci stavebního řízení. Rezignovat ale nehodlá, nechce prý odcházet od rozdělané práce. TOP 09 se ale rozhodla vyvolat koaliční jednání.

Aug 14

Úředníci v Senátu cupovali Bartošovu digitalizaci. „Máme fahrplan,“ řekl ministr

Seznam Zprávy

Vicepremiér pro digitalizaci Ivan Bartoš se v Senátu zodpovídal senátorům a úředníkům stavebních úřadů z problémů doprovázejících digitalizaci stavebního řízení. Čelil při tom tvrdé kritice. Nápravu slibuje ještě do konce měsíce.

Aug 5

Diagnóza: Ministru Bartošovi se digitalizace nedaří, ale aspoň to zkusil

www.seznamzpravy.cz

Je pravda, že se všude můžeme dočíst, že digitalizace stavebního řízení, kterou má Bartoš na starosti, nefunguje. Ale poděkujme každému, kdo má smělé plány a s nějakou reformou to aspoň zkouší. Většina ministrů neudělala ani to.

Jul 30

Komentář: Proč je Bartoš ještě ministrem? Má kliku

Seznam Zprávy

Jestli chce Ivan Bartoš ve své funkci vydržet, musí veřejnosti poskytnout aspoň záblesk naděje a od věci by nebyla ani nějaká reflexe uplynulého měsíce – asi nejvíce by se nabízela hluboká omluva všem zúčastněným.

Jan 14

Růžová rebelka. Kdo je žena, která dýchá na záda Ivanu Bartošovi

Seznam Zprávy

Evropská politička, milovnice koček i prostořeká hudebnice. Piráti na víkendovém sjezdu vyjádřili nečekaně silnou podporu europoslankyni Markétě Gregorové.

Mar 6

Zemřela herečka Ivana Hloužková

www.seznamzpravy.cz

Zemřela herečka Ivana Hloužková. Bylo jí 62 let. Dlouholetá členka brněnského divadla Husa na provázku získala během svojí kariéry několik divadelních cen.

Aug 31

S elektřinou zaspal! Koaliční politici tlačí na Fialu, aby se zbavil ministra

www.seznamzpravy.cz

Lidé ve vedení ODS a KDU-ČSL kritizují ministra průmyslu Jozefa Síkelu, že zaspal a neřeší drahé energie. Premiér Petr Fiala zatím nechce jít do konfliktu a odvolat ho, protože to nechtějí připustit Starostové.

Jul 14

Zemřela Ivana Trumpová

Seznam Zprávy

Ve věku 73 let dnes v USA zemřela Ivana Trumpová, za svobodna Zelníčková, první žena bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa.

Nov 4

STAN schválil koaliční smlouvu. Dostane 4 ministry, vzdá se místního rozvoje

Seznam Zprávy

Předseda STAN Vít Rakušan oznámil, že hnutí bude mít čtyři resorty. Ministerstvo pro místní rozvoj připadne Pirátům.

Aug 18

Měl Bartošovi přihrávat na góly, teď je má sám dávat

Seznam Zprávy

Do popředí politické scény se dere dosud spíš nenápadný šéf hnutí STAN Vít Rakušan. Kdo je vlastně muž, který má být na úkor Ivana Bartoše víc vidět jako tvář koalice Pirátů a Starostů? Téma dnešní epizody podcastu Vlevo dole.

Jan 11

Jindřich Šídlo: Velká premiéra. Prezident poslal vzkaz Babišovi i Bartošovi

Seznam Zprávy

Prezident naznačil, co bude dělat po volbách. Manévrovací prostor má slušný, ale není všemocný.

May 28

Ivan Bartoš má plán, jak na další krizi. Jaký je?

Seznam Zprávy

Jak zvládla vláda čelit koronavirové krizi? A jak se na tom podílela opozice? Jaká je budoucnost postkoronavirového Česka? Ve speciální Výzvě odpovídal předseda Pirátů Ivan Bartoš.

May 26

Piráti mají plán na obnovu Česka. Ptejte se Ivana Bartoše

Seznam Zprávy

Češi už mohli odložit roušky, Česko zase nouzový stav. Kam by měly směřovat další kroky vlády? A jak si s krizí poradila?