English

Blbost, nebo politikum? Jak se Jurečka vrátil k důchodovému stropu

Seznam Zprávy

Do důchodu půjdou lidé nejpozději v 67 letech. Pevně danou hranici se rozhodl znovu určit ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka, ačkoliv s ní vláda původně nepočítala. „Je to blbý nápad,“ říká ekonom Petr Janský.

More from Seznam Zprávy

Oct 18

Sjezd KDU-ČSL se zadrhl na volbě 1. místopředsedy

Seznam Zprávy

KDU-ČSL má nového předsedu, ve druhém kole vyhrál Marek Výborný. „Moc bych si přál, abychom odsud odcházeli sjednoceni,“ řekl v projevu nový předseda strany. To se pokazilo hned při volbě prvního místopředsedy.

Oct 11

Bartošek nechce obhajovat post prvního místopředsedy KDU-ČSL

www.seznamzpravy.cz

Jan Bartošek nestojí ani o nejvyšší stranický post. „Chci pro úspěch lidovců udělat maximum,“ napsal v příspěvku na platformě X. Připomenul, že blížící se sněmovní volby pro lidovce nebudou jednoduché.

Oct 4

Diagnóza: Dva elementární důvody, proč by Marian Jurečka neměl být politikem

www.seznamzpravy.cz

Marian Jurečka nepoškozuje zdaleka jen svoji pověst a svoji stranu, ale především víru, že se politikům dá ještě něco vůbec věřit.

Oct 4

Fiala odeslal na Hrad návrh na jmenování Vlčka a Kulhánka ministry

www.seznamzpravy.cz

Premiér Petr Fiala (ODS) odeslal na Pražský hrad návrh na jmenování Lukáše Vlčka (STAN) ministrem průmyslu a obchodu a Petra Kulhánka (za STAN) ministrem pro místní rozvoj.

Sep 28

Jurečka stále zvažuje kandidaturu na šéfa KDU. Sám zmínil Grolicha

Seznam Zprávy

Lidovci si v říjnu zvolí nové vedení, Marian Jurečka se ale o kandidatuře stále nerozhodl, musí ji prý probrat se straníky. Za možného kandidáta nicméně označil jihomoravského hejtmana Jana Grolicha.

Aug 24

Politička prodává svoje erotické fotky. „Je to umění,“ tvrdí KDU-ČSL

Seznam Zprávy

Vedení KDU-ČSL nevadí nahé fotografie jejich členky a zastupitelky města Karviné Mariam Szyji, které za měsíční poplatek na internetu prodává. Zubařka letos kandiduje za uskupení Spolu do krajských voleb.

Feb 12

Šťastný podcast: Udavač Šídlo, dementi z KDU-ČSL a zlodějka Schillerová

www.seznamzpravy.cz

Čím chce být Jindřich Šídlo a koho (ne)označil Marek Výborný za dementa, to vám řekne Šťastný podcast ve složení Jindřich Šídlo, Konstantin Sulimenko, Tereza Povolná a Ondřej Lasák.

Jan 29

TMBK: Jurečka zůstává šéfem KDU-ČSL. A už je jasné, kam lidovce nasměruje

www.seznamzpravy.cz

Lodivod lidovců Marian Jurečka dostal důvěru celostátní konference k dalšímu vedení strany. Upřímně, proč ne – co by se tak mohlo stát? Další koláž populárního grafika pro SZ.

Jan 15

Moravskoslezský výbor KDU-ČSL vyzval ke svolání mimořádné konference strany

www.seznamzpravy.cz

Nejrychlejší možné svolání celostátního sjezdu strany požadovala již v pátek českobudějovická KDU-ČSL. Vyzvala ostatní organizace, aby se k tomu připojily.

Sep 18

Starostové se ohradili proti „deseti nepravdám“ ministra Hladíka

Seznam Zprávy

Starostové z Křivoklátska odmítají ministrova slova, která pronesl v rozhovoru pro Seznam Zprávy. Například, že jejich region upadá a že chystané zřízení národního parku je cesta, jak tento trend změnit.

Mar 7

Vyšetřujete Hladíka? ptal se premiér Fiala nejvyššího žalobce

Seznam Zprávy

Nejvyšší státní zástupce Seznam Zprávám potvrdil neznámou souvislost jmenování Petra Hladíka ministrem. Premiér Petr Fiala u šéfa žalobců zjišťoval, zda je Hladík stíhaný a jaká je jeho pozice v trestním řízení bytové kauzy.

Jan 8

Zeman si stojí za nejmenováním Hladíka ministrem, postoj měnit nehodlá

www.seznamzpravy.cz

K Hladíkovi měl čtyři výhrady, z nichž pouze jednu mu místopředseda lidovců při středeční návštěvě Pražského hradu osvětlil.

Dec 29

Fiala Zemanovi navrhl Hladíka na ministra životního prostředí

www.seznamzpravy.cz

Petr Hladík má ve funkci nahradit Annu Hubáčkovou, která počátkem října rezignovala ze zdravotních důvodů.

Nov 27

Další odklad pro Hladíka. Fiala žádá Jurečku, aby dvojministroval dál

Seznam Zprávy

Ministerstvo životního prostředí bude minimálně do konce roku stále řídit ministr životního prostředí Marian Jurečka (KDU-ČSL). Požádá ho o to premiér Petr Fiala (ODS).

Nov 24

Fiala váhá se jmenováním Hladíka. Do konce listopadu ho Zemanovi nenavrhne

www.seznamzpravy.cz

Premiér Petr Fiala (ODS) navštívil v Lánech prezidenta Miloše Zemana. Po pravidelné pracovní večeři potvrdil, že Petra Hladíka zatím nenavrhne ke jmenování ministrem životního prostředí.

Oct 19

V Brně bude vládnout ODS+T0P 09, ANO, KDU-ČSL+STAN a ČSSD

www.seznamzpravy.cz

Zástupci ODS+TOP 09, ANO, KDU-ČSL+STAN a ČSSD dnes podepsali v Brně koaliční smlouvu. Koalice má 42 mandátů z 55. V opozici budou Piráti, SPD s Trikolorou a Moravany a také Zelení s Žít Brno.

Apr 24

Komentář: Jak se má KDU-ČSL prosadit, když klidnou silou je teď Fiala?

www.seznamzpravy.cz

Lidovecký rébus: Jak se neztratit v koalici Spolu, zachovat samostatnou značku KDU-ČSL a nebýt čtyřprocentní stranou?

Mar 20

Glosa: Fiala na Hrad?

www.seznamzpravy.cz

Je Fiala schopen v případném souboji o Hrad porazit Babiše? V tuto chvíli bezesporu. Protože my, Češi, zatížení čtyřicetiletým mindrákem mlčící většiny, nyní evidentně vnímáme nebojácnost jako jednu z nejvyšších hodnot.

Nov 12

Koalice ODS, KDU-ČSL a TOP 09 si dělí republiku. Otazník je nad Prahou

Seznam Zprávy

Nová trojkoalice ODS, KDU-ČSL a TOP 09 už intenzivně pracuje na tom, jak ve volbách společně porazit hnutí ANO Andreje Babiše. Rozdělila si už, kdo bude mít v jakém kraji lídry. Nedořešená ale ještě zůstává Praha.

Sep 27

Zemřel Ivo Vykydal, bývalý poslanec za KDU-ČSL a člen TOP 09

Seznam Zprávy

Ve věku nedožitých 56 let zemřel exposlanec za KDU-ČSL a bývalý náměstek ministra dopravy Ivo Vykydal. Posledních 11 let byl členem TOP 09.