English

Prezident Pavel hájí náhrady pro svou manželku. „Slouží této zemi,“ říká

Seznam Zprávy

Prezident Petr Pavel se vyjádřil k návrhu, podle kterého by první dáma mohla dostávat měsíční plat na reprezentaci. „Považuji za správné, aby i výdaje první dámy za její podíl na službě této zemi byly správným způsobem oceněny.“

More from Seznam Zprávy

Jul 30

Prezident Pavel udělil své první čtyři milosti

www.seznamzpravy.cz

Prezident Petr Pavel udělil čtyři milosti, své první od nástupu do úřadu. Jde o dvě matky, cizince a jednoho Čecha odsouzeného v zahraničí, uvedl Hrad.

May 23

Prezident Pavel se zranil při jízdě na motorce. Z nemocnice gratuloval hokejistům

Seznam Zprávy

Zranění nejsou vážná, ale vyžádají si krátké pozorování v Ústřední vojenské nemocnici, uvedl Hrad.

Jan 3

Glosa: Prezident Pavel, kámo mladých

www.seznamzpravy.cz

Většinovou společností bývají mladí lidé tradičně vysmíváni jako generace sněhových vloček a lenochů. Je dobře, že se našel vrcholný politik, který si na ně vzpomněl. Alespoň v novoročním projevu.

Oct 10

Prezident vybírá nového mluvčího

Seznam Zprávy

Na Pražském hradě začal výběr nového mluvčího prezidenta. Podle informací Seznam Zpráv jsou ve hře tři jména.

Sep 19

Pohled šéfredaktora: Jaký je Petr Pavel prezident? Můžete mu to říct i vy

www.seznamzpravy.cz

Půl roku je dostatečně dlouhá doba, aby se po počátečním rozhlédnutí a zabydlení nového prezidenta na Hradě dalo už trochu bilancovat. Seznam Zprávy chystají akci, kde bude hostem prezident Petr Pavel. A vy můžete být u toho.

Sep 10

Vírník je jako motorka mezi nebem a zemí, říká podnikatel Pavel Březina

www.seznamzpravy.cz

Přerovský podnikatel Pavel Březina naznačoval, že by mohl do studia přiletět, lépe řečeno přijet – ale letadlem. Což ovšem také není úplně přesné, protože vírník je samostatná kategorie dopravních prostředků.

Aug 3

Pavel jel na motorce bez helmy, za dopravní přestupek se omluvil

www.seznamzpravy.cz

Hlavu státu natočil divák v obci Rtyně v Podkrkonoší. Poté, co společně s ochrankou nafukoval kolo motorky, na stroji odjel bez ochranné přilby, kterou má mít řidič nasazenou.

May 8

Nové milosti. Prezident Pavel si ale klade podmínky

Seznam Zprávy

Postup zavedený Milošem Zemanem by po 10 letech mohl skončit. Dosud se na agendě při udělování milostí spolupodílí Ministerstvo spravedlnosti, nově by žádosti mohla posuzovat pouze Kancelář prezidenta republiky.

Apr 3

Prezident Pavel ukázal, kdo mu bude radit

www.seznamzpravy.cz

V poradním týmu prezidenta Petra Pavla budou ústavní právník Jan Kysela, ekonom David Marek, někdejší šéf důchodových komisí Vladimír Bezděk nebo expertka na sociální podporu Lucie Poláková.

Mar 27

Prezident Pavel se přestěhoval na Hrad

www.seznamzpravy.cz

Prezident Petr Pavel se dnes přestěhoval z Hrzánského paláce na Pražský hrad. Potvrdil to tiskový tým prezidenta. Podle mluvčí Markéty Řehákové by odpoledne měl mít Pavel na Hradě první schůzky.

Jan 28

Komentář: Zapomeňme na „generála“, prezident se jmenuje Petr Pavel

Seznam Zprávy

„Zvolení Petra Pavla není vítězstvím dobra nad zlem ani metaforou vývoje české společnosti. Je osobním vítězstvím vzdělaného, pracovitého a kultivovaného muže nad bezcharakterním a chaotickým populistou.“

Jan 28

Česko má nového prezidenta. Jak bude vládnout Petr Pavel

Seznam Zprávy

Novým prezidentem České republiky je Petr Pavel. V druhém kole voleb získal XXX procent.

Jan 28

Nový prezident Petr Pavel: Život bod po bodu

www.seznamzpravy.cz

Armádní generál v záloze Petr Pavel byl zvolen novým prezidentem České republiky. Projděte si klíčové momenty jeho dosavadní kariéry.

Jan 28

Babiš utrpěl historickou porážku, prezidentem bude Petr Pavel

Seznam Zprávy

Původní predikce výsledků druhého kola přímé volby prezidenta: Petr Pavel zvítězí s 58 procenty hlasů, Andrej Babiš dostane 42 procent.

Jan 21

Průzkum pro ČT: Tento týden by finále volby prezidenta vyhrál Petr Pavel

Seznam Zprávy

Pokud by se tento týden konalo rozhodující druhé kolo volby prezidenta, ovládl by ho bývalý vysoký představitel armády Petr Pavel.

Oct 16

Zeman může jmenovat Fialovu vládu i v nemocnici

Seznam Zprávy

Nemocný prezident Miloš Zeman může začít řešit povolební situaci s vítězem voleb klidně i telefonicky. Ke jmenování vlády nemusí dojít jen na Hradě či v Lánech. Tvrdí to zkušený hradní protokolář Miroslav Sklenář.

Aug 28

Policejní prezident se omluvil za výrok mluvčí o akci v Průhonicích

Seznam Zprávy

Během srpnové demonstrace spolku Milion chvilek nešlo o nepovolené shromáždění, omluvil se policejní prezident. Právo shromažďovací v České republice stojí zásadně na oznamovacím principu.

May 4

Prezident Zeman podepsal novelu volebního zákona

Seznam Zprávy

Je jasné, podle jakých pravidel se budou sčítat hlasy po podzimních sněmovních volbách. Prezident podepsal nový volební zákon.

Apr 7

Hlavní hygienička zůstává po kolapsu v nemocnici na pozorování

Seznam Zprávy

Sanitka odvezla v úterý hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou z jednání vlády do Všeobecné fakultní nemocnice. Tam zůstává v současné době na pozorování.

Nov 11

Komentář: Vláda neslyší. Ani prezidenta

Seznam Zprávy

Státní rozpočet dostane do vínku příjmovou sekyru za desítky miliard korun. Takové uvítání na světě dlouhý život nenaznačuje.