English

Harrisová má plán jak znemožnit Trumpa. Clintonové stejná taktika nevyšla

Seznam Zprávy

Do první debaty mezi Kamalou Harrisovou a Donaldem Trumpem zbývají necelé dva týdny a týmy kandidátů se hašteří kvůli pravidlům s mikrofony. Zdá se, že viceprezidentka doufá, že Trump svou „horkou hlavou“ sabotuje sám sebe.

More from Seznam Zprávy

Sep 21

Miliardové kampaně. Harrisová v srpnu utratila třikrát více než Trump

www.seznamzpravy.cz

Harrisová i Trump v minulém měsíci investovali především do reklamy. Vyšší finance demokratce zajistí více prostoru v televizi, nemusí jí však zajistit vítězství ve volbách.

Sep 18

Souboj o Bílý dům: Harrisová po debatě mírně posílila

Seznam Zprávy

Seznam Zprávy připravily volební model, který pravidelně sleduje, kdo má blíže k vítězství v příštích prezidentských volbách v USA.

Sep 12

Trump odmítl další předvolební televizní duel, který navrhovala Harrisová

www.seznamzpravy.cz

Kamala Harrisová krátce po zveřejnění Trumpova příspěvku dala opět najevo, že by další debatu uvítala.

Sep 11

Třeskutá debata: Harrisová se snažila dostat Trumpovi pod kůži. Uspěla

Seznam Zprávy

Výbušná, plná osobních útoků, ze kterých často čišela očividná nenávist. Taková byla prezidentská debata mezi Kamalou Harrisovou a Donaldem Trumpem. Podle televize CNN ji jasně vyhrála demokratka.

Sep 7

Dobrovský & Šídlo: Trump je riziko, ale ne nebezpečí. Stejně jako Harrisová

Seznam Zprávy

Jindřich Šídlo a Jan Dobrovský se v nejnovější epizodě podcastu bavili s diplomatem Michaelem Žantovským o tom, co nakonec rozhodne americké prezidentské volby.

Sep 1

Cash Only: Kamala Harrisová jde do boje proti nekalému zvyšování cen

www.seznamzpravy.cz

Z hospodářské politiky americké viceprezidentky a prezidentské kandidátky Kamaly Harrisové vzbuzují největší emoce zmínky o boji proti nekalému zvyšování cen potravin a o cenových kontrolách.

Aug 28

Harrisová má plán jak znemožnit Trumpa. Clintonové stejná taktika nevyšla

Seznam Zprávy

Do první debaty mezi Kamalou Harrisovou a Donaldem Trumpem zbývají necelé dva týdny a týmy kandidátů se hašteří kvůli pravidlům s mikrofony. Zdá se, že viceprezidentka doufá, že Trump svou „horkou hlavou“ sabotuje sám sebe.

Aug 26

Trump vs. Harrisová: Jak vítěz z Bílého domu změní Evropu

www.seznamzpravy.cz

ANALÝZA. S Trumpem v Bílém domě budeme zřejmě svědky obchodní a investiční války na steroidech, říká Georg Riekeles z European Policy Centre. A co s Harrisovou? Seznam Zprávy analyzují, co by američtí kandidáti přinesli Evropě.

Aug 20

Kamala Harrisová sbírá podporu i mezi některými voliči republikánů

www.seznamzpravy.cz

„V prezidentských volbách v roce 2024 existuje pouze jeden kandidát na prezidenta, který si může nárokovat plášť obránce a ochránce americké demokracie, ústavy a právního státu,“ napsal v prohlášení významný konzervativní právník.

Aug 17

Trump a Harrisová bojují během víkendu o hlasy v Pensylvánii

Seznam Zprávy

Pensylvánie se řadí mezi státy, kde jsou dlouhodobě šance demokratů a republikánů vyrovnané, což může být pro výsledek listopadových prezidentských voleb rozhodující. Ve státě podle průzkumu momentálně Harrisová nad Trumpem vede.

