English

Slavii a Spartu čekají známí podezřelí. Kdo uspěje, bude se topit v milionech eur

Seznam Zprávy

Slavia v úterý, Sparta ve středu začínají finále postupového boje o Ligu mistrů. Vršovické čeká Lille, Letenské Malmö. Ve vzduchu visí miliony eur.

More from Seznam Zprávy

Aug 20

Slavia v souboji o Ligu mistrů nestačila na Lille, dva góly jí sebral VAR

www.seznamzpravy.cz

První zápas posledního kola kvalifikace do základní části Ligy mistrů SK Slavia Praha nezvládla. Ve Valenciennes prohrála s domácím LOSC Lille 2:0. Odveta se hraje příští týden ve středu.

Aug 20

V Lille zažil nejlepší fotbalové roky, přesto bude Rozehnal fandit Slavii

Seznam Zprávy

Někdejší fotbalový reprezentant David Rozehnal strávil v Lille nejkrásnější roky. S francouzským klubem, dnešním soupeřem Slavie o Ligu mistrů, získal double.

Mar 7

Sparta i Slavia v Evropské lize padly. Plzeň ubránila remízu

www.seznamzpravy.cz

Sparta nestačila doma na Liverpool, který ji rozstřílel 1:5. Slavia na legendárním San Siru po vyloučení Dioufa prohrála s AC Milán 4:2. FC Viktoria Plzeň v Konferenční lize remizovala se Servette 0:0.

Feb 23

Sparta našla v Evropské lize nového tahouna. Skolil Betis i Galatasaray

www.seznamzpravy.cz

Slovenský záložník Lukáš Haraslín je pro Spartu Praha v Evropské lize nenahraditelný. Jeho gól ji posunul do jarních kol přes španělský Real Betis, nyní zasadil rozhodující úder tureckému Galatasaray Istanbul.

Feb 10

Fotbalisté za desítky milionů. Sparta i Slavia utrácely už v devadesátkách

Seznam Zprávy

Slavia Praha vydala za obránce Davida Zimu sto milionů korun, stejně dokáže za posily utrácet i největší rival Sparta Praha. Fanoušek žasne, kam se doba v astronomických výdajích posunula.

Dec 15

Slavia je v Evropě dál než Sparta, uznává trenérská ikona letenských

www.seznamzpravy.cz

Sparta, Slavia a Plzeň jdou v evropských soutěžích do dalších kol, vyhlížejí na jarní termíny věhlasné soupeře. Obrovský – nebývalý – úspěch českých klubů na mezinárodní scéně. Čím se to povedlo Slavii?

Dec 14

Propočty v Evropské lize. Proč může Spartu gól od Gabonce hodně mrzet

Seznam Zprávy

Spartu Praha čeká ve čtvrtek večer na půdě Arisu Limassol zápas pravdy. Když vyhraje, může se těšit na jarní účinkování v Evropské lize, remíza ji postrkuje do Konferenční ligy, porážka o dva góly znamená konec.

Oct 31

Nejlepší fotbalista světa poprvé není z evropské ligy. Messi se vrátil na trůn

Seznam Zprávy

Nejvíce hráčů mezi deseti nejlepšími fotbalisty této sezony má Manchester City - hned čtyři. Z fotbalistů, kteří odešli do arabských lig, neuspěl nikdo.

Aug 6

Kvíz: Co víte o Lize mistrů, sparťani? A vy ostatní?

Seznam Zprávy

Je tu pravidelný víkendový kvíz, tentokrát otestujeme vaše znalosti z milionářské soutěže, jak se někdy říká fotbalové Lize mistrů.

Jul 23

Kvíz pro znalce fotbalu: Co víte o české fotbalové lize

Seznam Zprávy

V sobotu začala v České republice nová fotbalová sezóna, s ní přichází i náš další test vašich sportovních znalostí.

May 15

Obrazem: O titulu ve fotbalové lize je rozhodnuto. A získala ho Slavia

www.seznamzpravy.cz

Seznam Zprávy sledovaly souboje fotbalistek pražských „S“. Úspěšněji z nich nakonec vyšly hráčky z Edenu.

Jun 25

Kuchta utekl z ruské ligy do Sparty. Ve Slavii věří, že nepřijdou o peníze

Seznam Zprávy

Vpád ruských vojsk na Ukrajinu mnohé změnil. A Jan Kuchta se rozhodl opustit ruskou ligu. V nadcházející sezoně bude hostovat v pražské Spartě. Ve Slavii, jeho předchozím klubu, věří, že nepřijdou o peníze za jeho přestup.

Jun 24

Kuchta utíká z ruské ligy, jedná se Spartou. A Slavia může přijít o peníze

Seznam Zprávy

Po vpádu ruských vojsk na Ukrajinu mnohé přehodnotil. Teď se chce fotbalový reprezentant Jan Kuchta vrátit z ruské ligy domů. Zdá se, že zamíří do Sparty, nikoli do Slavie, odkud do Ruska přestupoval. Slavia může přijít o balík.

Mar 31

Slavia loni agentům vyplatila víc, než zbytek ligy dohromady

Seznam Zprávy

Fotbalové kluby, které nyní startují v české Fortuna lize, vyplatily loni hráčským agentům či agenturám na odměnách, bonusech a provizích více než 250 milionů korun. Zhruba ze šedesáti procent se na tom podílela Slavia Praha.

Jun 28

Kometa jménem Holeš sní o anglické lize

Seznam Zprávy

Fotbalová kometa a v 28 letech? Ne, v případě Tomáše Holeše to není protimluv. Prožívá zázračný rok, v jehož průběhu střílí jeden historický gól za druhým. V derby Spartě, Arsenalu. A teď posunul reprezentaci do čtvrtfinále Eura.

Jun 16

Nováček v první lize covidových vakcín. Jak si stojí ve srovnání s ostatními?

Seznam Zprávy

Vakcína proti covidu-19 americké společnosti Novavax v pondělí představila výsledky velkého klinického testu. S 90% účinností má nakročeno k tomu, aby v brzké době rozšířila arsenál zbraní proti pandemii. Co o látce zatím víme?

May 4

V nové soutěži UEFA vydělají kluby zhruba to, co dosud v Evropské lize

Seznam Zprávy

Tahle zpráva potěší i některé fotbalové kluby v Česku. Obavy, že se nová klubová soutěž UEFA, jež se v příští sezoně rozehraje jako Evropská konferenční liga, stane jen chudou příbuznou dosavadních pohárů, se podaří rozptýlit.

Mar 22

Ostrovní tisk stále řeší Kúdelu. Vyřaďte Slavii z Evropské ligy, vyzývá

Seznam Zprávy

Kauza okolo údajné rasistické nadávky slávistického stopera Ondřeje Kúdely směrem k hráči skotských Rangers Kamarovi se stále rozebírá v britských médiích. Bývalý reprezentant vyzývá k vyloučení sešívaných z Evropské ligy.

Feb 18

Začíná vyřazovací část Evropské ligy. O co hraje Slavia?

Seznam Zprávy

Po začátku vyřazovací fáze Ligy mistrů se rozjede i play off Evropské ligy. Ta láká přítomností 4 anglických gigantů. Český fotbal doufá, že po prvním kole bude o jednoho míň. Slavia vyzve Leicester v boji o miliony a koeficient.

Sep 30

Slavia v Dánsku prohrála boj o Ligu mistrů

Seznam Zprávy

Fotbalisté pražské Slavie prohrou 4:1 na hřišti dánského Midtjyllandu přišli o postup do základní skupiny Ligy mistrů.