English

Protrhla se hráz, voda bere domy. V Polsku povodeň překonala rekord z roku 1997

Seznam Zprávy

Povodně silně zasáhly polské okresy u hranic s Českem. Vratislav a další města dál na řece Odře spoléhají na poldr. Na Kladsku a v Głucholazech je ale situace kritická, v městečku Stronie Śląskie se protrhla hráz retenční nádrže.

More from Seznam Zprávy

Jul 17

Policie zastřelila nedaleko sjezdu republikánů muže s noži

www.seznamzpravy.cz

Policie v USA zastřelila poblíž sjezdu republikánů ozbrojeného muže na kole. Stalo se tak necelé dva dny po nedělní střelbě na Donalda Trumpa. Část místních si myslí, že byl zásah předčasný.

Jun 2

Polsko v éře mccarthismu? Tak daleko Kaczyński ještě nezašel

Seznam Zprávy

Oficiálně jde o vyšetření ruských zájmů, ale metoda podle expertů připomíná zvyky bolševiků. Kaczyńského strana zřízením nové komise odpálila v Polsku politickou bombu. Opozice tvrdí, že cílem bude Donald Tusk.

May 31

Záběry úderu na ruská kasárna nedaleko okupovaného Mariupolu

www.seznamzpravy.cz

Ukrajina opakovaně provádí údery na velké vzdálenosti. Armádní špičky v úterý oznámily zásah ruské základny nedaleko okupovaného Mariupolu, exploze údajně usmrtila 100 ruských vojáků, více než 400 jich bylo zraněno.

Jun 1

S českým velitelem na Donbasu: Nepřítel je 7 kilometrů daleko. Ale oči má všude

Seznam Zprávy

Reportér Jan Novák a fotograf Stanislav Krupař strávili několik dní na frontové linii nedaleko Doněcku s průzkumníky, které vede český velitel.

May 17

Video: Hrob zavražděného českého dobrovolníka nedaleko ruského štábu

www.seznamzpravy.cz

Policejní šéf Kyjevské oblasti Andrij Něbytov na videu popisuje místo, kde byly nalezeny ostatky pohřešovaného devětačtyřicetiletého českého dobrovolníka. Zavraždili ho zřejmě ruští vojáci a pohřbili ho v hromadném hrobě.

Mar 27

Ostřelování čelí další město nedaleko polských hranic. Luckem zní výbuchy

Seznam Zprávy

Rusko napadlo Ukrajinu, válečnou situaci sledujeme v on-line reportáži.

Nov 12

Boj o červený palác nedaleko Karlova mostu. Do hry vstoupila banka z Penty

Seznam Zprávy

Firma ze skupiny Arca Capital vlastnící palác Bellevue v Praze 1 je v insolvenci. Na další osud lukrativní nemovitosti bude mít zásadní vliv slovenská Privatbanka ze skupiny Penta. Banka má palác na Smetanově nábřeží v zástavě.

Sep 27

Luxusní hotel, nebo byty. Zchátralý klášter nedaleko centra Prahy se promění

Seznam Zprávy

Majitel bývalého benediktinského kláštera sv. Gabriela na pražském Smíchově, společnost Cimex Group, plánuje, co s areálem dál. Do rekonstrukce se pustíme až za několik let, řekl pro SZ Byznys generální ředitel Miroslav Kosnar.

Aug 3

Útok nedaleko Pentagonu. Zemřel policista i podezřelý z útoku

Seznam Zprávy

Nedaleko Pentagonu došlo ke střelbě a útoku nožem. Jeden policista na místě zemřel, podezřelého z útoku zasahující policisté zabili. Několik osob je zraněno, budova Pentagonu byla na čas uzavřena.

Mar 24

Nedaleko centra Kroměříže pokračuje stavba parkovacího domu

www.seznamzpravy.cz

Nedaleko centra Kroměříže pokračuje stavba parkovacího domu. Nabídne 137 parkovacích míst, šest z nich pro handicapované. Náklady činí 86 milionů korun, radnice má přislíbenou dotaci téměř 51 milionů korun z fondů.

Feb 7

Nedaleko Pulčína jsou po roce znovu k vidění barevné ledopády

www.seznamzpravy.cz

Nedaleko Pulčína, místní části Francovy Lhoty na Vsetínsku, jsou po roce znovu k vidění barevné ledopády. Odstíny žluté, oranžové a hnědé barvy způsobuje podle odborníků mikroskopická sněžná řasa žijící v ledu.

Dec 2

Zámeček Skrytín nedaleko Ústí dostal po 30 letech věž

www.seznamzpravy.cz

Zámeček Skrytín tyčící se nad údolím Labe dostal po 30 letech věž. Její usazování i se špičkou trvalo přes dvě hodiny. Příští rok získá zvonice zvon Václav, který bude znít při významných událostech.

Oct 6

Nedaleko centra Ústí nad Labem přibude 90 parkovacích míst

www.seznamzpravy.cz

Odbor dopravy a majetku Magistrátu města Ústí nad Labem má v současné době připravenu k realizaci stavbu Hromadný parking Přístavní, vydaná jsou už všechna potřebná správní rozhodnutí.

Sep 27

Příbram vybuduje kruhový objezd nedaleko kulturního domu

www.seznamzpravy.cz

Příbram chce vybudovat kruhový objezd na křižovatce ulic Legionářů a Osvobození.

Sep 6

Nedaleko Havlíčkova Brodu stojí pomník Járy Cimrmana

www.seznamzpravy.cz

Ve Svatém Kříži, který je součástí Havlíčkova Brodu, dnes Zdeněk Svěrák a tři další herci z Divadla Járy Cimrmana slavnostně odhalili sochu věnovanou Cimrmanovi, fiktivnímu českému géniovi.

Jul 15

Ohniska na jatkách nedaleko hranic i v zámoří. Ukazuje se, že nejde o náhodu

Seznam Zprávy

Jatka nebo masozpracovatelské podniky se staly epicentrem šíření koronaviru v řadě zemí světa. Nová studie z Brazílie hovoří o „přímé souvislosti“.

Jun 22

Nedaleko Stonehenge vědci našli něco mnohem většího

Seznam Zprávy

Není moc archeologických lokalit, které by se těšily většímu zájmu vědců, než je okolí kamenných kruhů Stonehenge. Že se i tam, kde už dříve hledalo mnoho archeologů, dá najít něco nového, ukázal nový a ne zrovna malý objev.

May 4

U Džbánu nedaleko Divoké Šárky vznikne další pražské autokino

www.seznamzpravy.cz

Autokino s kapacitou 100 míst začne promítat na parkovišti nedaleko koupaliště Džbán v Praze. Kino uvede kombinaci festivalových filmů i klasických hollywoodských snímků. Počítá rovněž s dopoledními dětskými projekcemi s dabingem.

May 3

Stavbaři dokončují Bránu do Římské říše nedaleko Pasohlávek

www.seznamzpravy.cz

Terénní úpravy, poslední stavební práce zvenčí a hlavně konečné stavební práce v interiéru dokončují v těchto dnech dělníci v budoucím návštěvnickém centru Mušov, které ponese název Brána do Římské říše.

Mar 17

České banky jsou připravené zvládnout daleko horší věci než koronavirus

www.seznamzpravy.cz

Dramatická situace na trzích nutí centrální banky po celém světě k razantním zásahům. Snížením úrokových sazeb se připojila také Česká národní banka. V rozhovoru, který se odehrál v pátek 13. března, jsme s členem bankovní rady ČNB…