English

Nejen Česko. Mapa ukazuje, jaké části Evropy se chystají na povodně

Seznam Zprávy

Na povodně se kvůli předpovědím extrémních srážek připravují i ve všech sousedních státech. Na největší části území meteorologové vydali výstrahy v Česku, v Polsku a Rakousku.

More from Seznam Zprávy

Sep 9

Německo zavádí přechodné kontroly na hranicích

www.seznamzpravy.cz

Země opatření zavádí kvůli možnému ohrožení islamistickým terorismem a organizovanou kriminalitu. V posledních týdnech se v Německu debatuje o zpřísnění migrační politiky.

Mar 12

Polsko, Česko, Německo. To je uhlák Evropy

Seznam Zprávy

Uhlí stále tvoří více než třetinu globální produkce elektřiny. Jeho největším konzumentem jsou asijské státy, které se uhelných elektráren jen tak nevzdají. Naopak některé země Evropy se už od uhlí oprostily.

Feb 17

Německo a Rakousko prodlouží kontroly na hranicích s Českem

www.seznamzpravy.cz

Podle ministerstva vnitra ve Vídni je krok nutný kvůli boji s převaděči a terorismem. Podobně stejný krok na německé straně komentovala i spolková ministryně vnitra Nancy Faeserová.

Dec 30

Polsko prodlužuje kontroly na hranicích se Slovenskem do začátku února

www.seznamzpravy.cz

Kontroly na hranicích se Slovenskem letos zavedly kromě Polska také Česko a Rakousko. Jde o opatření před nelegální migrací.

Dec 8

Německo prodlouží kontroly na hranicích s ČR, Polskem a Švýcarskem

Seznam Zprávy

Stacionární kontroly na hranicích byly dosud schválené do 15. prosince, Berlín ale dopředu avizoval, že je může prodloužit. Zavedení kontrol Berlín zdůvodnil snahou omezit nelegální migraci.

Nov 16

Rakousko o 20 dnů prodlužuje kontroly na hranicích s Českem

www.seznamzpravy.cz

Rakousko o 20 dnů prodlužuje kontroly na hranicích s Českem, oznámilo dnes večer podle agentury APA ministerstvo vnitra ve Vídni. Zavedlo je od 18. října původně na deset dnů, pak jejich platnost prodloužilo a měly skončit dnes.

Sep 25

Německo chystá dodatečné kontroly na hranicích s Českem a Polskem

www.seznamzpravy.cz

Německo připravuje na hranicích s Českem a Polskem dodatečné kontroly, jejichž cílem budou převaděči migrantů. Polsko zase oznámilo, že bude kontrolovat přechody se Slovenskem.

Oct 27

Kontroly na hranicích potrvají až do prosince

www.seznamzpravy.cz

Vláda prodloužila kontroly na hranicích se Slovenskem do 12. prosince. Původně měly skončit v pátek, podle premiéra Petra Fialy (ODS) však situace jejich prodloužení vyžaduje.

Oct 6

Bavorsko zpřísní kontroly na hranicích s Českem

www.seznamzpravy.cz

Bavorsko své rozhodnutí, které bude platit do odvolání, zdůvodnilo nedostatečnou ochranou vnějších hranic Evropské unie.

Sep 28

Kontroly na hranicích zahájí i Rakousko. Po vzoru Česka

Seznam Zprávy

Rakousko od čtvrtka zahájí kontroly na hranicích se Slovenskem. Informoval o tom dnes mluvčí rakouského ministerstva vnitra.

Nov 23

V4 podporuje Polsko v krizi na hranicích s Běloruskem, Česko nabídlo vojáky

Seznam Zprávy

Varšava má v současné migrační krizi na polsko-běloruské hranici plnou podporu ostatních států Visegrádské skupiny, tedy Maďarska, Slovenska i České republiky. Shodli se na tom v úterý v Budapešti předsedové vlád států skupiny.

May 22

Rakousko ukončilo kontroly na hranicích s Českem

Seznam Zprávy

CBMiVGh0dHBzOi8vd3d3LnNlem5hbXpwcmF2eS5jei9jbGFuZWsvcG9jZXQtbXJ0dnljaC1zLWNvdmlkZW0tcHJla3JvY2lsLTMwLXRpc2ljLTE1NTY2ONIBWmh0dHBzOi8vd3d3LnNlem5hbXpwcmF2eS5jei9jbGFuZWsvcG9jZXQtbXJ0dnljaC1zLWNvdmlkZW0tcHJla3JvY2lsLTMwLXRpc2ljLTE1NTY2OD9hbXA…

Apr 13

Německo ukončí stálé kontroly na hranicích s Českem

Seznam Zprávy

Německo od středy ukončí pravidelné hraniční kontroly s Českou republikou. Informoval o tom český velvyslanec v Německu Tomáš Kafka.

Feb 26

Česká republika zažalovala Polsko. Kvůli těžbě na hranicích

Seznam Zprávy

Záměr žalobu podat v pondělí schválila česká vláda. Polské ministerstvo ovzduší a životního prostředí následně podle televize TVN 24 vyjádřilo nad rozhodnutím české vlády údiv.

Jan 7

Petříček: Rakousko zavede od pátku kontroly na hranicích

Seznam Zprávy

Vývoj situace ve světě v souvislosti s koronavirem sledujeme online.

Jul 21

Rakousko zavádí roušky v obchodech a zpřísňuje kontroly na hranicích

Seznam Zprávy

Vývoj dění v souvislosti s koronavirovou epidemií ve světě sledujeme online.

Jun 4

Vláda zruší kontroly na hranicích, nejspíš už od soboty

Seznam Zprávy

V pátek ráno se kvůli rušení omezení na hranicích mimořádně sejde vláda.

May 16

Češi, zrušte kontroly na hranicích, ani my vás nehlídáme, vzkazují Němci

Seznam Zprávy

Německý ministr zahraničí Heiko Maas doufá, že Česko a Polsko brzy zruší kontroly na hranicích, které zavedly kvůli šíření koronaviru. Své východní hranice s Českem a Polskem Německo kvůli pandemii nestřežilo.

May 13

Němci ruší kontroly, návrat k normálu chtějí i na hranicích s Českem

Seznam Zprávy

Berlín chce hranice mezi unijními státy vrátit do normálu a oznamuje postupné rušení kontrol, podobný plán oznámila i Vídeň. Středeční Středoevropský deník se věnuje i sms zprávám asistenky slovenského expremiéra Roberta Fica.

Apr 8

Policejní kontroly na hranicích okresů. Na Slovensku kolabuje doprava

www.seznamzpravy.cz

Na Slovensku ve středu kvůli koronaviru začalo platit omezení volného pohybu osob. Dodržování nařízení kontrolují policejní hlídky, na silnicích se proto místy vytvořily dlouhé kolony.