Aug 16

Trump vinil Harrisovou z inflace. „Není chytrá,“ napadal svoji soupeřku

www.seznamzpravy.cz

Kandidát na amerického prezidenta Donald Trump se během tiskové konference navážel do své demokratické soupeřky Kamaly Harrisové. Ta je podle něj zodpovědná za vysokou inflaci v zemi, zároveň o ní řekl, že není chytrá.

Aug 5

Harrisová se setkala s uchazeči o post kandidáta na viceprezidenta

www.seznamzpravy.cz

Favority na post kandidáta na viceprezidenta Kamaly Harrisové jsou arizonský senátor a bývalý astronaut Mark Kelly, guvernér státu Minnesota Tim Walz a guvernér Pensylvánie Josh Shapiro. Informaci sdělil deník The New York Times.

Jul 26

Nastal čas na příměří, řekla Kamala Harrisová premiéru Netanjahuovi

www.seznamzpravy.cz

„Izrael má právo se bránit. Ale záleží na tom, jak to dělá,“ řekla pravděpodobná kandidátka na prezidentku novinářům po schůzce s Netanjahuem. „Tváří v tvář tragédiím nemůžeme odvrátit zrak. Nebudu mlčet.“

Jul 22

Bývalý astronaut i miliardář. Kdo může Harrisovou doprovodit do Bílého domu

Seznam Zprávy

Pokud se američtí demokraté postaví za Kamalu Harrisovou, bude klíčové, kdo stane po jejím boku. Podívejte se, kdo by ve volbách mohl ujmout pozice jejího viceprezidenta či viceprezidentky.

Feb 1

Na pohřeb Tyrea Nicholse přijela Kamala Harrisová i rodina George Floyda

www.seznamzpravy.cz

Tři týdny poté, co byl Tyre Nichols brutálně zvražděn pěticí policistů, se konal jeho pohřeb. Při něm se pouze netruchlilo. Uctít jeho památku dorazila i viceprezidentka Kamala Harrisová, která vyzvala k reformě policie.

Nov 19

Kamala Harrisová se na chvíli stala prezidentkou USA, poprvé v dějinách

Seznam Zprávy

Americký prezident Joe Biden podstoupil pravidelnou lékařskou prohlídku. Kvůli plánované anestezii převzala jeho funkce na necelou hodinu a půl americká viceprezidentka Kamala Harrisová.

Nov 9

Kamala Harrisová ve fotkách: Žena, která přepisuje historii

Seznam Zprávy

Byla první ženou, jež to v San Francisku dotáhla na prokurátorku. První generální prokurátorkou Kalifornie. První Indoameričankou zvolenou do amerického Senátu. A nyní první ženou, kterou lidé zvolili viceprezidentkou USA.

Nov 8

Žena prvenství. Viceprezidentka Kamala Harrisová přepsala dějiny USA

Seznam Zprávy

První viceprezidentka a také první žena tmavé pleti v této funkci. Dcera Indky a Jamajčana Kamala Harrisová se stane nejvýše postavenou političkou v USA. Sama přitom proti Bidenovi kandidovala v demokratických primárkách.

Oct 8

„Viceprezidentská“ debata: V pandemii jste selhali, vmetla Harrisová Penceovi

Seznam Zprávy

Osm dní po první prezidentské debatě se v televizním duelu střetli také kandidáti na funkci amerického viceprezidenta: současný zástupce hlavy státu Mike Pence a demokratická senátorka Kamala Harrisová.

Jul 7

Trump vs. americké děti. Bílý dům se chystá zakázat síť TikTok

www.seznamzpravy.cz

Zvýšené napětí mezi USA a Čínou se přelévá do světa sociálních sítí. Americká vláda se zaměřila na sociální platformu TikTok. Ta je podle ní zdrojem dat pro čínskou komunistickou stranu.