English

Takhle dělají výsledek juniorní pučmidráti, vzkázal Grolich hnutí ANO

Seznam Zprávy

Na jižní Moravě koalice Spolu zvítězila s téměř 40 procenty díky dosavadnímu hejtmanovi Janu Grolichovi. „Politiku jde dělat jinak. I na přátelské úrovni,“ říká lidovecký lídr.

More from Seznam Zprávy

Sep 23

Ať nám šéfuje Grolich, zní od lidovců. Hvězdný hejtman váhá

Seznam Zprávy

Už dva ministři veřejně podpořili Jana Grolicha v kandidatuře na předsedu. Nejistotu ale prodlužuje váhání současného šéfa strany Mariana Jurečky. A také zdrženlivý postoj Grolicha.

Sep 21

Takhle dělají výsledek juniorní pučmidráti, vzkázal Grolich hnutí ANO

Seznam Zprávy

Na jižní Moravě koalice Spolu zvítězila s téměř 40 procenty díky dosavadnímu hejtmanovi Janu Grolichovi. „Politiku jde dělat jinak. I na přátelské úrovni,“ říká lidovecký lídr.

Mar 22

Proč neměl Babiš složku na odsouzeného hejtmana ANO?

www.seznamzpravy.cz

Máme za sebou týden, kdy se narodila další politicko-korupční aféra. A v témže týdnu jejího hlavního aktéra i smetla. To se u nás nestává často. Přesto ten zrychlený příběh nelze vnímat jako příslib kultivace politické scény.

Mar 22

Hejtmanem Moravskoslezského kraje bude Bělica z ANO, přeborník v karate

www.seznamzpravy.cz

Josef Bělica je primátorem Havířova, zasedá i ve Sněmovně. Nahradí spolustraníka Jana Krkošku odsouzeného ve čtvrtek za podíl na uplácení lékařů.

Mar 21

Odsouzený hejtman zmizí z ANO i z politické funkce. Už má nástupce

Seznam Zprávy

Moravskoslezský hejtman Jan Krkoška rezignoval na funkci krajského zastupitele i hejtmana. Po Babišově apelu odešel i z hnutí ANO. Nahradit by jej mohl havířovský primátor Josef Bělica.

Mar 20

Pošta bude rušit pobočky ve městech. Hejtman naznačuje, které to budou

Seznam Zprávy

Vláda Petra Fialy bude tento týden řešit kritickou finanční situaci České pošty a opatření, která mají situaci zlepšit. V plánu je zrušení stovek poboček a propouštění tisíců zaměstnanců. Odbory jsou proti.

Feb 24

Vondrák opustil ANO, hejtmanem chce ale zůstat

www.seznamzpravy.cz

Moravskoslezský hejtman a poslanec Ivo Vondrák dnes opustil hnutí ANO. Řekl to po odpoledním jednání krajského předsednictva, které se zabývalo návrhem celostátního předsednictva na jeho vyloučení.

Jul 26

Kam s exministryní plagiátorkou? V ANO se hraje o jižní Moravu

Seznam Zprávy

Premiér Andrej Babiš ve své nové knize kritizuje zákulisní třenice o co nejlepší postavení na kandidátních listinách. Právě takový souboj se ale v jeho hnutí momentálně odehrává na jižní Moravě.

Jun 11

V čele žebříčku hejtmanů je Kuba z ODS, nejméně lidé věří hejtmanovi z ANO

Seznam Zprávy

Jihočeský Martin Kuba (ODS) vyšel z aktuálního červnového průzkumu společnosti Sanep jako nejoblíbenější a nejdůvěryhodnější hejtman v České republice. Zcela naopak propadl zlínský hejtman Radim Holiš (ANO).

May 19

Jihomoravské dožínky budou koncem srpna v Kyjově

www.seznamzpravy.cz

Jihomoravské dožínky budou letos 29. srpna v Kyjově na Hodonínsku. Schválila to dnes krajská rada, sdělila Alena Knotková z krajského úřadu.

Apr 29

Zpověď bývalého hejtmana ANO: Jak jsem nepasoval do systému Faltýnek

Seznam Zprávy

Důvod pro jeho sesazení z hejtmanské židle zněl tehdy vágně: nekomunikace. Oto Košta teď v rozhovoru pro Seznam Zprávy říká, že v kontextu diáře Jaroslava Faltýnka už pochopil: nehodil se do zakázkového systému „kmene Prostějov“.

Feb 4

Hejtman za ANO dostal přednostně vakcínu. „Já to nechtěl,“ tvrdí

www.seznamzpravy.cz

Jediný ze šéfů krajů, kteří řídí krizové štáby ve svých regionech, se nechal naočkovat, a to hned 30. prosince. Hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák se hájí tím, že mu to bylo nabídnuto a přišlo mu to racionální.

Jan 5

Studenti SŠ a VOŠ budou pomáhat jihomoravským nemocnicím

www.seznamzpravy.cz

Studenti posledních ročníků jihomoravských zdravotnických středních škol a vyšších odborných škol budou muset pomáhat v nemocnicích v kraji při boji s koronavirem.

Oct 26

Jihomoravský hejtman a jeho nástupce vyzvou lidi, aby zůstali doma

Seznam Zprávy

Dosluhující hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek (ANO) a budoucí hejtman Jan Grolich (KDU-ČSL) společně zahajují kampaň „Buďte doma. Zastavte virus.“

Oct 5

Koalice na jižní Moravě si rozdělila posty, hejtmanem bude lidovec Grolich

Seznam Zprávy

Lidovci, Piráti, ODS a Starostové chystají podpis koaliční smlouvy na příští týden. KDU-ČSL se vzdala místa v radě na úkor občanských demokratů.

Oct 4

Licitování o hejtmany začalo. ANO pomýšlí na dva nové kraje

Seznam Zprávy

Hnutí ANO mělo dosud pět hejtmanů. Už nyní je jisté, že minimálně o dva z nich přijde. A zda naopak někde hejtmani ANO přibudou? Pomýšlí na to třeba vítězové ANO ve Zlínském či Ústeckém kraji.

Sep 14

Hejtman nazval lídra ANO slibotechnou. Dnes přišel s další „bombou“

Seznam Zprávy

Někteří politici a odborníci jsou skeptičtí k návrhu lídra hnutí ANO pro krajské volby v Pardubickém kraji Martina Kolovratníka. Chce nakoupit 300 autobusů. „Nesmysl, hausnumera,“ říká radní pro dopravu.

Jul 2

ANO povede do krajských voleb pět současných hejtmanů

Seznam Zprávy

Předsednictvo ANO schválilo jako nového šéfa jihomoravské buňky ředitele kyjovské nemocnice Lubomíra Wenzla. Má obnovit organizace v Brně.

Jun 29

Některé jihomoravské festivaly kvůli viru nebudou, vznikly nové

www.seznamzpravy.cz

V kalendáři jihomoravských letních festivalů zůstala vinou koronaviru spousta bílých míst po zrušených nebo odložených akcích.

Jun 4

Lídr ANO pro jižní Moravu? Vedení ukázalo na hejtmana Šimka

Seznam Zprávy

Hnutí ANO na jižní Moravě ve čtvrtek navrhlo do čela kandidátky dosavadního hejtmana.