English

Stížnosti na digitální stavební řízení řeší i ombudsman. Žádá Bartoše o nápravu

Seznam Zprávy

U ombudsmana se hromadí stížnosti stavebních úřadů. Stěžují si, že digitalizované stavební řízení je pracnější a časově náročnější. V oficiálním dopise ombudsman žádá ministra pro místní rozvoj Ivana Bartoše o nápravu.

More from Seznam Zprávy

Sep 24

TMBK: Fiala naposledy popřál Bartošovi

www.seznamzpravy.cz

Premiér Petr Fiala odvolal předsedu Pirátů a ministra pro místní rozvoj Ivana Bartoše z vlády. Na jejich dopolední schůzce ale údajně o vyhazovu nepadlo ani slovo. Piráti mluví o podrazu. Fiala zase říká, že neměl jinou možnost.

Sep 24

ODS tvrdí, že Piráti o konci Bartoše lžou. „Jsou to děti,“ říká hejtman Kuba

www.seznamzpravy.cz

Pirátský poslanec Jakub Michálek během úterní tiskové konference obvinil Petra Fialu, že Ivana Bartoše zbavil ministerského křesla kvůli nátlaku Jana Skopečka, Zbyňka Stanjury, Martina Kuby a Martina Kupky. Všichni to popřeli.

Sep 24

Fiala vyhodil Bartoše z vlády: Není schopen dotáhnout digitalizaci

Seznam Zprávy

Šéf Pirátů Ivan Bartoš skončí ke konci září jako vicepremiér pro digitalizaci a jako ministr pro místní rozvoj, oznámil to premiér Petr Fiala (ODS). Jako důvod zmínil nepovedenou digitalizaci stavebního řízení.

Sep 8

Bartoš: Soutěž na systém pro digitalizaci vyhrála společnost Servodata

www.seznamzpravy.cz

Původnímu dodavateli, firmě InQool zakázal plnění smlouvy na dodávku systému Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Zákaz začne platit 23. září.

Sep 4

Jsem bojovník, jdu a dodávám, říká Bartoš k digitalizaci

Seznam Zprávy

Digitalizace stavebního řízení jako jeden z hlavních projektů vlády se ani po dvou měsících od spuštění pořádně nerozběhla. Úředníci stavebních úřadů jsou naštvaní, opozice tepe vládu a i ministři začínají být nervózní. Co s tím?

Aug 27

Bartošovi pomohou s digitalizací stavebního řízení tři další ministři

www.seznamzpravy.cz

Ministru pro místní rozvoj Ivanu Bartošovi mají se zvládnutím komplikací týkajících se digitalizace stavebního řízení pomáhat ministr dopravy Martin Kupka, průmyslu a obchodu Jozef Síkela a ministr financí Zbyněk Stanjura.

Jul 30

Komentář: Proč je Bartoš ještě ministrem? Má kliku

Seznam Zprávy

Jestli chce Ivan Bartoš ve své funkci vydržet, musí veřejnosti poskytnout aspoň záblesk naděje a od věci by nebyla ani nějaká reflexe uplynulého měsíce – asi nejvíce by se nabízela hluboká omluva všem zúčastněným.

Jan 14

Růžová rebelka. Kdo je žena, která dýchá na záda Ivanu Bartošovi

Seznam Zprávy

Evropská politička, milovnice koček i prostořeká hudebnice. Piráti na víkendovém sjezdu vyjádřili nečekaně silnou podporu europoslankyni Markétě Gregorové.

Sep 18

Piráti vyzvali k odvolání Blažka. Odpovědnost je teď na ODS, vzkázal Bartoš

Seznam Zprávy

Část Pirátů volá po razantních krocích, jinak se podle nich strana zesměšní. Další část má naopak pocit, že kauzu Blažek vyřešili dostatečně.

Sep 3

Zemřela Ivana Pavlová, Hanka ze Starců na chmelu

www.seznamzpravy.cz

Zemřela herečka a tanečnice Ivana Pavlová, která se stala známou díky roli Hanky ve filmovém muzikálu Starci na chmelu. Bylo jí 77 let. Uvedla to dnes Čeká televize (ČT) .

Mar 6

Zemřela herečka Ivana Hloužková

www.seznamzpravy.cz

Zemřela herečka Ivana Hloužková. Bylo jí 62 let. Dlouholetá členka brněnského divadla Husa na provázku získala během svojí kariéry několik divadelních cen.

Jul 14

Zemřela Ivana Trumpová

Seznam Zprávy

Ve věku 73 let dnes v USA zemřela Ivana Trumpová, za svobodna Zelníčková, první žena bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa.

Jun 10

První dáma Ivana Zemanová vystoupila po dlouhé době s projevem

Seznam Zprávy

První dáma si připomněla 80 let od lidické tragédie. Prezident se letos pietních akcí neúčastní „z časových důvodů“.

Nov 9

Dilema Pirátů. Bartoš nemůže být ministr i poslanec, řeší na fóru

Seznam Zprávy

Členové Pirátské strany začnou v pátek hlasovat o účasti ve vládě. Část základny by nesla nelibě, pokud se Ivan Bartoš stane ministrem a ponechá si poslanecký mandát.

Nov 3

Více ministrů pro STAN než pro Piráty? „Je to fér,“ přiznal poprvé Bartoš

Seznam Zprávy

Předseda Pirátů Ivan Bartoš v rozhovoru pro Seznam Zprávy uvedl, že je na místě, aby Starostové měli větší zastoupení ve vládě. Sedm míst pro koalici PirStan v rýsujícím se kabinetu Petra Fialy má za úspěch.

Apr 13

Šťastné pondělí: Nový ministr zapadl k Babišovi a sbližování ODS s Piráty

www.seznamzpravy.cz

I tentokrát pro vás máme skvělou show: Ministr zdravotnictví Arenberger prokazuje, že se skvěle hodí do současné vlády. Václav Dolejší rozebral, co si myslí Piráti o ODS a naopak.

Feb 18

Filmový archiv získal z USA pozůstalost Ivana Passera

www.seznamzpravy.cz

Pozůstalost česko-amerického režiséra Ivana Passera získal tuzemský Národní filmový archiv (NFA). Soubor zahrnuje osobní deníky, fotografie, knihy, scénáře nebo i golfové karty.

Dec 14

Ivan Bartoš povede do voleb společnou koalici Pirátů se STAN

Seznam Zprávy

Lídrem koalice Pirátů a Starostů a nezávislých (STAN) do sněmovních voleb bude předseda Pirátů Ivan Bartoš.

May 28

Ivan Bartoš má plán, jak na další krizi. Jaký je?

Seznam Zprávy

Jak zvládla vláda čelit koronavirové krizi? A jak se na tom podílela opozice? Jaká je budoucnost postkoronavirového Česka? Ve speciální Výzvě odpovídal předseda Pirátů Ivan Bartoš.

May 26

Piráti mají plán na obnovu Česka. Ptejte se Ivana Bartoše

Seznam Zprávy

Češi už mohli odložit roušky, Česko zase nouzový stav. Kam by měly směřovat další kroky vlády? A jak si s krizí poradila?