English

Vokřál měl program, až jsem čuměl, říká Šlachta

Seznam Zprávy

Přísaha v krajských volbách propadla. Nepodařilo se jí dostat do žádného zastupitelstva a velká očekávání po jejím úspěchu v eurovolbách tak ochladla. Jeden úspěch si ale přece jen připsala, a to křeslo v Senátu. Jak s ním naloží?

More from Seznam Zprávy

Oct 16

Šlachta bude v Senátu členem klubu opozičního hnutí ANO

www.seznamzpravy.cz

Šlachta řekl, že se pro vstup rozhodl kvůli omezeným možnostem nezařazených členů Senátu. Klub ANO podle něj splnil jeho zásadní podmínku, a to je členství ve výboru pro zahraniční věci, obranu a bezpečnost.

Sep 21

Přísaha vyhořela, ale Šlachta míří do druhého kola. „Slabá útěcha,“ přiznává

Seznam Zprávy

Hnutí Přísaha po úspěchu v eurovolbách v koalici s Motoristy musí skousnout porážku. Nezískalo ani jediného krajského zastupitele, šéf Róbert Šlachta míří do druhého kola. „Slabá útěcha,“ říká.

Jun 9

Volby ovládlo hnutí ANO, největšími skokany jsou Motoristé s Přísahou

Seznam Zprávy

České volby do europarlamentu ovládlo ANO se ziskem 26,14. K volbám přišlo přeš 36 procent voličů, nejvíce po vstupu do EU.

Mar 21

Bývalý primátor Vokřál povede na jižní Moravě hnutí Přísaha do krajských voleb

www.seznamzpravy.cz

Brněnský exprimátor Petr Vokřál odešel v létě 2020 z ANO s odůvodněním, že nechce spojovat své jméno s lidmi, kteří hnutí využívají pro vlastní prospěch. V letošních krajských volbách bude lídrem hnutí Přísaha na jižní Moravě.

Mar 12

TMBK: Babišův e-mail s žádostí o kompro vyděsil i některé členy hnutí ANO

www.seznamzpravy.cz

Kauza kompromitujících materiálů, které žádal Andrej Babiš po mailu na Jana Lipavského, nevyvolala reakce jen v koalici. Děsí se i některé známé tváře hnutí ANO. Další koláž populárního grafika pro SZ.

Feb 10

TMBK: Hnutí ANO má „nové“ vedení. To musí rychle zatočit s nevěrnými členy

www.seznamzpravy.cz

Babiš byl dnes na celostátním sněmu znovuzvolen předsedou opozičního hnutí ANO. Jenže co teď s deseti nevděčníky, co se zdrželi volby, nebo dokonce hlasovali proti?! Koláž TMBK pro Seznam Zprávy.

Nov 14

Bývalý místopředseda ANO Vondrák půjde do voleb se STAN, chystá vlastní hnutí

Seznam Zprávy

Hnutí STAN oznámilo, že v Moravskoslezském kraji půjde příští rok do krajských voleb v koalici Starostové a osobnosti kraje. Lídrem bude někdejší hejtman ANO Ivo Vondrák.

May 5

Návrh hnutí ANO bude formálně odmítnut, říká bývalý ústavní soudce

Seznam Zprávy

Podle emeritního ústavního soudce Stanislava Balíka by se soud měl zabývat návrhem senátorů, kteří byli rychlejší. ANO tak bude vedlejším účastníkem.

Sep 24

Jsem připravený být starostou, říká Robert Šlachta v Pohořelicích

www.seznamzpravy.cz

Předseda Přísahy usiluje o post starosty v jihomoravský Pohořelicích. Průběžné výsledky voleb během soboty ukazují, že ve městě jeho strana s náskokem dominuje.

Sep 18

Do voleb jde i bývalý šéf GIBS. Ale nemá cíle jako Šlachta

Seznam Zprávy

Michal Murín kandiduje v pražské městské části Zbraslav. Srovnání s někdejším vysokým policistou Robertem Šlachtou, zakladatelem hnutí Přísaha, nepovažuje za příhodné, neboť žádné vyšší politické ambice prý nemá.

Jul 25

Cinknuté zakázky na Ostravsku: policejní spis zmiňuje politiky, dva z hnutí ANO

Seznam Zprávy

Policejní spis korupční kauzy na severovýchodě země zmiňuje náměstka primátora za ANO či senátora z hnutí Andreje Babiše v souvislosti se zmanipulovanými zakázkami. Oba odmítají, že by o činnosti podezřelých věděli.

Jan 6

Hnutí ANO nominuje na místopředsedu Sněmovny bývalého ministra Havlíčka

Seznam Zprávy

Po neúspěchu s nominací Vondráčka mluvil o možnosti navrhnout na post Havlíčka už dříve předseda ANO Andrej Babiš.

Jul 15

Komu platí Přísaha? Skutečné dodavatele překryl Šlachta stranickou firmou

Seznam Zprávy

Hnutí Roberta Šlachty platí spřízněné firmě za marketing, ale i za pronájem nebo za hasící přístroje.

Jun 28

Komentář: Strašidelná Přísaha Roberta Šlachty

Seznam Zprávy

Politická strana nemá být nástrojem hojení pochroumaného ega několika policistů. Politika není pokračování policejní práce jinými prostředky.

Mar 17

Přísaha žádá o registraci, peníze má expolicista Šlachta od bývalého kolegy

Seznam Zprávy

Hnutí Přísaha bývalého policisty Roberta Šlachty dnes požádalo o registraci na ministerstvu vnitra. Nový politický subjekt získal peníze například od Šlachtova bývalého kolegy z protimafiánského útvaru Romana Těžkého.

Mar 8

Šlachta tají, kdo platil start jeho politického hnutí

Seznam Zprávy

Příprava startu hnutí Přísaha přišla Roberta Šlachtu zhruba na dva miliony korun. Exšéf protimafiánské jednotky si na to půjčil, nechce ale říct od koho. Úřad pro kontrolu hospodaření stran a hnutí to označuje za netransparentní.

Jun 30

Šťastné pondělí: Bilancování a nábor členů hnutí ANO v Brně

Seznam Zprávy

Další díl satirického pořadu Jindřicha Šídla a jeho kolegů, Václava Dolejšího s Konstantinem Sulimenkem. Těšit se můžete opět na spoustu skvělé zábavy.

Jun 9

Babiš bude řešit Stoku se 200 členy ANO. Hnutí v Brně očekává další odchody

Seznam Zprávy

„Tohle není konečná,“ říká o změnách předsedkyně brněnské organizace ANO Karin Karasová. Připouští, že škrty může odnést celá oblast.

May 12

Revolta v Babišově hnutí ANO

Seznam Zprávy

V hnutí ANO to vře kvůli korupční kauze Stoka a situaci v Brně. Části straníků vadí, že v hnutí dál zůstává syn Jaroslava Faltýnka Jiří.

May 8

Nečas a křivá přísaha? Šlachta v knize popsal, co na něj mají

Seznam Zprávy

Důkazy dodala nechtíc Nečasova současná žena. Jana Nagyová se chlubila po telefonu kamarádkám, že na svou sokyni v lásce nasadila sledovačku, líčí v knižní novince někdejší šéf protimafiánského útvaru.