English

V České televizi to vře: Přijde po Fridrichové jako další na řadu Moravec?

Seznam Zprávy

ANALÝZA. Po zrušení nedělního autorského týdeníku 168 hodin to v České televizi vře. Část členů Rady ČT si vymohla svolání mimořádného jednání ještě v srpnu.

More from Seznam Zprávy

Aug 30

Novinářka zrušeného pořadu 168 hodin Nora Fridrichová končí v ČT

www.seznamzpravy.cz

Z jednání s mými přímými nadřízenými před týdnem vyplynulo, že se mnou už nechtějí spolupracovat. Považovala jsem tudíž za logické navrhnout vedení televize svůj odchod, napsala Fridrichová na síti X.

Aug 13

Z ČT vytéká hnus, aby ospravedlnili naše zrušení, říká Fridrichová

www.seznamzpravy.cz

Přejeme vám krásné léto a na viděnou po něm, loučila se v červnu s diváky moderátorka pořadu 168 hodin Nora Fridrichová. Už se s nimi ale neuvidí. ČT totiž pořad o prázdninách zrušila. Fridrichová naznačuje, co za tím mohlo být.

Jul 30

V České televizi to vře: Přijde po Fridrichové jako další na řadu Moravec?

Seznam Zprávy

ANALÝZA. Po zrušení nedělního autorského týdeníku 168 hodin to v České televizi vře. Část členů Rady ČT si vymohla svolání mimořádného jednání ještě v srpnu.

Jul 25

Pořad 168 hodin končí. Nečekala jsem to, napsala moderátorka Fridrichová

www.seznamzpravy.cz

Česká televize nebude od podzimu vysílat pořad, který vysílala každou neděli od září roku 2006. Novináře, kteří jej připravovali, chce zapojit do jiných projektů v rámci publicistiky.

Jun 26

Česká reprezentace nestačila na Turecko. Na fotbalovém mistrovství končí

www.seznamzpravy.cz

Na utkání základní skupiny fotbalového mistrovství Evropy se dařilo Turecku. V zápase proti české reprezentaci v 94. minutě zajistil vítězství svému týmu Cenk Tosun.

Apr 29

Ředitel České televize Souček: ČT zruší zhruba 90 pracovních míst

www.seznamzpravy.cz

Část lidí v České televizi přijde o práci. O tom, kterých sekcí se to bude týkat, by mělo být podle generálního ředitele Jana Součka jasno do začátku léta a propouštět by se mělo na přelomu léta a podzimu. Řekl to webu E15.

Jun 7

U Reportérů ČT je namístě restart, říká nový ředitel České televize

Seznam Zprávy

Novým ředitelem České televize bude od října šéf brněnského studia Jan Souček. V tajné volbě porazil stávajícího ředitele Petra Dvořáka poměrem 11 ku 4 hlasům.

Mar 10

Při závodu kempuji pět hodin, z toho tři se starám o psy, říká česká musherka

www.seznamzpravy.cz

Na Aljašce byl zahájen nejslavnější závod psích spřežení Iditarod Trail Sled Dog Race. Na trať dlouhou téměř 1500 kilometrů se vydalo 33 musherů – lidí, kteří jezdí na saních tažených psy.

Mar 8

České Budějovice ve dne i v noci. Výlet na celých 22 hodin

www.seznamzpravy.cz

Legendární, ale nenápadný bludný kámen překročím nejprve za světla, pak po půlnoci. V českobudějovických ulicích o víkendu dupou mafiáni, řvou havrani, potkávám divokou šelmu. A navštívil jsem i „nejhubenější“ hospodu.

Mar 8

Chaos i konflikty byly, šikana ale ne. Komise zhodnotila chování Fridrichové

www.seznamzpravy.cz

Pořad 168 hodin je potřeba personálně posílit, míní vyšetřovací komise, která zkoumala chování známé novinářky k podřízeným.

Feb 21

Bývalí podřízení Fridrichové hovoří o šikaně. Mrzí mě to, reaguje novinářka

Seznam Zprávy

Bývalí reportéři pořadu 168 hodin, kteří hovořili se Seznam Zprávami, mluví o šikaně a ponižování ze strany své tehdejší šéfové Nory Fridrichové. Ta uvedla, že ji to mrzí, ale nebyla si ničeho vědoma.

Feb 15

Komise České televize uzavřela případ Fridrichové

www.seznamzpravy.cz

Nora Fridrichová podala v listopadu podnět vůči svému kolegovi Marku Wollnerovi, který poté televizi opustil. Nyní se komise zabývala Wollnerovým podnětem vůči Fridrichové.

Jan 17

Komise ČT vyslechla první svědky kvůli podnětu na Noru Fridrichovou

Seznam Zprávy

Podnět na dnes už bývalou kolegyni podal Marek Wollner. Komise se předtím zabývala jeho chováním vůči podřízeným. Výsledky šetření televize nezveřejnila.

Jan 5

Wollner o nařčeních: Podnět na mě podala Nora Fridrichová, bývalá kamarádka

Seznam Zprávy

Je to konkurenční boj, říká o nařčení z šikany a sexuálního obtěžování šéfredaktor pořadu Reportéři ČT.

Jan 4

Česká televize dočasně stahuje Marka Wollnera z moderování Reportérů ČT

www.seznamzpravy.cz

Česká televize dostala na začátku prosince od jedné ze zaměstnankyň divize zpravodajství podnět na možné nevhodné chování Marka Wollnera. Novinář nařčení odmítá.

Dec 15

21 let ve vězení za vraždy, které nespáchal. Teď Nora osvobodili

www.seznamzpravy.cz

Třiačtyřicetiletý Nor byl v roce 2002 odsouzen v případu znásilnění a vraždy osmi a desetileté dívky k 21 letům za mřížemi. Teď ho zprostili viny. Jedná se o jeden z největších justičních omylů v norských dějinách, píší média.

Feb 11

Ostravské studio ČT představí vynálezy osmi českých vědců

www.seznamzpravy.cz

Ostravské studio České televize připravilo pokračování dokumentární série České zázraky. Osm dílů přinese další příběhy českých vědců a jejich vynálezů či objevů, které zásadně změnily život lidí na celém světě k lepšímu.

Dec 18

Glosa Jindřicha Šídla: Fridrichová, Moravec, Wollner, Železný. Škůdci v ČT odhaleni

Seznam Zprávy

Nový předseda Rady ČT se zdá být ideálním mužem nové doby.

Dec 3

Dokázali jsme, že to dokážeme. Vývoj české vakcíny končí

Seznam Zprávy

Podle ministra zdravotnictví Jana Blatného představuje vývoj prototypu české vakcíny, jenž stál 4,3 miliony korun, dobře investované peníze. Získané zkušenosti prý můžeme využít kdykoliv v budoucnu.

Mar 11

Komentář: Až budou kádrováci hnutí ANO vyhazovat Fridrichovou z ČT

Seznam Zprávy

Poslanec hnutí ANO Stanislav Berkovec, jehož si možná pamatujete jako moderátora pořadů Snídaně s Novou nebo Rady ptáka Louskotáka v TV Nova, si s chutí zavzpomínal na totalitu před rokem 1989.